De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Hoe wordt je gelukkig op jouw werkplek?

15 augustus, 2023
Hans Bossenbroek

Op je werk ben je (bijna) elke dag te vinden. Wel zo prettig als je dan ook gelukkig bent op je werkplek. Maar hoe doe je dat? Hier wat tips.

Eén van de betekenissen die je in het woordenboek kan vinden voor het woord ‘gelukkig’ is tevreden. En een andere is voorspoedig. Maar hoe kan je tevreden en voorspoedig zijn op de plek waar je werkt? Wat je ook doet, doe vooral datgene wat bij jou als persoon past.

1. Ontdek je passie

Het is natuurlijk een open deur van heb ik jouw daar, maar ontdek wat je passie is en wat je leuk vindt om te doen. Probeer daarom uit te vinden bij welk werk je hart sneller gaat kloppen en waar jij energie van krijgt. Zo ga je aan de slag met de juiste motivatie. Het kan natuurlijk zijn dat je dit totaal nog niet weet. Ga dan eens in gesprek met familie, vrienden of één van onze recruiters. Zij kunnen je vast en zeker goed adviseren.

2. Zorg voor goede relaties met je collega’s

Je werk zelf is belangrijk, maar je band met degene met wie je samenwerkt is net zo goed belangrijk. Gezellige en leuke collega’s zijn goud waard. Een goede sfeer kan je helpen om je werk beter te doen. Praat daarom met collega’s, luister naar ze en help ze zoveel nodig.

3. Leer en groei

Door het volgen van opleidingen en trainingen kan je jezelf blijven ontwikkelen. Door jezelf uit te blijven dagen, blijf je tevreden en gelukkig. Zo blijft de kijk op jouw werk plezierig.  Werk je bij Intro Personeel, kijk eens bij de Intro Academy.

4. Goede balans tussen werk en privé

Gaat het privé goed dan gaat het (vaak) op je werk ook goed. Je zit lekker in je vel, dus kan je ook goed werk leveren. Zorg daarom dat je een goed evenwicht heb tussen je werk en je privéleven. Doe leuke dingen met familie, vrienden of andere mensen. Zo blijf je lekker ontspannen.

5. Zoek een werkplek waar je gewaardeerd wordt

Als je ergens gelukkig van wordt, is dat je werk wordt gewaardeerd. Het is goed voor je zelfvertrouwen als je een pluim krijgt van je chef, manager of collega. Dan weet je dat je (gelukkig) op je werkplek zit.

Wil je hier eens over doorpraten (of over een ander onderwerp)? Onze recruiters staan voor je klaar!

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever als […]

Lees artikel

Leerling Operator Mike vindt het heerlijk om in de taartenbakkerij te werken

Mike van der Hulst is leerling operator bij een fabriek waar dagelijks ambachtelijke taarten worden gemaakt. Sinds ruim een jaar werkt hij er met veel plezier. “Ik vind het leuk om productief te zijn en lekker aan te pakken.”       Enthousiast over zijn functie bij de taartenfabriek in de Betuwe is de 23-jarige Mike zeker. […]

Lees artikel