Hans Bossenbroek

Communicatiemedewerker

Snuif je graag zilte zeelucht naar binnen en ben je een handige klusser? Dan is de vacature van Montagemedewerker Strandhuisjes vast wat voor jou. Je werkt op bouwprojecten van Castricum tot Vlissingen. Recruiter Huib Klijn vertelt meer over deze vacature in deel 1 van de serie Bijzondere Banen.

Wat houdt deze functie precies in?

“Vanaf het vroege voorjaar tot aan het begin van zomer ben je bezig met het opbouwen van strandpaviljoens en strandhuisjes. ’s Ochtends in alle vroegte rijd je samen met collega’s naar een kustlocatie om daar aan ’t werk te gaan. Daar ga je aan de slag met de wanden opzetten, het dak erop zetten of het terras plaatsen. Of andere werkzaamheden die ook bij het opbouwen van een paviljoen horen. Je bent bezig met schuren, zagen, monteren en andere timmerwerkzaamheden. Het varieert natuurlijk, maar vaak ben je weken bezig aan één project. Belangrijk: de werkzaamheden moeten af zijn zodra de zomer losbarst.”

Wat voor persoon zoekt het bedrijf?

“Je hoeft voor deze functie geen ervaring als timmerman te hebben. Als je een passie voor klussen hebt, is dat genoeg. Je bent een aanpakker die flexibel is ingesteld. Bij drukte maak je regelmatig overuren. Soms heb je werkweken tot zo’n 50 uur. Alles moet immers voor de zomer af zijn.”

Wat krijg je ervoor terug?

“Een afwisselende en uitdagende baan bij een no-nonsense bedrijf. Normaal gesproken maak je werkweken van 37,5 uur. Je krijgt niet alleen 24 vakantiedagen, maar ook nog eens 6,5 ATV-dagen. Verder krijg je een reiskostenvergoeding van 19 cent per kilometer en krijg je als je overwerkt ook nog eens overwerktoeslag.”

Nog andere dingen die we moeten weten over deze functie?

“Jazeker. Je slaapt regelmatig in een hotel en bent dan van alle gemakken voorzien. Zo hoef je niet dagelijks grote afstanden af te leggen en kan je ’s ochtends fris en fruitig weer aan het werk. Ook belangrijk om te weten: ’s winters ben je aan het werk in de fabriek. Je bent dus niet alleen bezig met het bouwen van strandhuisjes, maar soms ook met het produceren van houten slagbomen, meubilair voor de buitenruimte en houten gebouwen.”

Direct solliciteren voor deze functie?

Klik hier!