Hans Bossenbroek

Communicatiemedewerker

Wie in Hardinxveld-Giessendam woont en een beetje sportief is, kent ‘em vast wel: Mees van der Waal van Dijk. Twintig jaar werkte hij als operator bij een drukkerij, nu is hij recruiter. “Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging en wil eens totaal buiten mijn comfortzone treden.” 

Als er iemand Hardinxveld op zijn duimpje kent, is het Mees wel. Zijn hele leven woont en werkt de 38-jarige recruiter al in zijn geboortedorp. Wie hem zoekt: sinds kort is hij te vinden in de Intro-vestiging aan de Molenstraat.  

Tijdens zijn bijbaan als sportinstructeur komt hij erachter dat hij in zijn functie als operator wat mist: het werken met mensen. “Tijdens het lesgeven kom je natuurlijk in aanraking met verschillende soorten mensen”, legt Mees uit. “Ik merkte dat ik veel energie kreeg van het omgaan en motiveren van sporters.” 

Intro-directeur Sander Mijnster, die door Mees wekelijks wordt ‘afgebeuld’ op de sportschool, biedt uitkomst. Een bakkie koffie doet wonderen. Een half jaar later mag de Hardinxvelder zich recruitment consultant noemen. “De keuze om na een dienstverband van 20 jaar te switchen is dat ik eens totaal buiten mijn comfortzone wil treden. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Op de sportschool leerde ik dat ik graag met mensen om wil gaan. Nu lijkt het me een enorme uitdaging om perfecte kandidaten te zoeken voor de vacatures die bij ons binnenkomen.