De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Ashley bouwt luxe caravans: van chassis lassen tot plafondlampjes inbouwen

1 december, 2022
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Tussen haar mannelijke collega’s werkt Ashley Schouten aan de bouw van luxe caravans. Als meubelmaker luxe caravans heeft ze een technisch beroep waar ze met volle teugen van geniet. “Als de caravan aan het eind van het proces de deur uit gaat, ben ik trots op de bijdrage die ik heb geleverd.”

In de loods van Lume Traveler in Stolwijk staan drie super-de-luxe caravans. Twee zijn in aanbouw, een andere staat er voor onderhoud. Aan de caravans werken zo’n vier mannen en één vrouw aan de maanden durende opbouw van de voertuigen. De 22-jarige Ashley uit Rotterdam zorgt samen met haar collega’s voor dat de caravans in perfecte staat bij de klant terecht komen. “We zijn vaak weken achtereen bezig om een caravan te bouwen.”

Waar ben je vandaag mee bezig?

“Ik ben nu bezig met het stofferen van een caravan die in aanbouw is. Dat doe ik samen met een collega, omdat het werk is wat ik niet alleen kan doen. We moeten bijvoorbeeld een groot stuk stof ombuigen en op de wand plaatsen.”

Wat voor werk doe je als allround caravanbouwer?

“Ik doe eigenlijk alles. Van chassis lassen tot muren bouwen, van stoffering tot elektra. Zelf beschouw ik mij als allround caravanbouwer. Ik ben afgestudeerd meubelmaker, maar als ik een chassis aan het bouwen ben, ben ik meer een metaalbewerker. Ik bouw het interieur op en plaats materiaal op de plaatsen waar nodig. We werken gemiddeld met vier man aan een caravan.”

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

“Mijn werkdag begint om 8 uur en duurt tot 17 uur. Die tijd gebruiken om de caravan te bouwen. Een proces dat weken of zelfs maanden duurt. Dat maakt het werk gevarieerd. De ene week ben ik bezig met stofferen, terwijl ik op andere dagen bijvoorbeeld de plafondlampjes aan het inbouwen ben.”

Waar beleef je plezier aan in je werk?

“Het meeste leukste aan mijn werk is dat niet elke werkdag hetzelfde is. Het is geen fabriekswerk, maar we maken de caravans echt op maat, naar de wensen van de klant. Ook leuk is dat die klant en ook de ontwerper soms komt kijken, hoe het proces van de caravanbouw verloopt. Je ziet echt de bouw van chassis tot complete caravan, dat maakt het werk zo leuk!”

Welke eigenschappen moet je hebben als meubelmaker luxe caravans?

“Voor dit beroep moet je creatief en leergierig zijn. Bovendien moet je durf hebben. Dan bedoel durf hebben om de uitdaging aan te gaan om te werken met instrumenten die je misschien nooit hebt gebruikt of om dingen te maken die je nog nooit hebt gemaakt.”

Hoe zie je jouw toekomst?

“Ik ben nu hier nu zo’n twee maanden aan het werk. Er valt voor mij nog heel veel te leren. Bij wijze van spreken wil ik over vijf jaar dat ik zelf een caravan vanaf de bodem kan opbouwen tot een compleet product. Nu ben ik veel bezig met stofferen, maar van een keuken inbouwen weet ik nog weinig. Maar eigenlijk ben je doorlopend aan het leren, omdat het product nog in ontwikkeling is. Over een paar jaar hoop ik dat ik kan zeggen dat ik een volleerd caravanbouwer ben. Dan is deze baan voor mij echt geslaagd.”

Wil je ook als caravanbouwer aan de slag? Neem dan contact op met Jarno

 

Gerelateerde artikelen

Werken als zzp’er via Intro Personeel? Overweeg eens om in vaste dienst te gaan

Regelmatig krijgen onze recruiters een belletje van een zzp’er (zelfstandige zonder personeel) of ze via Intro ergens aan de slag kunnen. Soms kan dat inderdaad. Maar er zijn ook mogelijkheden om in vaste dienst te gaan. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. “Ja, er zijn soms mogelijkheden om via Intro Personeel […]

Lees artikel
Hardinxveld-Giessendam vacatures

Werken in Hardinxveld-Giessendam? Zeker doen!

Wie een baan zoekt in (de omgeving van) Hardinxveld-Giessendam moet zeker eens een bakkie doen bij de Intro-recruiters. Zij kunnen je ook goede redenen geven om in deze plaats te gaan werken. Hier alvast een voorzet. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen voorkeur en woonplaats. Maar misschien is het voor jou een optie […]

Lees artikel
Hovenier Wesley.

Waarom het leuk is om hovenier te zijn

Er zijn veel redenen om te kiezen voor het beroep van hovenier. In ‘het groen’ zijn er tal van vacatures te vinden. Wie weet is een baan in deze sector wel wat voor jou. Werken in de buitenlucht Houd je van buiten zijn? Dan is hovenier een ideaal beroep voor jou. Het spreekt voor zich […]

Lees artikel