Hans Bossenbroek

Communicatiemedewerker

Zwarte zaterdag staat weer voor de deur. En er zijn inmiddels meer planten op kantoor dan collega's. Wij geven jou 10 redenen waarom je dan toch het beste in de vakantie kan doorwerken.

1. Geen file!

Omdat iedereen in deze periode van het jaar zich naar zonnige oorden begeeft is de weg helemaal voor jou alleen. Oke, bijna dan. Jij kan in ieder geval in alle rust via het OV, fiets, benenwagen of de auto naar het kantoor. 

2. Maak je collega's jaloers

Eind augustus. Iedereen komt weer terug op kantoor met zongebruinde hoofden, vele verhalen en een gigantische vakantiekater. En jij? Jij mag je collega's vertellen dat jouw vakantie nog moet beginnen! 3 weken lang. In de zon. Terwijl zij weer werken. 

3. Buiten het seizoen

Waarom extra veel geld besteden aan een mooie vakantie als je ook buiten het seizoen voor de helft van de prijs naar dezelfde locatie kan gaan? En nog maar te zwijgen van de zwarte zaterdagen die je te wachten staan. Nee, jij tuft heerlijk filevrij richting Frankrijk. 

4. Kalm aan

Als je de hele zomer werkt, is dat een beetje zoals op vakantie zijn, zonder verlofdagen op te nemen. Je baas en directe collega's zijn met vakantie en het werk vermindert aanzienlijk. Je kan dus profiteren van deze kalme, stressvrije dagen! Langere middagpauzes en op tijd naar huis.

5. Weg met die To-Do-List

Als iedereen weg is krijg je ein-de-lijk de tijd om jouw ellenlange to-do lijst eens bij te werken. 

6. Als de kat van huis is...

Je baas is op vakantie, dus jij kan eindelijk doorwerken zonder dat er iemand elke 5 minuten over je schouders mee kijkt. Is dat niet geweldig?

7. Even geen babyluiers

Je hebt zelf nog geen kinderen, of ze zijn al lang volwassen en uitgevlogen. En toch krijg je dagelijks hopen verhalen over de oogappels van je collega's te horen. Ze bedoelen het goed, maar gelukkig zijn de schoolvakanties begonnen! Even een adempauze van alle kinder- en babyverhalen

8. Tijdens jouw vakantie valt niemand je lastig

Tijdens de zomer zijn de meeste collega’s de deur uit, dus de overblijvers moeten lopende dossiers opvolgen waar ze nog niet eerder aan werkten. Vaak moeten ze dus de initiatiefnemers op vakantie storen met vragen. Wanneer je verlof neemt buiten het seizoen is bijna iedereen op kantoor, waardoor ze de vragen zonder je hulp wel kunnen oplossen.

9. Leer andere collega's beter kennen

Gelukkig ben je vaak niet helemaal alleen op kantoor. En eigenlijk is dit de perfecte tijd om eens een praatje te maken met je nieuwe collega van de andere afdeling! Profiteer dus van deze gelegenheid om je netwerk eens flink uit te breiden. 

10. Lijk een modelwerknemer

Wie een hele zomer plichtsgetrouw aan zijn bureau zit kan niet anders dan in de gratie komen van de chef. Dit is dus de ideale periode om later naar terug te grijpen als je om opslag gaat vragen.

 

Bron: vacature.com