De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Geen werk? Kom in actie!

26 maart, 2024
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
Website UWV handig als je werkloos wordt

Je baan kwijtraken en thuis komen te zitten is, op z’n zac htst gezegd, meer dan vervelend. Toch is het goed om in actie te komen als het jou overkomt. Een uitdagende periode ligt voor je.

Het is goed te bedenken dat een periode van werkloosheid niet het einde van je loopbaan hoeft te betekenen. Je kan het, misschien noodgedwongen, ook zien als een kans om jezelf opnieuw uit vinden.   Als je actief blijft, voorkom je dat je in de put raakt.

Dit kan je nog meer doen.

  • Stel doelen  voor jezelf

Wanneer je zonder baan komt te zitten is het belangrijk om jezelf doelen te stellen.
Dat helpt om doelgericht te blijven zoeken naar de baan die je wilt. Je hebt zo een duidelijk beeld van wat je wilt bereiken.

  • Verbeter je vaardigheden

Nu je werkloos bent, heb waarschijnlijk meer tijd over dan toen je een baan had. Die tijd kun je nuttig besteden door je kennis en vaardigheden te blijven ontwikkelen. Je kan bijvoorbeeld online cursussen of workshops volgen. Zo word  je aantrekkelijker voor een nieuwe werkgever. Stel je bent hovenier, dan kan je bijvoorbeeld een cursus doen hoe je met een bepaalde gereedschappen moet omgaan.

  • Blijf positief

Het zal niet altijd even makkelijk zijn, maar blijf positief. Het is te begrijpen dat het af en toe frustrerend kan zijn. Door je doel voor ogen te blijven houden en successen te vieren, kan je positief blijven. Je inspanning zal uiteindelijk beloond worden.

  •  Ga vrijwilligerswerk doen

Een belangrijke stap om in actie te komen is het doen van vrijwilligerswerk.  Zo houd je jouw vaardigheden op peil. Je kunt van alles doen. Van werken in een oudereninstelling tot het onderhouden van de tuin van de buren.  Zo kun je zelfs nog nieuwe dingen leren en mogelijk ontdekken wat je nog meer kan.

  • Ga eens praten met een recruiter

Het is ook slim om eens te gaan praten met een recruiter. Zij weten mogelijkheden en vacatures. Zij kunnen  je sollicitatietips geven en hebben een netwerk waar je van kunt profiteren. Wie weet kan jij hier je voordeel mee doen.

Hoe vervelend de situatie ook is, zie werkloos thuiszitten vooral als een kans. Een kans om te groeien en nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Zit jij werkloos thuis en zoek jij een baan? Neem gerust contact met één van onze recruiters.

 

 

Gerelateerde artikelen

Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel
Welke werkgever past bij mij?

Hoe weet je of een nieuwe werkgever bij je past?

Een baan zoeken is af en toe best een dingetje. Het is natuurlijk het beste als jíj en je nieuwe werkgever een uitstekend bij elkaar passen. Maar hoe weet je dat? Niets is leuker dan een baan waar leuk werk hebt én je het helemaal naar je zin hebt. Door je af te vragen of […]

Lees artikel