De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Jezelf (verder) ontwikkelen op je werk, hoe doe je dat?

23 mei, 2023
Hans Bossenbroek

Het is natuurlijk een cliché van jewelste, maar daarom niet minder waar. Stilstand is achteruitgang. Ook op je werk. Welk werk je ook doet. Om met plezier naar je werk te blijven gaan is het nodig jezelf te (blijven) ontwikkelen. We geven graag wat tips en adviezen.

Hoe kan je jezelf blijven ontwikkelen op je werk? Een vraag om over na te denken, want als er iets belangrijk is, is het om met plezier aan ’t werk te blijven. Dit kan je doen om jezelf te blijven ontwikkelen. “Neem een moment de tijd om even een kwartier na te denken hoe je nu in het werk zit, wat je in je huidige werk nog wilt leren en hoe over één tot drie jaar in het werk wilt zitten en wat je überhaupt belangrijk vind in het werk”, adviseert Bram Valkenburg, manager Leren en Ontwikkelen bij Intro.

1. Stel doelen en zoek naar uitdagingen

Ga op zoek naar doelen die jezelf kan stellen in je werk. Weet je wat je wil bereiken en waarin jezelf wilt verbeteren. Voorbeelden zijn het vergroten van je technische vaardigheden, het ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten of je communicatieve vaardigheden. Maar je kunt ook aan heel andere dingen denken. Misschien wil je wel gezonder gaan leven zodat je fitter aan het werk bent. Of je hebt financiële zorgen en wilt coaching. Ook dat kan ten goede komen van de prestaties op jouw werk.

2. Vraag om feedback

Een andere goede manier om niet te stil te blijven staan is om je leidinggevende of andere collega’s om feedback te vragen. Doe dat regelmatig. Zo kom je precies te weten waar je sterke en zwakke punten liggen. Daar kan je dan weer mee aan de slag.

3. Volg trainingen en cursussen

Een geschikte manier om jezelf te ontwikkelen is het volgen van een opleiding, training of cursus. Voor werknemers die via Intro Personeel in dienst zijn bij een opdrachtgever kan dat prima via Intro Academy. Ben je dat niet dan doe je er goed aan eens bij je werkgever te informeren naar de mogelijkheden.

4. Zoek een mentor of leermeester

Een ervaren rot in jouw vakgebied kan jou van alles leren. Diegene heeft immers de ervaring die jij misschien mist. Een mentor of leermeester kan je waardevol advies en begeleiding geven in je professionele ontwikkeling. Zo kan je (verder) groeien in je loopbaan.

5. Zoek een leuke hobby

Wie zichzelf kan en wil ontwikkelen: zoek een leuke hobby. Het is een goede manier om nieuwe vaardigheden en kennis op te doen. Daar kan je op je werk ook weer je voordeel doen. Wie bijvoorbeeld een muziekinstrument bespeelt heeft waarschijnlijk een goede concentratie en kijk ook niet verbaasd op als je dan creatiever bent in je werk.

Maak gebruik van het Ontwikkelbudget van stichting Doorzaam

Ben jij bemiddeld in een functie via Intro Personeel en wil jij de kans grijpen om jezelf verder te ontwikkelen? Vraag dan nu ondersteuning bij je werk aan. Bram Valkenburg, manager Leren en Ontwikkelen bij Intro Personeel: “Met het Ontwikkelbudget van Stichting Doorzaam kunnen wij onze uitzendkrachten helpen om duurzaam inzetbaar te blijven.  We ondersteunen hen door middel van scholing, training of scholing op verschillende terreinen. Onder persoonlijke begeleiding van een coach onderzoekt de werknemer wat de uitdagingen zijn om duurzaam inzetbaar te blijven voor nu en in de toekomst. Vervolgens gaat diegene in samenspraak met ons aan de slag. Heb je interesse? Neem voor meer informatie contact op met mij of jouw contactpersoon bij Intro. Spreek jezelf in ieder geval uit. Wij staan ervoor open om onze medewerkers te helpen bij belangrijke keuzemomenten.”

Gerelateerde artikelen

Vies werk? Rioolmonteur Nick is nergens bang voor

Rioolmonteur Nick Kolenbrander ontstopt dagelijks met het grootste gemak verstopte rioolbuizen in keukens, toiletten en badkamers. Meestal geen werk waar je schone handen van krijgt. Maar hij krijgt er veel  voor terug. “De dankbaarheid van mensen na het ontstoppen van bijvoorbeeld een toilet is onbetaalbaar.” Aan enthousiasme ontbreekt het Nick niet. Als er iemand gepassioneerd […]

Lees artikel

Wat je allemaal met jouw vakantiegeld kan doen

Het is normaal gesproken al fijn als je salaris op je rekening wordt gestort, maar in de maand mei is het helemaal leuk. De kans is groot dat je dan je vakantiegeld krijgt. Misschien een goed idee om eens goed na te denken wat je met dat extra geld gaat doen. Voor veel mensen is […]

Lees artikel

Tussen bloemen en bomen zet je als Logistiek Medewerker Boomkwekerij orders klaar

Heesters, rozen, laanbomen of solitairs. Je kan het zo gek niet bedenken of je vervoert ze als Logistiek Medewerker Boomkwekerij. “Als je enige kennis van bomen en planten hebt, ben je erg geschikt voor deze baan.” Op een boomkwekerij in Noord-Brabant ga je aan de slag als Logistiek Medewerker. Een gevarieerde baan waar recruiter Corné […]

Lees artikel