De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Bijzondere Baan: Commercieel Medewerker Internationaal

24 april, 2019

Liefhebbers van avontuur opgelet! Ben jij op zoek naar een avontuurlijke baan in de notenwereld waarin je op termijn uitstapjes naar het buitenland gaat maken? Dan is deze juniorfunctie als Commercieel Medewerker bij een bedrijf dat is gespecialiseerd in de internationale notenhandel zeker wat voor jou. Recruiter Anne de Lange: “Je moet hart hebben voor de zaak: een eerlijke prijs voor de producten van lokale Afrikaanse boeren.”

Wat is er zo leuk aan deze baan?

“Dit is een avontuurlijke fulltime baan waarbij je elke dag met een goed gevoel naar huis gaat. Een baan met inhoud. Waarom? Je werkt mee aan mooi en ideëel doel. Je werkt namelijk mee aan de missie van het bedrijf om de armoede in Afrika te helpen verlichten. Je helpt dus je medemens in Afrika en de wereld een stapje verder.”

Bij wat voor bedrijf ga je dan aan de slag?

“Bij een bedrijf in Sliedrecht wat handelt in noten. De onderneming is opgezet vanuit de gedachte om te investeren in de Afrikaanse economie. Daarom koopt het bedrijf noten van boeren in Afrika en verwerkt in ze lokale fabrieken. Deze verhandelt de onderneming vervolgens op de wereldmarkt. Bijvoorbeeld aan groothandels en voedselproducenten in Amerika of het Verre Oosten. Er wordt zeker winst gemaakt, maar de mens staat centraal.”

“Het bedrijf waar je gaat werken, is een klein bedrijf met vooral jonge werknemers. Er werken zo’n 16 medewerkers en er is een prettige, gemoedelijke werksfeer. Met z’n allen zet je de schouders eronder. Geen stropdassen, maar wel opgestroopte mouwen. Een leuk detail: de winstuitkering aan het eind van het jaar komt niet alleen ten goede aan het eigen personeel, maar ook aan de lokale boeren.”

Wat doe je eigenlijk in deze functie?

“Als internationaal commercieel medewerker werk je samen met vier collega’s aan de wereldwijde verkoop van noten. Je ben verantwoordelijk voor alle werkzaamheden die liggen tussen het afsluiten van een contract en de daadwerkelijke levering van goederen. Je overlegt met klanten en leveranciers, je bekijkt transportopties, legt afspraken vast, doet marktonderzoek en adviseert traders over aankoop- en verkoopbeslissingen. Een mooie, uitdagende functie dus.”

 Voor wie is dit een geschikte baan?

“Dit is de ideale baan voor wie net een commerciële hbo-opleiding heeft afgerond en veel van de wereld wil zien. Je krijgt een mooie kans om het commerciële vak te leren bij een leuke club. Ben je dus ambitieus, internationaal georiënteerd en spreek je je talen? Dan zou ik sowieso solliciteren. In deze baan kom je zeker tot je recht.”

Wat krijg je ervoor terug?

“Dit is een baan waarin je, naast een goed salaris, heel veel vrijheid hebt. Als jij kansen ziet om de noten te verhandelen in Zweden, dan krijg jij die kans. Op termijn kan je dat gaan opzetten. Natuurlijk krijg je ruim de gelegenheid om te groeien in de organisatie. Deze functie kan worden ingericht en aangepast naar jouw wens. Het is zelfs de bedoeling dat je doorgroeit naar een functie van (junior) trader. Ook niet onbelangrijk: op termijn kun je landen gaan bezoeken waar je de producten koopt of verkoopt.”  

Verder nog bijzonderheden?

“Het is heel belangrijk dat je écht hart voor de zaak hebt. Een passie voor internationale handel en Afrika is onontbeerlijk. Het gaat soms namelijk niet allemaal vanzelf in deze job. Dingen kunnen tegenzitten. Je kan bijvoorbeeld te maken krijgen met allerlei culturele verschillen. Bijvoorbeeld een andere handelswijze dan we in Nederland gewend zijn. Het belangrijkste is echter dat je de lokale boeren een eerlijke prijs voor hun producten gunt. Zodat zij er daadwerkelijk op vooruit gaan.”

Enthousiast geworden van dit verhaal? Solliciteren kan direct via de link hieronder:
https://www.intropersoneel.nl/vacature/commercieel-trainee-sliedrecht 

Gerelateerde artikelen

6. Veilingsactie Product Stofzuiger

Serie 2 Draadloze steelstofzuiger Readyy’y 20Vmax Productomschrijving 2-in-1: een handstofzuiger en steelstofzuiger in één apparaat voor extra flexibiliteit. AllFloor Brush: één borstel om alle soorten vloeren gemakkelijk te reinigen. Parkeerstand: altijd beschikbaar, binnen handbereik, makkelijk op te bergen en op te laden. EasyClean Brush: makkelijk te verwijderen, te reinigen en opnieuw aan te brengen borstelrol. Interesse in […]

Lees artikel

5. Veilingsactie Product Vlakschuurmachine

Levert een gladde afwerking op kleinere en middelgrote platte oppervlakken. Productomschrijving Voor hoogwaardige resultaten en comfortabel schuren Motor van 200 W levert fijn schuurwerk en een soepele voortgang van het werk Ergonomisch ontwerp en weinig trillingen voor comfortabel werken met één of twee handen Microfilter stofbox vermindert stof voor een schonere werkomgeving Klithechtsysteem voor gemakkelijk […]

Lees artikel

4. Veilingsactie Product Hanglamp

Op zoek naar een mooi hanglamp voor in de huiskamer? Productomschrijving Hanglamp Juno M is met de rookglas-touch een ware must have voor jouw interieur. Deze stoere, industriële maar ook vintage lamp is de nieuwste trend en komt perfect tot zijn recht in ieder interieur. De hoogte van het glas is 18 cm. De diameter […]

Lees artikel