De vacature staat al bijna een half jaar open. Er komen regelmatig reacties op, maar u heeft nog geen geschikte kandidaat kunnen vinden. Ondertussen stapelt het werk zich op en goede kandidaten worden steeds schaarser. U heeft erover nagedacht om contact op te nemen met de recruiters van Intro Personeel. Maar waarom zou u ze benaderen als u het werk zelf ook kunt doen? Met andere woorden: wat is de toegevoegde waarde van de recruiters van Intro?

1.Core Business

Ten eerste is het bemiddelen van mensen naar vaste banen onze ‘core business’. We brengen een schat aan ervaring met ons mee en zijn gespecialiseerd geworden in het werven en selecteren van kandidaten. Bij de gemiddelde P&O afdeling is het werven en selecteren van nieuwe werknemers één van de vele taken waar een afdeling zich mee bezighoudt. Bij Intro zijn we fulltime bezig met dit proces, waardoor de kans om de juiste kandidaat te vinden een stuk groter  is.

2.Groot netwerk

Doordat we hier onze core business van hebben gemaakt, beschikken de recruiters van Intro over een groot netwerk en tal van kanalen om kandidaten te benaderen die niet direct bij u solliciteren. Dag in dag uit speuren we in vele kanalen naar de juiste kandidaat voor uw organisatie. Hoe meer ogen er meekijken…

3.Tijd besparen

Het selecteren van de juiste kandidaat is een tijdrovende klus. Niet iedere ondernemer kan het zich veroorloven om naast de alledaagse werkzaamheden en administratie veel tijd te steken in o.a. het schrijven van een vacaturetekst, het maken van een voorselectie en eventuele gesprekken voeren met kandidaten. De recruiters van Intro nemen u dit werk graag uit handen, bovendien kost het uitbesteden van deze werkzaamheden u niets.

4.De recruiter als consultant

Het is altijd fijn om te kunnen sparren met iemand die ervaring heeft in het werven en selecteren. U heeft een kandidaat gesproken en zou graag een second opinion willen, u belt met de recruiter en vraagt hem naar zijn mening en ervaring met de kandidaat. In overleg met de kandidaat wordt er ook een referentie gebeld zodat u dit als werkgever niet meer hoef te doen. Doordat we een referentie bellen weten we de perfecte ‘match’ te maken.

Hopelijk bent u door het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van Intro Personeel voor uw onderneming. Neem gerust contact met ons op!