Hans Bossenbroek

Communicatiemedewerker

Al sinds de oprichting in 2006 is Intro Personeel in Alblasserdam te vinden. Anno 2019 helpen recruiters Johan, Hans, Robert, Lennart, Jenty en Christian meer dan ooit tevoren mensen aan ‘t werk. “Intro Personeel is een begrip in de Alblasserwaard.”

Wie over de dijk van Alblasserdam naar Kinderdijk rijdt, komt er langs: de hoofdvestiging van Intro Personeel.  Kijk als je het oude Mercon-gebouw bent gepasseerd naar links en je ziet het witte Intro-pand. “In het gebouw aan de overkant is het allemaal begonnen”, wijst recruiter Robert van der Velde naar het ‘oude pand’ tegenover de huidige vestiging. “Daar zijn de eerste werkzoekenden begeleid naar een vaste baan.”

Poldermentaliteit

Vandaag de dag worden kandidaten ontvangen in een modern pand op nummer 122V. “Uniek aan dit pand is het schitterende uitzicht. We kijken uit op werelderfgoed: de molens van Kinderdijk. Geen van de locaties van Intro heeft zo’n bijzonder uitzicht: elke dag kunnen we genieten van de uitgestrekte rietvelden en de historische molens.”

Het is maar één van de ingrediënten die voor een positieve werksfeer in Alblasserdam zorgt. Vestigingsmanager Johan en recruiters Hans, Robert, Lennart, Jenty en Christian maken er tijdens het werven van personeel een gezellige boel van. Andere vestigingen zijn veel saaier, grapt Robert. “Ernst en humor gaan hier hand in hand. We werken hard, net als onze kandidaten hebben we een echte poldermentaliteit. Maar af en toe er is ook tijd voor een grap en een grol. Soms erg onvoorspelbaar. Neem Johan, onze manager, het ene moment is hij verwikkeld in een bloedserieus gesprek, het andere moment springt hij bovenop je bureau.”

Ook enige sportiviteit is de recruiters niet vreemd.  “In de pauzes spelen we graag een potje tafeltennis. Ook doen we wel eens een potje darten of spelen we op de XBOX 360 een fanatiek potje FIFA.”

Het werkgebied van vestiging is voornamelijk de Alblasserwaard. Van Alblasserdam tot Meerkerk. Van Nieuw-Lekkerland tot Nieuwpoort. “Intro Personeel is hier een begrip”, vertelt Robert. “Wij zijn bij veel mensen in de regio bekend. Heel veel mensen kennen ons van naam en weten wat we doen.” Overigens het is werkgebied groter dan alleen de waard zelf. “We hebben ook klanten in de Drechtsteden, Hendrik-Ido-Ambacht en Ridderkerk.”

Waar de klanten ook zijn gevestigd of waar de kandidaten ook vandaan komen, de betekenis voor de regio blijft dezelfde. “We zijn een verbindende factor tussen MKB-bedrijven in de regio en mensen die toe zijn aan een nieuwe baan of een volgende stap in hun carrière.”

Fransman

Niet alleen Alblasserwaardse sollicitanten komen echter op intakegesprek. “Vorig jaar kregen we bijvoorbeeld een sollicitatie binnen van een Fransman. Hij sprak alleen maar Frans. Inmiddels werkt hij alweer bijna een jaar als elektromonteur bij één van onze opdrachtgevers. Hij is daar tot bloei gekomen. Hij heeft een VCA-certificaat via ons behaald en spreekt al enkele woorden Nederlands. Het kost energie om zo iemand aan het werk te helpen, maar je krijgt er ook ontzettend veel energie voor terug.”

Wie er ook over de vloer komt in Alblassserdam, de missie blijft onverminderd dezelfde: zoveel mogelijk mensen aan een leuke baan helpen die bij ze past. “Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken.” Voor wie op zoek is naar een mooie baan, ligt de uitnodiging er alvast. “Voor een loopbaanadviesgesprek ben je van harte welkom om ons prachtige kantoor eens van binnen te bekijken.”