Hans Bossenbroek

Communicatiemedewerker

Als er iets zeker níet in je werk moet ontbreken is het wel plezier. De lol gaat er snel af als je elke dag met lood in je schoenen naar je werk gaat. Wij geven je daarom graag een paar tips om jouw baan nóg leuker te maken.  

1. Doe werk wat bij je past 

Het is een enorme open deur maar om veel plezier in je werk te hebben, is het belangrijk dat je werk zoekt dat bij je past. Stel vragen als: wat vind ik leuk om te doen? Waar ben ik goed in? Wie ben ik? Ben je daar nog niet achter? Doe eens een beroepskeuzetest.  Of ga eens bij een langs bij een Intro-kantoor om met een recruiter te sparren over jouw mogelijkheden.  

2. Word vrienden met je collega’s  

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat vriendschappen niet alleen goed zijn voor je gezondheid, maar ook voor je productiviteit. Bovendien: gezelligheid kent geen tijd, zo luidt een bekend gezegde. Hoe dik bevriend je met iemand ben, bepaal uiteraard helemaal zelf, maar laat werk en privé niet te veel door elkaar lopen. Onze tip: respecteer elkaar en zorg je dat goed met de ander samen kan werken.  

3. Beweeg! 

Een tafeltennistafel, een dartbord of zelfs een complete sporthal. Sommige werkgevers pakken flink uit. Kijk onze vacatureteksten er maar eens op na. Geen wonder: een fitte werknemer is een gemotiveerde werknemer. En als je niet van sporten houdt? Loop dan eens lunchrondje met een collega. Onderzoek van TNO wees bijvoorbeeld uit bewegen op het werk gezond is.  

4. Eet een banaan  

In een banaan zit tryptofaan. Dat stofje helpt bij de aanmaak van serotonine. Ook wel bekend als het gelukstofje. Het zorgt er dan ook voor dat je lekker in je vel zit en dat je je gelukkig voelt. Maar dat is nog niet alles: in een banaan zit ook 25 glucose. En dat is precies de hoeveelheid die nodig is om je hersenen op z’n best te laten functioneren. 

5. Stel doelen 

Door doelen te stellen krijg je ongetwijfeld meer plezier in je werk. Maak ze concreet en uitdagend. Zo weet je wat te wachten staat en geeft het je veel plezier als je de door jouw gestelde doelen hebt gehaald.  Zodat je helemaal tot bloei komt.