De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Hoe wordt je gelukkig op jouw werkplek?

15 augustus, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Op je werk ben je (bijna) elke dag te vinden. Wel zo prettig als je dan ook gelukkig bent op je werkplek. Maar hoe doe je dat? Hier wat tips.

Eén van de betekenissen die je in het woordenboek kan vinden voor het woord ‘gelukkig’ is tevreden. En een andere is voorspoedig. Maar hoe kan je tevreden en voorspoedig zijn op de plek waar je werkt? Wat je ook doet, doe vooral datgene wat bij jou als persoon past.

1. Ontdek je passie

Het is natuurlijk een open deur van heb ik jouw daar, maar ontdek wat je passie is en wat je leuk vindt om te doen. Probeer daarom uit te vinden bij welk werk je hart sneller gaat kloppen en waar jij energie van krijgt. Zo ga je aan de slag met de juiste motivatie. Het kan natuurlijk zijn dat je dit totaal nog niet weet. Ga dan eens in gesprek met familie, vrienden of één van onze recruiters. Zij kunnen je vast en zeker goed adviseren.

2. Zorg voor goede relaties met je collega’s

Je werk zelf is belangrijk, maar je band met degene met wie je samenwerkt is net zo goed belangrijk. Gezellige en leuke collega’s zijn goud waard. Een goede sfeer kan je helpen om je werk beter te doen. Praat daarom met collega’s, luister naar ze en help ze zoveel nodig.

3. Leer en groei

Door het volgen van opleidingen en trainingen kan je jezelf blijven ontwikkelen. Door jezelf uit te blijven dagen, blijf je tevreden en gelukkig. Zo blijft de kijk op jouw werk plezierig.  Werk je bij Intro Personeel, kijk eens bij de Intro Academy.

4. Goede balans tussen werk en privé

Gaat het privé goed dan gaat het (vaak) op je werk ook goed. Je zit lekker in je vel, dus kan je ook goed werk leveren. Zorg daarom dat je een goed evenwicht heb tussen je werk en je privéleven. Doe leuke dingen met familie, vrienden of andere mensen. Zo blijf je lekker ontspannen.

5. Zoek een werkplek waar je gewaardeerd wordt

Als je ergens gelukkig van wordt, is dat je werk wordt gewaardeerd. Het is goed voor je zelfvertrouwen als je een pluim krijgt van je chef, manager of collega. Dan weet je dat je (gelukkig) op je werkplek zit.

Wil je hier eens over doorpraten (of over een ander onderwerp)? Onze recruiters staan voor je klaar!

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Hovenier Wesley.

Waarom het leuk is om hovenier te zijn

Er zijn veel redenen om te kiezen voor het beroep van hovenier. In ‘het groen’ zijn er tal van vacatures te vinden. Wie weet is een baan in deze sector wel wat voor jou. Werken in de buitenlucht Houd je van buiten zijn? Dan is hovenier een ideaal beroep voor jou. Het spreekt voor zich […]

Lees artikel

Hoe ben je een goede collega?

Je komt ze  een groot deel van de week tegen: collega’s. Je ziet ze waarschijnlijk vaker dan je (eventuele) partner. Daarom is het belangrijk om een goede collega te zijn. Dat is niet alleen fijn voor de ander, maar ook voor jouzelf. Als werknemer wil je een positieve bijdrage leveren aan je team en je […]

Lees artikel
Parasol voor de veilingactie voor de Florys Foundation

10. Parasol

Huidige bod: €0,- Parasol Ben jij op zoek naar een mooie parasol voor deze zomer? Productbeschrijving Ontsnap aan de zomerhitte met deze stijlvolle blauwe parasol. Of je nu ontspant op het strand, in je achtertuin of op een terras, onze blauwe parasol biedt de perfecte schaduw. Diameter: 1,5 meter Kleur: blauw Inzamelingsactie Deze parasol is […]

Lees artikel