De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Deze 10 hobby’s kunnen jou helpen op het werk

24 mei, 2024
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Hobby’s zijn leuk! Je doet ze met plezier. Een leuke bijkomstigheid is dat ze ook van pas kunnen komen je werk. Zo heb je er dubbel voordeel van!

Deze tien hobby’s kunnen jou helpen op je werk. Het maakt natuurlijk wel een beetje wat voor werk je doet. Het maakt een groot verschil of je de hele dag achter je bureau zit of dat je in de bouw aan het timmeren bent. Maar ze helpen je zeker vooruit.

1. Sporten

Hardlopen, fitness of een teamsport als volleybal of voetbal. Het zijn sporten die je zeker kunt gebruiken op de werkvloer. Je vermindert stress, de lichamelijke gezondheid gaat er op vooruit en je vergroot je uithoudingsvermogen. Bovendien leer je in teamsporten samenwerken en eventueel de leiding nemen.

2. Muziek en kunst

Ook muzikale en creatieve activiteiten kunnen jou helpen in je werk. Denk aan tekenen, schilderen of het bespelen van een muziekinstrument. Uiteraard word je lekker creatief van deze hobby’s. Maar ze kunnen ook je fijne motoriek verbeteren en je leert beter op details te letten.

3. Schrijven en lezen

Het schrijven van een blog of verhalen kan ook helpen. Je verbetert je schrijfvaardigheid en leert (beter) communiceren. Lezen kan je helpen om een brede(re) algemene ontwikkeling te krijgen, kritisch leren te denken en je kennis uit te breiden.

4. Technische hobby’s

Er zijn genoeg technische hobby’s te bedenken. Programmeren, elektronica of modelbouw. Maar ook lekker sleutelen aan je scooter of auto bijvoorbeeld. Je krijgt technisch inzicht en je blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

5. Vrijwilligerswerk

Je bent niet alleen voor betekenis voor een ander met vrijwilligerswerk. Je hebt er zelf ook wat aan. Je doet nieuwe ervaringen op en leert in een team werken. Ook leer er problemen oplossen en leer leidinggevende vaardigheden. Een ander voordeel: je breidt je netwerk uit.

6. Tuinieren

Tuinieren kan ook in je werk wat opleveren. Je wordt er geduldig van en je wordt er lekker ontspannen van. Je werkt immers meestal alleen met mooi weer in de tuin. Ook leer je misschien goed plannen, je moet goed weten wanneer alles bloeit en groeit.

7. Fotografie

Fotografie kan je ook helpen in je werk. Je krijgt en ontwikkelt er een oog voor detail voor. Ook verbeter je jouw technische vaardigheden en stimuleer je jouw creativiteit.

8. Schaken (of andere strategische spellen)

Houd jij wel van een potje schaken of dammen? Ook dat kan van pas komen op je werk. Je leert er analytisch en strategisch door denken. Ook kan je er door leren plannen of besluiten te nemen. Kortom, je leert er beter door problemen op te lossen.

9. Koken

Wat is nu fijner dan om samen te koken en lekker te eten Ook dat kan je vooruit helpen in je werk. Van koken word je creatief en leer je eventueel zelfs om problemen op te lossen. De aardappels moet je immers niet laten overkoken!

10. Reizen

Een andere hobby die erg kan helpen in je werk is reizen. Op reis ontmoet je mensen uit andere culturen. Of als je een groepsreis boekt moet je omgaan met allerlei soorten mensen. Die ervaringen kunnen van pas komen op je werk. Je kan nog beter met collega’s omgaan. Een ander ding is dat je soms in onverwachte situaties komt als je op reis bent. Op je werk kan je deze ervaring gebruiken als het op je werk anders loopt dan je wilt.

Heb jij ook een leuke hobby? Die kan zomaar van pas komen op je werk of in een toekomstige baan. Vertel de recruiter of een nieuwe werkgever ook zeker wat je in vrije tijd doet. Zo laat jij zien wie je bent als mens.

Vragen over dit onderwerp? Vraag er gerust eens naar bij één van onze recruiters.

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is juist in de zomer te solliciteren

De zon draait overuren, de stranden liggen vol en in de Tour de France is Parijs nog ver. Een baan zoeken? Waarom zou je? Toch zijn er redenen om eens verder te kijken dan je neus lang is. Heerlijk hé dat het lekker zomer is. Het kan juist een goed moment zijn om  van baan […]

Lees artikel
Jarno van der Eijnden Houthandel Van Dam

Variatie maakt het werk van productiemedewerker Jarno leuk

Productiemedewerker Jarno van den Eijnden werkt met veel plezier bij Houthandel Van Dam in Bunnik. “Ik heb een allround functie en veel verschillende werkzaamheden. Dat maakt mijn werk leuk.” Een aantal jaar geleden kwam Jarno via Intro bij Houthandel Van Dam terecht. “Ik ben begonnen als hulpje. Als insteker bij de schaver, mijn collega die […]

Lees artikel

Waarom fruit eten op je werk belangrijk is

Een banaan, een appel, een peer of een bakje druiven. Ben je lekker aan ’t werk dan is het goed om af en toe een stuk fruit te eten. Misschien staat er in de kantine op jouw werk wel een mandje met fruit. Of je nu op kantoor werkt of in de fabriek, het is […]

Lees artikel