Hans Bossenbroek

Communicatiemedewerker

Een droombaan. Zo mag je de functie van Bedrijfsvoerder bij stichting Livingstone wel noemen. Niet alleen ben je bezig met het financiële reilen en zeilen van de werkvakanties. Je gaat zelf af en toe ook op reis om bij te dragen aan de missie van de stichting. Recruiter Jacob Bouman weet van de hoed en de rand van deze functie en geeft graag een toelichting. Deel 3 in de serie Bijzondere Banen. 

Wat  een bijzondere functie… 

“Dat is het zeker. In deze functie als bedrijfsvoerder ben je bij stichting Livingstone verantwoordelijk voor het financieel doorlichten van de werkvakanties en reizen die deze organisatie organiseert. Je doet de inkoop van bedrijfsmiddelen, ICT en vliegtickets. Verder verzorg je de financiële administratie en maak je bedrijfsprocessen efficiënter.  Tot slot ben je er verantwoordelijk voor dat de organisatie up-to-date blijft wat de wettelijke regelgeving betreft.” 

Wat voor organisatie is Livingstone?

“Livingstone organiseert werkvakanties over heel de wereld voor christelijke jongeren. Uitgangspunt voor die missie is de Bijbeltekst Jesaja 58 vers 10 waarin staat dat je de mens hongerigen moet voeden en voor de armen moet zorgen.” 

Wat voor iemand zoekt deze organisatie?

“Een idealist, maar ook een realist. Dit werk moet je vanuit je hart doen en niet voor het geld. Je werkt vanuit de overtuiging je naaste net zo lief te hebben als jezelf. Het is dus van belang dat je vanuit je hart bewogenheid hebt voor je medemens. Wie dat dan ook is. Je bent ook een realist. Als een collega bijvoorbeeld aankomt zetten met een plan voor een werkvakantie naar Noord-Korea ben je de eerste om te zeggen dat dit vrijwel onmogelijk is. Je moet dus stevig in je schoenen staan. Bovendien is het belangrijk dat je een overtuigd christen bent. Het maakt niet uit van welke kerk. Of je nu kerkt in de Gereformeerde Gemeente in Nederland of in de Oud-Katholieke Kerk. Het belangrijkste is dat je in Jezus gelooft.” 

Wat krijg je ervoor terug?

“Een prachtige baan op een bijzondere werkplek. Livingstone is gevestigd op de bovenste verdieping van een voormalige Rooms-Katholieke Kerk. Dit was vroeger de slaapzaal van de priesters. Je werkt hier samen met zes andere collega’s. In deze parttime baan kan je grotendeels je werkuren zelf invullen. Woensdag ben je net als je andere collega’s sowieso vrij. Op maandagavond ben je met hen juist mensen aan het werven voor deze jongerenreizen. Ook niet onbelangrijk: zelf ga je af en toe ook op reis.”

Op reis?

“Jazeker, minimaal één keer in de drie jaar ga je zelf mee met een werkvakantie naar het buitenland. Of dat nu in Afrika, Azië of Latijns-Amerika is. De reden hiervoor is dat je zo betrokken blijft en feeling houdt bij je werk. Sterker nog: zodra je aan je baan begint, ga je zo snel mogelijk mee met een reis. Dat hoort bij het inwerktraject. Zo krijg je een goed beeld van de missie en het werk van Livingstone.”

Direct solliciteren voor deze functie?
Klik hier!