Hans Bossenbroek

Communicatiemedewerker

Wie een baan zoekt in de provincie Utrecht, moet zeker eens bij Floris Batenburg aankloppen. De inkt van zijn eigen contract was nauwelijks opgedroogd of hij had al een werkzoekende aan een baan geholpen. Vestiging IJsselstein heeft er een aanwinst bij.

Hoewel hij nu volle bak aan de slag is, genoot Floris tot voor kort van het studentenleven. Hij volgde een bachelor Geschiedenis aan de Erasmus Universiteit. “Het interessante aan die studie is dat je door het analyseren van het verleden anders naar het heden en toekomst gaat kijken.” Ondanks deze interesse ligt zijn eigen toekomst niet in het bestuderen van het verleden. “Geschiedenis is natuurlijk superinteressant en veelomvattend maar, maar toch had ik het gevoel iets anders te willen. Na een kwart jaar onderzoekstage in een archief werd me duidelijk dat ik iets anders zocht. Meer praktijk, meer direct contact met mensen en eindelijk voltijd aan de bak.”

Plezier

Een gesprek bij Intro Personeel Hardinxveld bracht hem verder. De optie recruitment consultant kwam naar voren. “Dit sprak mij eigenlijk direct aan”, zegt de 25-jarige Hardinxvelder. “Ik besloot te onderzoeken en ervaren of de functie bij mij zou passen.” Een aantal gesprekken en meeloopdagen verder zei hij overtuigd ja op het aanbod van Intro Personeel. “Ik zag wel toekomst in een baan als recruiter.”

Inmiddels gaat hij elke dag fluitend naar zijn werk op vestiging IJsselstein. “Het leuke aan mijn functie is dat ‘ie zo divers is. Je staat zowel in contact met de opdrachtgever als de kandidaat. Dat spel tussen vraag en aanbod spreekt me aan. Verder ben je bezig met acquisitie, relatiebeheer en nog veel meer. Het uitdagende van de functie zorgt ervoor dat ik dagelijks met plezier naar mijn werk ga. Ondanks de vaste dagindeling is geen dag hetzelfde!”

Jongensdroom

Zijn jongensdroom ging op deze manier in ieder geval niet in vervulling. “Als kleine jongen had ik heel veel dromen. Ik wilde van alles weten en was altijd op zoek naar nieuwe kennis. Ook had ik de wens om mensen te helpen en ze iets te leren. Waarschijnlijk wilde ik daarom geschiedenisleraar worden zodat ik anderen verhalen en leuke feitjes kon vertellen. Uiteindelijk bleek dat het docentschap mij niet genoeg voldoening bracht. Nu ik bij Intro Personeel werk kan ik mijn nieuwsgierigheid bevredigen door het zoeken naar nieuwe kansen en kandidaten. En door mensen aan een baan te helpen. Zo is de kleine jongen in mij tóch nog tevreden gesteld.”