Blog

Bijzondere Baan: Installateur Haarden

2 januari, 2019

Een zware storm trekt over het land. De wind giert door de schoorsteen. Wie wil er tijdens dit gure weer nu niet behaaglijk bij de warme kachel zitten? Als Installateur Haarden zorg je ervoor dat klanten er warmpjes bij zitten. Recruiter Robert van der Velde weet alles over deze bijzondere functie.

Wat doe je precies in deze functie?

“’s Ochtends tegen zeven uur kom je aan op ´de zaak´ en doe je een bakkie koffie met collega’s. Je pakt werkbonnen, klaargemaakt door collega’s. Dan ga je op pad. Samen met je werkmaat ga je naar klanten toe om haarden, palletkachels en rookkanalen te installeren. Dat duurt meestal wel even: minimaal een halve dag. Dat is afhankelijk van de situatie. Je bent bezig met allerhande werkzaamheden: kennismaken met de klant, timmeren, metselen en het maken van rookkanalen. Het is dus een gevarieerde baan. Uiteindelijk is het zaak een perfect product af te leveren. Mensen hebben een duur product besteld. Uitgezocht in de showroom en daarna uitgetekend in een 3D-animatie. Aan jou de schone taak die tot in de puntjes af te leveren.”  

Wat is er zo bijzonder aan deze functie?

“Het leuke aan deze baan is dat je niet alleen kachelmonteur bent. Maar veel meer dan dat. Je bent namelijk óók interieurbouwer en metselaar. Deze fulltime functie is dus heel compleet en divers. De baan is niet alleen maar simpelweg kachels plaatsen. Je bent ook bezig met ‘de dingen eromheen’. Bijvoorbeeld het bouwen van een muurtje, het verplaatsen van een stopcontact of het aanleggen van een gasleiding. Bovendien moet alles tip en top worden afgeleverd. Klanten hebben een haard van hoge kwaliteit besteld.”

Wat voor iemand zoekt het bedrijf?

“We zoeken vooral iemand die graag wil! Een opleiding in de bouwtechniek of interieurbouw is natuurlijk fijn. Maar als je affiniteit hebt met de bouw en je vindt het niet erg om bij te leren ben je meer dan welkom. Verder moet je creatief zijn en een flink aanpassingsvermogen hebben. Hoewel je goed voorbereid aan het werk gaat, loopt het in de praktijk soms anders dan gepland. Een rookkanaal moet bijvoorbeeld worden omgelegd. Kortom, jij bent (of wordt) de specialist op het gebied van kachels.”

Wat staat er tegenover?

“Sowieso een goed salaris: je ontvangt zo’n 2800 euro per maand. Bovendien krijg je een Mercedes Sprinter om mee naar de klant te rijden. Daarnaast kun je doorgroeien naar de functie van zelfstandig installateur. Ontwikkeling vindt je werkgever belangrijk: er zijn volop opleidingsmogelijkheden. Of je nu een cursus metselen wilt volgen of de complete vakopleiding installateur haarden. Je krijgt meer dan genoeg mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.” 

Wat moeten we nog meer weten?

“Het is belangrijk dat je ervan bewust bent dat je het visitekaartje bent van het bedrijf. Omdat de kachels en haarden vaak worden geplaatst in luxe villa’s en landhuizen moet je een net en beschaafd voorkomen hebben. Je wordt hoffelijk ontvangen door klanten.  Ze hebben in de showroom een mooie open haard besteld en jij gaat die maken! Je moet dus geen rauwdouwer zijn, maar een nette vent die weet hoe hij met deze doelgroep moet communiceren.”

Direct solliciteren op deze functie?

Dat kan hier

Gerelateerde artikelen

Monteur RET helpt Rotterdamse metro vooruit

Ben je een technische aanpakker die met hart en ziel verknocht is aan Rotterdam? Dan is de baan van monteur metro vast en zeker wat voor jou. “In deze baan heb je één doel voor ogen: de Rotterdamse metro rijdende houden.”  Recruiter Arie Rijsdijk weet alles te vertellen over deze functie in hartje Rotterdam.    Wat […]

Lees artikel

CNC-frezer moet nauwkeurig en precies kunnen werken

Vast een functie die je vaak tegenkomt op een vacaturebank: CNC-frezer. Maar wat is dat nu precies voor baan? In ieder geval eentje waarbij veel nauwkeurigheid en precisie bij komt kijken.   Om maar direct met de deur in huis te vallen: CNC staat voor Computer Numerized Control of Computer Numerical Control. Simpel gezegd betekenen die […]

Lees artikel

Hulpmonteur Samir installeert beveiligingssystemen

Samir Ben Khey houdt al zijn leven lang van technische snufjes en computers. Dat komt uitstekend van pas in zijn baan als Hulpmonteur Beveiligingsinstallaties. Dagelijks is hij met collega’s op pad om beveiligingsinstallaties te installeren. “Ik krijg de kans elke dag nieuwe dingen te leren.”  Vijf jaar lang werkte Samir als procesoperator. Toch was dat […]

Lees artikel