Hans Bossenbroek

Communicatiemedewerker

Op zoek naar een uitdagende officefunctie? Of naar een goede werknemer voor op kantoor? Sinds dit najaar kan je daarvoor terecht bij recruiter Anne de Lange. “De vraag kantoorpersoneel groeit. Daarom specialiseer ik me sinds kort op officefuncties. Zo kunnen we bedrijven en kandidaten nóg beter van dienst zijn.”

Dat Anne zich specialiseert in officefuncties komt dus niet uit de lucht vallen. “De laatste tijd zien wij niet alleen een toename in technische vacatures, maar ook een groei in de vraag naar kantoorpersoneel”, legt ze uit. “Daarom specialiseer ik mij in officefuncties. Het is nieuw voor Intro Personeel dat er één iemand verantwoordelijk voor het werven van kantoorpersoneel. Voorheen deed ik de werving van dergelijke vacatures naast mijn ‘gewone’ werk. Ik heb echter nu zoveel werk dat ik er nu voor de volle honderd procent mee bezig ben. Kansen worden daardoor beter benut en er blijft geen werk meer liggen.” De focus ligt bij Anne dus helemaal op kantoorfuncties. “Of het nu gaat om financiële, administratieve, marketing-, inkoop- of HR-functies, in de hele breedte kan ik meedenken.”   

Het loopt in ieder geval gelijk al storm. Aan werk geen gebrek. “Ik heb inderdaad genoeg te doen”, lacht Anne. “Vacatures uitzetten, kandidaten benaderen, kandidaten spreken en contact onderhouden met klanten. Bovendien ben ik vaker op pad. Ik bezoek regelmatig bedrijven of een andere vestiging.”

Efficiënter

Haar werkzaamheden zijn anders dan voorheen, zegt Anne. Ze werkt nu veel meer samen met collega’s en andere vestigingen. “Stel, collega Ewout van de vestiging in Krimpen belt me om te zeggen dat hij een vacature heeft voor een financieel medewerker heeft binnengekregen. Hij vraagt me om dit op te pakken en een geschikte kandidaat voor de functie te zoeken. Omdat ik nu deze specialisatie heb, kan ik beter en gerichter zoeken dan hij. Zo werken we sneller en efficiënter.”

Bedrijven profiteren dus van de functieverandering. “Onze dienstverlening is hierdoor verbreed, maar wel op ‘oude, vertrouwde’ Intro-manier. We kunnen nu een totaalpakket aanbieden, omdat we niet alleen kunnen bemiddelen naar technische functies, maar ook naar kantoorfuncties. We merken dat klanten het prettig vinden om met één bureau samen te werken.”

Passende plek

Ook kandidaten hebben er baat bij. “Door mijn specialisatie is de kans groter dat we een passende functie voor iemand vinden. Omdat nu één persoon verantwoordelijk is, kunnen kandidaten nóg meer persoonlijke aandacht geven. Zo worden kandidaten dus beter geholpen en zijn er meer mogelijkheden.”

Anne denkt altijd mee wat voor een kandidaat een passende plek kan zijn. “Ooit had ik een kandidaat die een eigen bedrijf had, maar ander werk zocht. De werkzaamheden bij het eigen bedrijf kwamen kijken pasten steeds minder bij haar.  Daardoor zat ze niet meer op haar plek en verloor het plezier in haar werk. Tot ik een baan als telefoniste voor haar vond. Ze had weer veel klantcontact en kwam weer helemaal tot bloei. Dat is waar ik mijn werk voor doe.”