De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Intro Academy ook waardevol voor werkgevers

2 december, 2020

Wie denkt dat alleen werkzoekenden profiteren van de Intro Academy heeft het mis. Ook voor werkgevers heeft het online leerplatform zo z’n voordelen. “Het is een uitstekend middel om een werknemer tot bloei te laten komen op z’n werkplek.” 

Iemand die alles van het leerplatform afweet, is Bram Valkenburg. Afgelopen jaar was hij één van de collega’s die zich bezighield met de introductie van het leerplatform. Hij weet dan ook van de hoed en de rand als het hierover gaat. “Intro Academy sluit heel erg aan bij de missie die wij als bedrijf hebben, namelijk mensen tot bloei brengen. Juist door cursussen en opleidingen te volgen kunnen werknemers nog beter tot hun recht komen op hun werkplek.” 

Hoewel het platform nog geen jaar in de lucht is, is het al aardig in trek. “Er zijn al meer dan 150 trajecten gevolgd via het systeem. Dat betekent dat er al veel kandidaten zijn geweest die via Intro Academy een opleiding of een cursus hebben gevolgd.” 

Onboarding

Maar niet alleen zij plukken de vruchten van het volgen van een opleiding. Opdrachtgevers kunnen er net zo goed van profiteren, stelt Bram. “Een kandidaat die duurzaam inzetbaar is, is altijd waardevol. Daarom is het altijd raadzaam om een kandidaat verder op te leiden. Bovendien hebben bedrijven een scholingsplicht. Het hoort bij goed werkgeverschap om een kandidaat gaandeweg meer kennis bij te brengen. Door Intro Academy is het voor bedrijven daar makkelijker om aan te voldoen.” 

Ook kan het platform prima worden ingezet bij onboarding, oftewel bij het inwerken van nieuwe werknemers. “Het platform is een perfect instrument om iemand door de eerste maand bij z’n nieuwe werkgever te helpen. Je kunt er namelijk prima instructies geven aan de nieuwe medewerkers en complete leerlijnen die voor jouw bedrijf belangrijk zijn neerzetten. Zo komt iemand met meer kennis bij een bedrijf binnen. Het is helemaal naar eigen wensen in te richten. Samen met de klant bekijken we hoe we dat het beste kunnen doen.” 

Het biedt werkgevers in ieder geval de kans om werknemers te scholen nog voor ze in dienst komen of tijdens hun eerste werkweken. “Als iemand een VCA-certificaat, een certificaat voor het hanteren van machines of een taalcursus moet halen kan dat bijvoorbeeld prima via het leerplatform. Je kan dat met de kandidaat afstemmen en bespreken. Zodat hij een cursus op maat kan volgen.” 

Online leren

Gerelateerde artikelen

Werken als zzp’er via Intro Personeel? Overweeg eens om in vaste dienst te gaan

Regelmatig krijgen onze recruiters een belletje van een zzp’er (zelfstandige zonder personeel) of ze via Intro ergens aan de slag kunnen. Soms kan dat inderdaad. Maar er zijn ook mogelijkheden om in vaste dienst te gaan. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. “Ja, er zijn soms mogelijkheden om via Intro Personeel […]

Lees artikel
Hardinxveld-Giessendam vacatures

Werken in Hardinxveld-Giessendam? Zeker doen!

Wie een baan zoekt in (de omgeving van) Hardinxveld-Giessendam moet zeker eens een bakkie doen bij de Intro-recruiters. Zij kunnen je ook goede redenen geven om in deze plaats te gaan werken. Hier alvast een voorzet. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen voorkeur en woonplaats. Maar misschien is het voor jou een optie […]

Lees artikel
Hovenier Wesley.

Waarom het leuk is om hovenier te zijn

Er zijn veel redenen om te kiezen voor het beroep van hovenier. In ‘het groen’ zijn er tal van vacatures te vinden. Wie weet is een baan in deze sector wel wat voor jou. Werken in de buitenlucht Houd je van buiten zijn? Dan is hovenier een ideaal beroep voor jou. Het spreekt voor zich […]

Lees artikel