Hans Bossenbroek

Communicatiemedewerker

Traditiegetrouw zijn de dakdekkers in het nieuws bij tropische temperaturen. Maar ongetwijfeld heb jij ook last van de warmte deze week. Of je nu directeur, werkvoorbereider, logistiek medewerker of monteur bent. Wij geven je wat tips om de snikhete dagen door te komen.  

1. Water, water, de rest komt later

Als er één ding belangrijk is dat je voldoende drinkt. Door de warmte ga je zweten en verlies je vocht. Daardoor raak je sneller vermoeid. Zorg dus dat je een fles water bij je hebt. Let wel op dat het water niet ijs- en ijskoud is: dat laat je lichaamstemperatuur alleen maar stijgen. Bovendien, drink ook als geen dorst hebt. Als je te weinig drinkt, kan je zeker tijdens inspannende werkzaamheden last krijgen van duizeligheid of hoofdpijn.

2. Bescherm je tegen de zon

Felle zonnestralen zijn er genoeg tijdens warme dagen. Als het werk het even toelaat, zorg dan dat je in de schaduw werkt. Maar niet bij ieder beroep is dat mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de al eerder genoemde dakdekkers. Draag een petje en warmtewerende kleding. Zo kom je de werkdag goed door.

3. Een tropenrooster 

Vroeg(er) beginnen en extra’s pauzes helpen zeker. Door extra vroeg te beginnen, werk je op de koelere uren van de dag. Door vaker pauze te nemen, houd je je werk langer vol. Zoek tijdens je pauzes verkoeling op door de schaduw op te zoeken. Verder eet een ijsje of lekker wat koel fruit.

Kortom, denk aan jezelf en je gezondheid! Nog meer weten? Lees ook dit artikel eens van onze arbeidsjurist Douwe de Haan van Florys: https://www.florys.nl/actueel/te-warm-om-te-werken