Hans Bossenbroek

Communicatiemedewerker

Niet alleen werkzoekende kandidaten krijgen de volle aandacht van Intro-recruiters. Ook bedrijven die zoeken naar gekwalificeerd personeel staan volop in de schijnwerpers. Walter Leenheer, accountmanager van vestiging Barendrecht, staat klanten graag bij in hun zoektocht.

 8.25 uur

“Ik begin elke werkdag met het bespreken van vacatures met collega’s. We kijken welke het meest urgent zijn en ondernemen daar actie op. Ieder van ons neemt een internetvacaturebank voor zijn rekening om een geschikte kandidaat bij een vacature zoeken.” Walter weet waarover hij praat. Hij heeft al ruim 8 jaar ervaring als recruiter.

10.28 uur

Kersenvlaai met zwarte koffie. Een traktatie die zich goed laat smaken.  

10.31 uur

Walter maakt in Bullhorn, een programma voor recruitment software, een contract aan. Voor een paneelbouwer die maandag bij een bedrijf gaat starten. “Ik vul bijvoorbeeld het aantal uren in en onder welke cao de werknemer valt. Daarna stuur ik het contract naar collega’s van de backoffice. Die kijken het contract nu door en sturen het naar mij terug. Ik neem ‘em mee als ik naar de klant ga. De kandidaat kan die dan later ondertekenen.”

12.30 uur

Tijd voor pauze. Op het menu staat een broodje gezond. Dit keer met rosbief, komkommer en kaas. Na de maaltijd wacht Walter nog een spannende pot FIFA-voetbal. Helaas verliest hij jammerlijk met 2-0 van collega Harmen.

13.44 uur

Naar buiten! Jasje aan en gaan. Even later zitten we comfortabel in de sportieve, witte Intro-Seat. Als accountmanager bezoekt Walter wekelijks bij klanten in de regio. “Ik laat regelmatig mijn gezicht zien bij vast klanten of potentiële klanten. Bijvoorbeeld om een eerste kennismaking te hebben of om te kijken hoe een geplaatste kandidaat functioneert.”

14.28 uur

Ruim een halfuur later zit Walter aan tafel bij een assemblagebedrijf in Rijswijk. Er moet een inleenovereenkomst worden getekend. De klant is tevreden. En Walter ook. Misschien kunnen meer kandidaten worden geplaatst. Wie weet.

15.12 uur

Terwijl de Barendrechtse accountmanager zich over de snelweg spoedt, belt hij of wordt hij gebeld. Vaak zijn het klanten die bellen. Zoals vandaag een bedrijfsleider die iemand voor het magazijn zoekt. “Wij gaan voor jullie op zoek”, belooft Walter. “We hebben vast iemand.”

15.45 uur

Op de planning staan nog twee bedrijfsbezoeken. Even later stappen we een bedrijf in Maasdijk en een  in Rotterdam Overschie binnen. Bij beide ondernemingen wordt een inleenovereenkomst afgeleverd. Niet alleen dan komt de commerciële drive van Walter bovendrijven. “Ik rijd hier nog even een extra rondje hoor”, zegt de accountmanager terwijl hij zijn auto over het industrieterrein stuurt. ”Na een bezoek rijd ik vaak nog een extra rondje om te kijken welke bedrijven eventueel nog meer interessant kunnen zijn om zaken mee te doen. Die schrijf ik op en bel ik later terug.”

16.30 uur

Nog even een uurtje buffelen op kantoor en dan zit de werkdag er alweer op.