Huib Klijn

Vestigingsmanager

Solliciteren is een spannend proces. Als werkzoekende weet je vaak niet wat je te wachten staat. Jacob Bouman, recruiter op onze vestiging Hardinxveld-Giessendam, legt daarom graag uit hoe het sollicitatieproces in zijn werk gaat.  

Als recruiter hebben wij meestal wel een idee hoe jij als werknemer goed tot je recht kunt komen. Maar als werkzoekende weet je natuurlijk niet altijd hoe deze route naar een mooie baan eruit ziet. Wellicht heb je geen idee wat je te wachten staat in de aanloop naar een nieuwe baan. En terecht, er gebeurt ook nogal al wat in die periode. Om die reden brengen we dit proces in beeld aan de hand van werknemer Stijn.

Maandag, 20.00 uur

Stijn werkt al jaren als lasser in de Alblasserwaard. Hij houdt zich vooral bezig met het eenvoudige laswerk en dat bevalt hem prima. Toch is hij toe aan een nieuwe uitdaging. Om vacatures te vinden heb je talloze opties. Denk aan Google, Indeed of andere websites met vacatures zoals vacatures.startpagina.net

Uiteindelijk komt Stijn via de vacaturesite Indeed  terecht bij een interessante vacature van Intro Personeel. Op de website verdiept hij zich in de functie. De vacature spreekt hem erg aan. Daarom besluit Stijn doormiddel van een paar klikken op zijn scherm te solliciteren op deze uitdagende functie.

Dinsdag, 8.30 uur

Direct de volgende morgen wordt Stijn gebeld door recruiter Jacob. In het gesprek voelt Stijn dat er goed naar hem wordt geluisterd! Wat zijn de drijfveren van hem? Waar is hij naar op zoek? Er ontstaat een leuk gesprek en er wordt een afspraak ingepland voor een kennismakingsgesprek in Hardinxveld-Giessendam. Binnen een kwartier heeft Stijn een persoonlijke uitnodiging in zijn mailbox, waarin alle benodigde informatie voor het gesprek staat.

Vrijdag, 16.00 uur

Omdat Stijn nog een baan heeft, vindt de afspraak plaats op vrijdagmiddag om vier uur. Bij binnenkomst wordt hij hartelijk ontvangen door Johan. Hij haalt voor hem een lekkere bak verse bonenkoffie. Ondanks dat het vrijdagmiddag is, neemt Jacob de tijd voor het gesprek. Wij geloven dat Stijn talenten heeft ontvangen en het is onze ambitie om deze op een juiste manier te verbinden aan onze opdrachtgevers. De conclusie van het gesprek is dat Stijn op zoek is naar een lasfunctie, waarbij hij ook af en toe meer montagewerkzaamheden op locatie kan doen.

Jacob weet precies welke vacatures er openstaan en heeft al een bedrijf in zijn hoofd waar Stijn zich mogelijk erg goed op zijn plek zal voelen. Hij stelt daarom direct nog even de kandidaat voor bij de klant in Sliedrecht. Toevallig zijn die op zoek naar een gemotiveerde werknemer met enige ervaring in de laswereld. Een betere match is er niet. En inderdaad: de klant is zeer positief over het profiel! De klant maakt ruimte in zijn agenda en Stijn wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Dinsdag, 10.00 uur

De dag van het gesprek is aangebroken! Telefonisch heeft Jacob hem veel verteld over het bedrijf en een aantal tips gegeven voor het sollicitatiegesprek. Fijn, want zo’n gesprek is voor Stijn lang geleden! Vol enthousiasme en goede moed gaat Stijn naar zijn potentiële nieuwe werkgever. Het gesprek gaat goed. Stijn heeft er zin in en zou het liefst gelijk aan de slag gaan! Zodra hij weer buiten staat belt hij Jacob direct op. Stijn laat weten dat hij hier graag zou willen werken. Jacob heeft leuk nieuws: hij heeft de werkgever namelijk al gesproken! Ze zouden Stijn graag direct in dienst willen nemen.

Woensdag 15.00 uur

Afgesproken is dat Stijn alles even laat bezinken. De volgende dag belt hij Jacob om te zeggen dat hij na afloop van zijn opzegtermijn graag aan de slag gaat bij zijn nieuwe werkgever. Op vestiging Hardinxveld-Giessendam is er inmiddels een feestje aan de gang. Er is weer iemand geholpen aan een mooie, uitdagende en nieuwe baan. De contracten worden opgemaakt door onze collega’s van Florys Flexpertise en Jacob maakt met Stijn een afspraak om het contract persoonlijk te komen ondertekenen. Weer iemand die helemaal tot bloei kan komen in zijn nieuwe job – daar doen we het voor!