Hans Bossenbroek

Communicatiemedewerker

Wie de berichtgeving een beetje volgt, komt zondermeer tot de conclusie dat het op dit moment lastig is op de arbeidsmarkt. Dat klopt natuurlijk, maar er zijn nog steeds beroepen waar vakmensen gelukkig wél hard nodig zijn. Wij maken een top-5 voor je.  

Sommige sectoren zitten dus ondanks de coronacrisis nog steeds te springen om mensen, blijkt uit een rapport van uitkeringsinstantie UWV. Daarom zetten we een aantal beroepen op een rijtje waar de kans op werk nog steeds heel groot is.  

1. Monteur 

Wie twee rechterhanden heeft, mag in zijn handen wrijven. Als je keukenmonteurelektromonteur of loodgieter wilt worden, heb je geluk. Het zijn beroepen waarin de kans op een baan groot is. Dat komt omdat goede vakmensen nog steeds moeilijk te vinden zijn. Ben jij er één? Dan heb je waarschijnlijk veel keuze.

Trouwens, ook als je energiemonteur wilt worden, heb je een goede kans op werk. Door de energietransitie is de behoefte aan monteurs groot. Dat komt omdat er bijvoorbeeld zonnepanelen moeten worden aangelegd of laadpalen geïnstalleerd. 

2. Werkvoorbereider 

Ook als je werkvoorbereider of calculator bent of wilt worden, heb je een zogenaamd kansrijk beroep.  In de bouw zijn ze nog steeds hard nodig. Zoek maar eens op ‘werkvoorbereider’ bij de vacatures op onze website. Je komt er genoeg tegen.  

3. Hovenier 

Thuiswerken is door de coronacrisis schering en inslag geworden. En dat is gunstig voor hoveniers. Omdat mensen meer thuis zijn én moeilijker en minder op vakantie kunnen, investeren ze nu graag in de tuin. Dat zorgt ervoor dat er meer werk is voor hoveniers.  

4. Operator 

Een beroep waar nog steeds veel vraag naar is, is die van operator. Ook hier geldt voor dat goede vakmensen nog steeds moeilijk zijn te vinden.  In de industrie is op dit moment veel werkgelegeheid, al is het wel iets minder dan voor de crisis.  

5. Vloerenlegger 

Ook vloerenleggers worden veel gevraagd momenteel. Met dezelfde reden als hoveniers: mensen zien – nu ze veel thuis moeten blijven – hun kans schoon om hun huis op te knappen. Werk in overvloed dus voor de vloerenleggers.