De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Houtbewerker Ramon droomt stiekem van baan bij mariniers

23 november, 2021

Assistent machinaal houtbewerker Ramon van Cappellen droomt stiekem van een baan bij de mariniers. Tot die tijd werkt hij achter de zaagmachines bij Heuvelman Hout in Ouderkerk aan den IJssel. “Door dit werk te doen blijf ik de discipline houden die nodig is in het leger." 

“Zes uur m’n bed uit vroeg?”, vraagt Ramon. “Welnee joh, tijdens mijn mariniersopleiding moest ik er op allerlei tijden uit. Als de sergeant zei dat je genoeg geslapen had, kon je eruit. Of dat nu 2 uur 's nachts was, of 5 uur. Nu kan ik bij wijze van spreken uitslapen. Om 6.30 uur gaat de wekker en om 7 uur ben ik aan 't werk.” 

Na zijn afgeronde VEVA-opleiding, een mbo-opleiding die mensen voorbereid op een baan in het leger, moest hij door een blessure noodgedwongen op zoek naar een andere baan. Een baan bij de mariniers zat er op dat moment daardoor niet voor hem in. "Via een maat die bij de marechaussee had gezeten en werk zocht kwam ik afgelopen zomer in contact met Jarno. Ik had een tijdelijke baan als hovenier maar dat vond ik niks.  Ik vond het eentonig werk, was veel aan 't onkruid wieden en vond niet leuk dat je altijd buiten werkt.” 

De 18-jarige Krimpenaar vond een nieuwe uitdaging: hij is nu assistent machinaal bewerker bij houthandel Heuvelman Hout. “Het is lekker dichtbij huis. Op de scooter ben ik er in 8 minuten.” Ook het werk is naar zijn zin. “Samen met mijn collega sta ik achter de zaagmachine. Ik haal het hout door de machine en maak er pakketjes van. Het is heel afwisselend en gevarieerd werk. Van hout stapelen en het binden van pallets tot het plakken van de juiste stickers op de bepakking. Bovendien is het gezellig en hebben we af en toe een lolletje. De tijd vliegt.” 

Structuur

De werkervaring kan hij zeker gebruiken in de toekomst, zegt Ramon. “Op termijn wil ik weer terug naar de mariniers. Dat krijg ik niet uit mijn hoofd. Dit werk is voor mij een middel om gedisciplineerd en in een ritme te blijven. Op tijd komen is bijvoorbeeld ook in het leger belangrijk. Ook is het fijn om weer vastigheid en structuur te hebben. Mijn werkdag begint om 7 uur en eindigt om 15.20 uur. Als ik daarna thuiskom heb ik nog tijd om iets anders te gaan doen.” 

Al met al is het een goede keuze geweest om via Intro aan de slag te gaan, zegt Ramon. “Ik ben hier nog lang niet uitgeleerd. Omdat ik naar de mariniers wil, heb ik geen ambitie door te groeien in dit werk. Maar er valt nog zat te leren. Nu kijk ik nog mee met een collega hoe ik de machine moet bedienen en leer ik het vak in de praktijk. Wie weet mag ik in de toekomst zelf een machine bedienen.” 

 

 

Gerelateerde artikelen

Hardinxveld-Giessendam vacatures

Werken in Hardinxveld-Giessendam? Zeker doen!

Wie een baan zoekt in (de omgeving van) Hardinxveld-Giessendam moet zeker eens een bakkie doen bij de Intro-recruiters. Zij kunnen je ook goede redenen geven om in deze plaats te gaan werken. Hier alvast een voorzet. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen voorkeur en woonplaats. Maar misschien is het voor jou een optie […]

Lees artikel
Hovenier Wesley.

Waarom het leuk is om hovenier te zijn

Er zijn veel redenen om te kiezen voor het beroep van hovenier. In ‘het groen’ zijn er tal van vacatures te vinden. Wie weet is een baan in deze sector wel wat voor jou. Werken in de buitenlucht Houd je van buiten zijn? Dan is hovenier een ideaal beroep voor jou. Het spreekt voor zich […]

Lees artikel

Hoe ben je een goede collega?

Je komt ze  een groot deel van de week tegen: collega’s. Je ziet ze waarschijnlijk vaker dan je (eventuele) partner. Daarom is het belangrijk om een goede collega te zijn. Dat is niet alleen fijn voor de ander, maar ook voor jouzelf. Als werknemer wil je een positieve bijdrage leveren aan je team en je […]

Lees artikel