Robert van der Velde

Accountmanager

Van onderwijsassistent tot afgestudeerd timmerman

Het is begin 2016 als Bert Suijker in zijn zoektocht naar een passende baan, een vacature voor houtbewerker bij Intro tegen het lijf loopt. Wie denkt dat Bert toen al dagelijks tussen de houtsnippers stond, slaat de plank mis. Hij had namelijk net het theoretische deel van de opleiding tot onderwijsassistent afgerond. Toch kriebelde het. Eerder volgde hij de MBO-opleiding tot timmerman, en eigenlijk sprak hem dat toch nog steeds aan.

BBL

Door een gebrek aan timmerervaring is het voor Bert lastig om op eigen houtje een werkplek te vinden. Toch wil hij graag in het timmervak verder, het liefst in een BBL-constructie. Daarom besluit hij te solliciteren op de functie van Aankomend Machinaal Houtbewerker. Een gesprek met Robert van Intro Alblasserdam volgt. Bert gooit zijn kaarten op tafel: hij wil ondanks zijn huidige opleiding verder in het timmervak. Al snel heeft Robert door dat de Ambachter uit het goede hout gesneden is. Met vertrouwen stelt hij Bert voor bij Meubelfabriek Van der Plaat.

Schoolbanken

Van der Plaat blijkt inderdaad enthousiast over Bert te zijn. Daarom start Bert in april 2016 zijn dienstverband via Intro bij Van der Plaat. Ook Berts opleidingswens kan ingewilligd worden. Op kosten van Intro kan hij zijn eerder gestarte opleiding tot timmerman voortzetten, zodat hij Allround Meubelmaker kan worden. Iedere maandag vertrekt hij (doorbetaald) iets eerder van zijn werkplek, om de schoolbanken in te duiken.

Op contract

Twee jaar lang timmert hij aan de weg bij Van der Plaat. In juli 2018 rondt hij zijn opleiding tot Allround meubelmaker af. In die twee jaar is Bert zo’n beetje onderdeel van het meubilair van Van der Plaat geworden. Tijd dus om bij Van der Plaat zelf op contract te gaan. Hij kiest er in overleg met Intro voor om daarmee pas in september te starten, zodat hij zijn opgebouwde vakantiedagen in kan zetten voor een welverdiende vakantie.

Positieve terugblik

De verse Van der Plaat-werknemer steekt zijn mening over Intro niet onder stoelen of banken. “Het is gewoon super verlopen. Er was duidelijk oprechte interesse in hoe het met me ging. Als ik vragen had werden die direct opgelost, zonder dat ik er achteraan hoefde.” Deze positieve terugblik onderstreepte Bert onlangs door de recruiters van Intro Personeel met 2 dozen gebak te verblijden. Intro op haar beurt geeft Bert een waardebon waarmee hij zijn buik kan vullen bij Villa Augustus. Bert blij. Van der Plaat blij. Intro blij.

Wil jij ook werkzaam zijn in een vakgebied waarin je nog (deels) moet worden opgeleid? De recruiters van Intro helpen je graag. Mogelijk kunnen we jou een mooi leerwerktraject bieden. We horen graag van je!