De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Geen werk? Kom in actie!

26 maart, 2024
Hans Bossenbroek
Website UWV handig als je werkloos wordt

Je baan kwijtraken en thuis komen te zitten is, op z’n zac htst gezegd, meer dan vervelend. Toch is het goed om in actie te komen als het jou overkomt. Een uitdagende periode ligt voor je.

Het is goed te bedenken dat een periode van werkloosheid niet het einde van je loopbaan hoeft te betekenen. Je kan het, misschien noodgedwongen, ook zien als een kans om jezelf opnieuw uit vinden.   Als je actief blijft, voorkom je dat je in de put raakt.

Dit kan je nog meer doen.

  • Stel doelen  voor jezelf

Wanneer je zonder baan komt te zitten is het belangrijk om jezelf doelen te stellen.
Dat helpt om doelgericht te blijven zoeken naar de baan die je wilt. Je hebt zo een duidelijk beeld van wat je wilt bereiken.

  • Verbeter je vaardigheden

Nu je werkloos bent, heb waarschijnlijk meer tijd over dan toen je een baan had. Die tijd kun je nuttig besteden door je kennis en vaardigheden te blijven ontwikkelen. Je kan bijvoorbeeld online cursussen of workshops volgen. Zo word  je aantrekkelijker voor een nieuwe werkgever. Stel je bent hovenier, dan kan je bijvoorbeeld een cursus doen hoe je met een bepaalde gereedschappen moet omgaan.

  • Blijf positief

Het zal niet altijd even makkelijk zijn, maar blijf positief. Het is te begrijpen dat het af en toe frustrerend kan zijn. Door je doel voor ogen te blijven houden en successen te vieren, kan je positief blijven. Je inspanning zal uiteindelijk beloond worden.

  •  Ga vrijwilligerswerk doen

Een belangrijke stap om in actie te komen is het doen van vrijwilligerswerk.  Zo houd je jouw vaardigheden op peil. Je kunt van alles doen. Van werken in een oudereninstelling tot het onderhouden van de tuin van de buren.  Zo kun je zelfs nog nieuwe dingen leren en mogelijk ontdekken wat je nog meer kan.

  • Ga eens praten met een recruiter

Het is ook slim om eens te gaan praten met een recruiter. Zij weten mogelijkheden en vacatures. Zij kunnen  je sollicitatietips geven en hebben een netwerk waar je van kunt profiteren. Wie weet kan jij hier je voordeel mee doen.

Hoe vervelend de situatie ook is, zie werkloos thuiszitten vooral als een kans. Een kans om te groeien en nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Zit jij werkloos thuis en zoek jij een baan? Neem gerust contact met één van onze recruiters.

 

 

Gerelateerde artikelen

Een foto van de Italiaanse kust gedurende de zomer.

Vakantiegeld 2024: Belasting, Bruto/Netto en AOW

Vakantiegeld 2024 is een belangrijk extraatje waar veel Nederlanders elk jaar naar uitkijken. Het biedt de mogelijkheid om een vakantie te boeken, spaargeld aan te vullen of andere uitgaven te dekken. In 2024 zijn er een aantal veranderingen en belangrijke aandachtspunten rondom vakantiegeld die je niet mag missen. In deze blog behandelen we alles wat […]

Lees artikel
Een witte man schrijft en CV op zijn laptop op kantoor met een uitzicht op de erasmus brug en de hoofbouw van Rotterdam.

Creëer het Perfecte CV: Tips, Voorbeelden en Handige Adviezen

Een goed CV is essentieel voor het vinden van een baan. Het biedt werkgevers een eerste indruk van jouw kwalificaties, ervaring en persoonlijkheid. In deze blog bespreken we hoe je een CV kunt maken dat je kansen op succes vergroot.   Waarom een Sterk CV Belangrijk is Een CV is meer dan een lijst van […]

Lees artikel

Een open sollicitatie: Voorbeeld en stappenplan

Een open sollicitatie kan de sleutel zijn tot die droombaan waar u al zo lang naar zoekt. Maar wat is een open sollicitatie eigenlijk? En hoe schrijf je er een? In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over open sollicitaties. 1. Wat is een open sollicitatie? Een open sollicitatie is een brief of […]

Lees artikel