Hans Bossenbroek

Communicatiemedewerker

Beter werken met meer plezier en flow. Dat is het doel van de cursus Persoonlijke groei & Professionele ontwikkeling. Op vestiging Alblasserdam ging dinsdag de eerste groep flexkrachten met deze thema’s aan de slag. De eerste in de reeks cursusavonden. 

“Ik ga zeker wat leren”, vertelt een van de cursisten al bij binnenkomst. “Dit is precies wat ik nodig heb. Ik wil op mijn werk duidelijker en efficiënter leren communiceren.” Dat de deelnemers wat leren deze avond staat dan ook al snel als een paal boven water. In het kantoorpand te Alblasserdam trapt vestigingsmanager Johan Vermeulen niet veel later de cursusavond af. “Tof dat je er bent. We hopen dat je er wat mee kan op je werkplek. Maak er wat moois van.”

Duidelijkheid

Acht deelnemers zijn het die er op deze eerste cursusavond ‘wat moois van gaan maken’.  Onder leiding van trainers Hanno Nieuwenhuis en Serge Willemstein leren de cursisten, van operator tot bedrijfsleider, de komende avonden ongetwijfeld (nog) beter te communiceren met collega’s en leidinggevenden. Deze eerste cursusavond komt het thema ‘Duidelijk voor de ander’ aan bod. De andere twee avonden staan de thema’s ‘Duidelijk voor jezelf’ en ‘Duidelijk in je team’ op het programma.

“Het wordt een interactieve avond”, belooft trainer Hanno alvast als hij begint met de workshop. “In je werk loop je vanzelf tegen vragen aan als het over communicatie gaat. Hoe ga je om met klanten? Hoe ga je om met die lastige collega? Daarvoor is deze cursus.” Deelnemer Ruben heeft een praktijkvoorbeeld bij de hand. “In mijn werk als kantoorplantenbezorger heb ik veel te maken met kantoormensen. Op kantoor wordt vaak toch een andere taal gesproken. Men heeft bijvoorbeeld veel andere humor. Ik wil graag leren hier beter bij aan te sluiten. Ik kom deze mensen toch dagelijks tegen.” Hanno: “Dat is een mooi voorbeeld. Hier kunnen we mee aan de slag.”

Interactief

Aan Hanno’s woorden dat de cursus interactief is, is geen woord gelogen. Op gele briefjes kunnen de cursisten hun ‘communicatieprobleem’ noteren. Die plakken ze enkele minuten later op de muur.  Trainer Hanno bespreekt daarna de casussen en gaat met de cursisten de diepte in. Goed met collega’s communiceren blijkt nog niet zo makkelijk te zijn, zo blijkt. “In mijn vorige werk vroeg ik mijn collega’s iets op te ruimen, wat vervolgens niet gebeurde. Dat frustreerde me heel erg”, zo haalt een deelnemer een voorbeeld aan.

Later op de avond komen er zelfs blauwe, gele en rode hoepels aan te pas. Verschillende hoepels: voor de ouder-, volwassene- of kindrol. De zogenoemde Transactionele Analyse. Aan de hand van de hoepels (en de gedragtypes) neemt Hanno de casussen onder de loep. Eén van de deelnemers worstelt bijvoorbeeld met het gezag van een leidinggevende. “Wat zou jij doen?”, vraagt Hanno. “Je staat nu in een rol als aangepast kind.  Maar hoe los je dat op een volwassen manier op?” Zijn antwoord volgt snel. “De volwassene denkt in het hier en nu. Hij denkt na: wat kan ik er mee? Dan stap je uit je angst en gevoel en ga je in de regie staan. Je neemt je verantwoordelijkheid en gaat er mee aan de slag.”  

Leerzame momenten

Aan het eind van de cursusavond oefenen de flexkrachten met de verschillende rollen. Situaties op de werkvloer worden nagespeeld. “Werk eens door!”, schreeuwt trainer Hanno. “Oh sorry! Ik probeer zo hard mogelijk te werken als ik kan”, antwoord de deelnemer. “Dit is nu het aangepast kind”, verklaart Hanno. Leerzame momenten. Door het rollenspel krijgen de deelnemers inzicht in hun gedrag. “Dit ga ik morgen gelijk toepassen op het werk”, reageert één van de aanwezigen enthousiast. “Hier kan ik verder mee.”

Tegen negen uur blijkt dat de cursus naast interactief ook zeker intensief is. De cursisten hebben er een pittige sessie opzitten. Moe, maar voldaan keren ze na de training terug naar huis. Met veel nieuwe kennis op zak. Op naar nog twee zeker nuttige cursusavonden.