De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Bijzondere Baan: Horeca Medewerker Maritiem

2 mei, 2019

Terwijl het Moezellandschap aan je voorbijtrekt, ben je bezig om passagiers het uitstekend naar hun zin te maken. Als Horeca Medewerker Maritiem werk je bijvoorbeeld achter de bar of in de keuken. Recruiter Johan Vermeulen weet alles van deze baan. “Met het cruiseschip vaar je naar allerlei bestemmingen in de Benelux.”

Wat ga je precies doen?

“Nadat je aan boord bent gestapt, begint de reis. Een riviercruise naar een bestemming in de Benelux. Per cruise word je ingedeeld in een shift. Die taak blijf je de hele vaart uitvoeren.”

“Er zijn vier soorten diensten die je kunt draaien. Allereerst heb je dienst in het restaurant. Vervolgens neem je de orders op, serveer je het ontbijt, lunch of diner. Tijdens de bardienst sta je tot in de late uurtjes achter de bar. Dan heb je nog de keukendienst. Tijdens de shift ondersteun je de koks in de keuken. Tot slot is er nog de huttendienst. Tijdens die dienst maak je de slaapkamers van de passagiers schoon. Je maakt de bedden op, leegt de prullenpakken en maakt de wc’s schoon.

“Zoals je merkt zijn de diensten op wisselende tijden. De ene keer werk je alle avonden, een andere keer kunnen dat weer ochtenden of middagen zijn. Overigens werk je gemiddeld zes dagen per week, acht uur op een dag.”

Wat maakt deze baan zo bijzonder?

“Deze baan is eigenlijk een mooi internationaal avontuur. Over de Europese binnenwateren vaar je naar bestemmingen in Nederland, België of Duitsland. Nadat je aan boord bent gestapt in Dordrecht, Papendrecht of Kinderdijk, komen op maandagochtend vroeg de passagiers (vaak 50+’ers en pensionado’s) binnen. Dan begint de reis: een 4-, 6- of 10-daagse cruise. Tijdens een werkdag heb je ook altijd een paar uurtjes vrij. Je kunt dan lekker op het achterdek verblijven waar geen passagiers komen. Of je pakt met collega’s een terrasje in de stad waar je op dat moment ligt aangemeerd. Vanaf november vaar je trouwens ook naar kerstmarkten in Duitsland. Ook erg leuk om mee te maken.”   

Wat voor iemand zoeken we?

“Deze functie staat open voor iedereen. Je hoeft geen specifieke diploma’s te hebben, al is het handig als je ervaring in de horeca hebt. Eén van de belangrijkste zaken is dat je klantvriendelijk en representatief bent. Je verblijft het grootste deel van de tijd aan boord, dus je komt regelmatig gasten en passagiers tegen. Ook in je vrije tijd. Daar moet je tegen kunnen. Een vakantieganger kan je bijvoorbeeld aanschieten omdat de zeep op is. Ook is het belangrijk dat je bereid bent om langere tijd van huis weg te zijn. Meestal vertrek je op maandagochtend en kom je zaterdagochtend weer terug.”

“Dit is een geschikte baan voor mensen die er een jaar tussenuit willen. Of voor iemand die tijdelijk zonder werk of opleiding zit. Heb je thuis weinig verplichtingen? Dan is dit de ideale baan voor jou!”

Bij wat voor bedrijf ga je aan de slag?

“De eigenaar van dit cruiseschip zijn de kapitein en zijn vrouw. Je werkt in een heel hecht team met 20 andere bemanningsleden. Je werkt 24 uur per dag nauw met elkaar samen en leert elkaar daardoor goed kennen.”

Wat levert het op?

“Deze baan als Horeca Medewerker Maritiem is één groot avontuur waarin je veel aan ’t reizen bent. Naast je salaris heb je een werkplek met kost en inwoning. Op je tweepersoonskamer heb je de beschikking over een tv en wifi. Het achterdek is gereserveerd voor personeel, daar kun je in vrije tijd lekker chillen met collega’s. Vergeet je zonnebril niet zou ik zeggen.”

Solliciteren

Solliciteer direct op deze functie of bel Intro Alblasserdam via 0786920620

Gerelateerde artikelen

Wat is een modaal inkomen in 2023?

Het praten over inkomen is vaak een taboe in de Nederlandse samenleving. Intro Personeel vindt het belangrijk om iedereen te vertellen over het modaal inkomen van 2023. Als wij open zijn over de salarissen, ontstaat er meer gelijkheid onder de werknemers. Dit vinden wij van Intro Personeel erg belangrijk. Grote kans namelijk dat je niet […]

Lees artikel

Hoe jij kan profiteren van het personeelstekort

Welk beroep je ook hebt tegenwoordig, er is vrijwel zeker een grote vraag naar personeel in jouw sector. Daar kan jij, als werkzoekende, van profiteren, Maar hoe doe je dat? Of je nu monteur, hovenier, loodgieter of commercieel medewerkers bent. In alle beroepen zijn er vandaag de dag te weinig of nauwelijks mensen beschikbaar. Dat […]

Lees artikel

Waarom het belangrijk is om werk te hebben

Het is net geen basisbehoefte in het leven. Maar het is wel enorm belangrijk om werk of een baan te hebben. Waarom is het zo belangrijk dat je iets te doen hebt waar je helemaal blij van wordt? Maar liefst iets meer dan 73 procent van de bevolking (mensen van 15 tot 75 jaar) heeft […]

Lees artikel