Hans Bossenbroek

Communicatiemedewerker

Als er een prijs zou zijn voor de best geklede recruiter zou Brandon Lansheuvel die zeker uitgereikt krijgen. Geen wonder: hij werkte voorheen in verschillende kledingzaken. Inmiddels werkt hij met veel plezier op de vestiging in Krimpen. “Als recruiter kan je écht iets voor mensen betekenen.”

Shoppend Nederland koopt vandaag de dag meer en meer kleding online. Dat kon Brandon goed merken. “In de kledingzaken waar ik werkte, kwamen helaas steeds minder klanten. Dat haalde bij mij het werkplezier en de uitdaging weg. Daarom ben ik op zoek gegaan naar wat totaal anders.”

Dat vond hij. “Ik werd getipt door een vriend. Christian, werkzaam in Alblasserdam, vertelde mij dat ze nog een recruiter zochten. Ook was hij erg enthousiast over het bedrijf. Intussen was ik  al als klantadviseur bij een bank gaan werken, maar ook dat was niet wat ik zocht. Alles bij elkaar genoeg reden om te solliciteren.”

Na drie gesprekken en twee meeloopdagen kon de 25-jarige Brandon in Krimpen aan den IJssel aan de slag. Na 6 jaar in de kledingbranche geniet hij van zijn nieuwe werk. “Net als in de kledingwinkel ben ik graag met mensen in contact. Ik vind het leuk om mensen en hun achtergronden te leren kennen. Als recruiter kan je écht wat voor mensen betekenen. Zelf heb ik lange tijd geworsteld met wat ik precies wil. Omdat ik weet wat dat is, wil ik kandidaten helpen in hun zoektocht. Ik zoek graag een baan die echt bij iemand past. Bovendien: als ik iemand aan ’t werk help, word ik er zelf ook hartstikke blij van.”

Brandon zelf zit in ieder geval helemaal op z’n plek. “Ik heb het heel erg naar mijn zin. Ik ben in een gezellig team terecht gekomen met leuke collega’s. Er staan me daarnaast nog mooie uitdagingen te wachten, bijvoorbeeld het verder verdiepen in mijn vak. Eén ding staat vast: ik haal veel voldoening uit mijn werk. Dit wil ik nog jaren doen.”