De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Geen werk? Kom in actie!

26 maart, 2024
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
Website UWV handig als je werkloos wordt

Je baan kwijtraken en thuis komen te zitten is, op z’n zac htst gezegd, meer dan vervelend. Toch is het goed om in actie te komen als het jou overkomt. Een uitdagende periode ligt voor je.

Het is goed te bedenken dat een periode van werkloosheid niet het einde van je loopbaan hoeft te betekenen. Je kan het, misschien noodgedwongen, ook zien als een kans om jezelf opnieuw uit vinden.   Als je actief blijft, voorkom je dat je in de put raakt.

Dit kan je nog meer doen.

  • Stel doelen  voor jezelf

Wanneer je zonder baan komt te zitten is het belangrijk om jezelf doelen te stellen.
Dat helpt om doelgericht te blijven zoeken naar de baan die je wilt. Je hebt zo een duidelijk beeld van wat je wilt bereiken.

  • Verbeter je vaardigheden

Nu je werkloos bent, heb waarschijnlijk meer tijd over dan toen je een baan had. Die tijd kun je nuttig besteden door je kennis en vaardigheden te blijven ontwikkelen. Je kan bijvoorbeeld online cursussen of workshops volgen. Zo word  je aantrekkelijker voor een nieuwe werkgever. Stel je bent hovenier, dan kan je bijvoorbeeld een cursus doen hoe je met een bepaalde gereedschappen moet omgaan.

  • Blijf positief

Het zal niet altijd even makkelijk zijn, maar blijf positief. Het is te begrijpen dat het af en toe frustrerend kan zijn. Door je doel voor ogen te blijven houden en successen te vieren, kan je positief blijven. Je inspanning zal uiteindelijk beloond worden.

  •  Ga vrijwilligerswerk doen

Een belangrijke stap om in actie te komen is het doen van vrijwilligerswerk.  Zo houd je jouw vaardigheden op peil. Je kunt van alles doen. Van werken in een oudereninstelling tot het onderhouden van de tuin van de buren.  Zo kun je zelfs nog nieuwe dingen leren en mogelijk ontdekken wat je nog meer kan.

  • Ga eens praten met een recruiter

Het is ook slim om eens te gaan praten met een recruiter. Zij weten mogelijkheden en vacatures. Zij kunnen  je sollicitatietips geven en hebben een netwerk waar je van kunt profiteren. Wie weet kan jij hier je voordeel mee doen.

Hoe vervelend de situatie ook is, zie werkloos thuiszitten vooral als een kans. Een kans om te groeien en nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Zit jij werkloos thuis en zoek jij een baan? Neem gerust contact met één van onze recruiters.

 

 

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is juist in de zomer te solliciteren

De zon draait overuren, de stranden liggen vol en in de Tour de France is Parijs nog ver. Een baan zoeken? Waarom zou je? Toch zijn er redenen om eens verder te kijken dan je neus lang is. Heerlijk hé dat het lekker zomer is. Het kan juist een goed moment zijn om  van baan […]

Lees artikel
Jarno van der Eijnden Houthandel Van Dam

Variatie maakt het werk van productiemedewerker Jarno leuk

Productiemedewerker Jarno van den Eijnden werkt met veel plezier bij Houthandel Van Dam in Bunnik. “Ik heb een allround functie en veel verschillende werkzaamheden. Dat maakt mijn werk leuk.” Een aantal jaar geleden kwam Jarno via Intro bij Houthandel Van Dam terecht. “Ik ben begonnen als hulpje. Als insteker bij de schaver, mijn collega die […]

Lees artikel

Waarom fruit eten op je werk belangrijk is

Een banaan, een appel, een peer of een bakje druiven. Ben je lekker aan ’t werk dan is het goed om af en toe een stuk fruit te eten. Misschien staat er in de kantine op jouw werk wel een mandje met fruit. Of je nu op kantoor werkt of in de fabriek, het is […]

Lees artikel