De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Deze 10 hobby’s kunnen jou helpen op het werk

24 mei, 2024
Hans Bossenbroek

Hobby’s zijn leuk! Je doet ze met plezier. Een leuke bijkomstigheid is dat ze ook van pas kunnen komen je werk. Zo heb je er dubbel voordeel van!

Deze tien hobby’s kunnen jou helpen op je werk. Het maakt natuurlijk wel een beetje wat voor werk je doet. Het maakt een groot verschil of je de hele dag achter je bureau zit of dat je in de bouw aan het timmeren bent. Maar ze helpen je zeker vooruit.

1. Sporten

Hardlopen, fitness of een teamsport als volleybal of voetbal. Het zijn sporten die je zeker kunt gebruiken op de werkvloer. Je vermindert stress, de lichamelijke gezondheid gaat er op vooruit en je vergroot je uithoudingsvermogen. Bovendien leer je in teamsporten samenwerken en eventueel de leiding nemen.

2. Muziek en kunst

Ook muzikale en creatieve activiteiten kunnen jou helpen in je werk. Denk aan tekenen, schilderen of het bespelen van een muziekinstrument. Uiteraard word je lekker creatief van deze hobby’s. Maar ze kunnen ook je fijne motoriek verbeteren en je leert beter op details te letten.

3. Schrijven en lezen

Het schrijven van een blog of verhalen kan ook helpen. Je verbetert je schrijfvaardigheid en leert (beter) communiceren. Lezen kan je helpen om een brede(re) algemene ontwikkeling te krijgen, kritisch leren te denken en je kennis uit te breiden.

4. Technische hobby’s

Er zijn genoeg technische hobby’s te bedenken. Programmeren, elektronica of modelbouw. Maar ook lekker sleutelen aan je scooter of auto bijvoorbeeld. Je krijgt technisch inzicht en je blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

5. Vrijwilligerswerk

Je bent niet alleen voor betekenis voor een ander met vrijwilligerswerk. Je hebt er zelf ook wat aan. Je doet nieuwe ervaringen op en leert in een team werken. Ook leer er problemen oplossen en leer leidinggevende vaardigheden. Een ander voordeel: je breidt je netwerk uit.

6. Tuinieren

Tuinieren kan ook in je werk wat opleveren. Je wordt er geduldig van en je wordt er lekker ontspannen van. Je werkt immers meestal alleen met mooi weer in de tuin. Ook leer je misschien goed plannen, je moet goed weten wanneer alles bloeit en groeit.

7. Fotografie

Fotografie kan je ook helpen in je werk. Je krijgt en ontwikkelt er een oog voor detail voor. Ook verbeter je jouw technische vaardigheden en stimuleer je jouw creativiteit.

8. Schaken (of andere strategische spellen)

Houd jij wel van een potje schaken of dammen? Ook dat kan van pas komen op je werk. Je leert er analytisch en strategisch door denken. Ook kan je er door leren plannen of besluiten te nemen. Kortom, je leert er beter door problemen op te lossen.

9. Koken

Wat is nu fijner dan om samen te koken en lekker te eten Ook dat kan je vooruit helpen in je werk. Van koken word je creatief en leer je eventueel zelfs om problemen op te lossen. De aardappels moet je immers niet laten overkoken!

10. Reizen

Een andere hobby die erg kan helpen in je werk is reizen. Op reis ontmoet je mensen uit andere culturen. Of als je een groepsreis boekt moet je omgaan met allerlei soorten mensen. Die ervaringen kunnen van pas komen op je werk. Je kan nog beter met collega’s omgaan. Een ander ding is dat je soms in onverwachte situaties komt als je op reis bent. Op je werk kan je deze ervaring gebruiken als het op je werk anders loopt dan je wilt.

Heb jij ook een leuke hobby? Die kan zomaar van pas komen op je werk of in een toekomstige baan. Vertel de recruiter of een nieuwe werkgever ook zeker wat je in vrije tijd doet. Zo laat jij zien wie je bent als mens.

Vragen over dit onderwerp? Vraag er gerust eens naar bij één van onze recruiters.

Gerelateerde artikelen

Een foto van de Italiaanse kust gedurende de zomer.

Vakantiegeld 2024: Belasting, Bruto/Netto en AOW

Vakantiegeld 2024 is een belangrijk extraatje waar veel Nederlanders elk jaar naar uitkijken. Het biedt de mogelijkheid om een vakantie te boeken, spaargeld aan te vullen of andere uitgaven te dekken. In 2024 zijn er een aantal veranderingen en belangrijke aandachtspunten rondom vakantiegeld die je niet mag missen. In deze blog behandelen we alles wat […]

Lees artikel
Een witte man schrijft en CV op zijn laptop op kantoor met een uitzicht op de erasmus brug en de hoofbouw van Rotterdam.

Creëer het Perfecte CV: Tips, Voorbeelden en Handige Adviezen

Een goed CV is essentieel voor het vinden van een baan. Het biedt werkgevers een eerste indruk van jouw kwalificaties, ervaring en persoonlijkheid. In deze blog bespreken we hoe je een CV kunt maken dat je kansen op succes vergroot.   Waarom een Sterk CV Belangrijk is Een CV is meer dan een lijst van […]

Lees artikel

Een open sollicitatie: Voorbeeld en stappenplan

Een open sollicitatie kan de sleutel zijn tot die droombaan waar u al zo lang naar zoekt. Maar wat is een open sollicitatie eigenlijk? En hoe schrijf je er een? In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over open sollicitaties. 1. Wat is een open sollicitatie? Een open sollicitatie is een brief of […]

Lees artikel