Hans Bossenbroek

Communicatiemedewerker

Heb je een afspraak met Jan Brak? Dan kom je er zeker achter wat je aan hem hebt. In de zoektocht naar de juiste match heeft de nieuwe recruiter van Bodegraven het hart op de goede plek. “Ik wil een eerlijke en transparante gesprekspartner voor mensen zijn en hen op een prettige en soepele manier bemiddelen naar een nieuwe baan.” 

Kandidaten moeten het eerlijke verhaal te horen krijgen, zegt hij. “Ik wil niks achterhouden voor mensen, maar samen met hen op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen. Ook als die er niet lijken te zijn.“ Begin deze week sprak ik een kandidaat die solliciteerde op een vacature van projectmanager. Hoewel hij 14 jaar ervaring in de techniek had, was deze zware hbo-functie niet geschikt voor hem. Samen hebben we gekeken naar wat er wél mogelijk was. Inmiddels is hij voorgedragen voor een functie van werkvoorbereider. Dat past veel beter bij hem.”

Carrièreswitch

Zelf maakte Jan ooit ook een carrièreswitch. Tot vorig jaar was hij manager bij een landelijke supermarktketen. “Hoewel ik veel plezier in het leidinggeven had, kwam ik erachter dat dit toch niet echt was wat ik wilde. Het was mij te commercieel, teveel gericht op geld en de wisselende werktijden bevielen niet. Via een vriendin kwam ik in aanraking met de opleiding Human Resource Management. Toen wist ik het!”

Tijdens zijn studie leert hij de eerste kneepjes van het recruitersvak bij twee verschillende bureaus. “Daar zat ik echter niet op mijn plek. Daarom ging ik op zoek naar een nieuwe kans om mezelf te ontwikkelen. Die kreeg ik bij Intro. Ik heb het erg naar mijn zin, omdat dit is een waardegedreven organisatie is. Hier wordt vooral gekeken hoe het beste diensten kunnen worden geleverd aan klanten en staat de werkzoekende kandidaat centraal.”

Motivatie

Dit geldt ook voor Jan zelf. “Als ik een kandidaat spreek, ben ik altijd erg benieuwd naar zijn of haar motivatie. Wat drijft die persoon om op zoek te gaan naar een nieuwe baan? Als je dat weet kan je de beste match maken. Ik ben er namelijk van overtuigd dat je het meest gelukkig bent als je de baan hebt die helemaal bij je past.”

Het leukste aan het vak van recruiter vindt hij het met mensen in gesprek zijn én hen aan een geschikte nieuwe baan helpen. “Afgelopen drie jaar heb ik zelf ervaren wat het is om te solliciteren. Ik heb gemerkt dat het wisselen van werk veel impact op je heeft. Daarom wil ik dat proces voor mensen zo leuk mogelijk maken. Ik wil ervoor zorgen dat ook andere mensen met zin en plezier naar hun werk gaan.”