De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Hoe wordt je gelukkig op jouw werkplek?

15 augustus, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Op je werk ben je (bijna) elke dag te vinden. Wel zo prettig als je dan ook gelukkig bent op je werkplek. Maar hoe doe je dat? Hier wat tips.

Eén van de betekenissen die je in het woordenboek kan vinden voor het woord ‘gelukkig’ is tevreden. En een andere is voorspoedig. Maar hoe kan je tevreden en voorspoedig zijn op de plek waar je werkt? Wat je ook doet, doe vooral datgene wat bij jou als persoon past.

1. Ontdek je passie

Het is natuurlijk een open deur van heb ik jouw daar, maar ontdek wat je passie is en wat je leuk vindt om te doen. Probeer daarom uit te vinden bij welk werk je hart sneller gaat kloppen en waar jij energie van krijgt. Zo ga je aan de slag met de juiste motivatie. Het kan natuurlijk zijn dat je dit totaal nog niet weet. Ga dan eens in gesprek met familie, vrienden of één van onze recruiters. Zij kunnen je vast en zeker goed adviseren.

2. Zorg voor goede relaties met je collega’s

Je werk zelf is belangrijk, maar je band met degene met wie je samenwerkt is net zo goed belangrijk. Gezellige en leuke collega’s zijn goud waard. Een goede sfeer kan je helpen om je werk beter te doen. Praat daarom met collega’s, luister naar ze en help ze zoveel nodig.

3. Leer en groei

Door het volgen van opleidingen en trainingen kan je jezelf blijven ontwikkelen. Door jezelf uit te blijven dagen, blijf je tevreden en gelukkig. Zo blijft de kijk op jouw werk plezierig.  Werk je bij Intro Personeel, kijk eens bij de Intro Academy.

4. Goede balans tussen werk en privé

Gaat het privé goed dan gaat het (vaak) op je werk ook goed. Je zit lekker in je vel, dus kan je ook goed werk leveren. Zorg daarom dat je een goed evenwicht heb tussen je werk en je privéleven. Doe leuke dingen met familie, vrienden of andere mensen. Zo blijf je lekker ontspannen.

5. Zoek een werkplek waar je gewaardeerd wordt

Als je ergens gelukkig van wordt, is dat je werk wordt gewaardeerd. Het is goed voor je zelfvertrouwen als je een pluim krijgt van je chef, manager of collega. Dan weet je dat je (gelukkig) op je werkplek zit.

Wil je hier eens over doorpraten (of over een ander onderwerp)? Onze recruiters staan voor je klaar!

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel