De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Jezelf (verder) ontwikkelen op je werk, hoe doe je dat?

23 mei, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Het is natuurlijk een cliché van jewelste, maar daarom niet minder waar. Stilstand is achteruitgang. Ook op je werk. Welk werk je ook doet. Om met plezier naar je werk te blijven gaan is het nodig jezelf te (blijven) ontwikkelen. We geven graag wat tips en adviezen.

Hoe kan je jezelf blijven ontwikkelen op je werk? Een vraag om over na te denken, want als er iets belangrijk is, is het om met plezier aan ’t werk te blijven. Dit kan je doen om jezelf te blijven ontwikkelen. “Neem een moment de tijd om even een kwartier na te denken hoe je nu in het werk zit, wat je in je huidige werk nog wilt leren en hoe over één tot drie jaar in het werk wilt zitten en wat je überhaupt belangrijk vind in het werk”, adviseert Bram Valkenburg, manager Leren en Ontwikkelen bij Intro.

1. Stel doelen en zoek naar uitdagingen

Ga op zoek naar doelen die jezelf kan stellen in je werk. Weet je wat je wil bereiken en waarin jezelf wilt verbeteren. Voorbeelden zijn het vergroten van je technische vaardigheden, het ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten of je communicatieve vaardigheden. Maar je kunt ook aan heel andere dingen denken. Misschien wil je wel gezonder gaan leven zodat je fitter aan het werk bent. Of je hebt financiële zorgen en wilt coaching. Ook dat kan ten goede komen van de prestaties op jouw werk.

2. Vraag om feedback

Een andere goede manier om niet te stil te blijven staan is om je leidinggevende of andere collega’s om feedback te vragen. Doe dat regelmatig. Zo kom je precies te weten waar je sterke en zwakke punten liggen. Daar kan je dan weer mee aan de slag.

3. Volg trainingen en cursussen

Een geschikte manier om jezelf te ontwikkelen is het volgen van een opleiding, training of cursus. Voor werknemers die via Intro Personeel in dienst zijn bij een opdrachtgever kan dat prima via Intro Academy. Ben je dat niet dan doe je er goed aan eens bij je werkgever te informeren naar de mogelijkheden.

4. Zoek een mentor of leermeester

Een ervaren rot in jouw vakgebied kan jou van alles leren. Diegene heeft immers de ervaring die jij misschien mist. Een mentor of leermeester kan je waardevol advies en begeleiding geven in je professionele ontwikkeling. Zo kan je (verder) groeien in je loopbaan.

5. Zoek een leuke hobby

Wie zichzelf kan en wil ontwikkelen: zoek een leuke hobby. Het is een goede manier om nieuwe vaardigheden en kennis op te doen. Daar kan je op je werk ook weer je voordeel doen. Wie bijvoorbeeld een muziekinstrument bespeelt heeft waarschijnlijk een goede concentratie en kijk ook niet verbaasd op als je dan creatiever bent in je werk.

Maak gebruik van het Ontwikkelbudget van stichting Doorzaam

Ben jij bemiddeld in een functie via Intro Personeel en wil jij de kans grijpen om jezelf verder te ontwikkelen? Vraag dan nu ondersteuning bij je werk aan. Bram Valkenburg, manager Leren en Ontwikkelen bij Intro Personeel: “Met het Ontwikkelbudget van Stichting Doorzaam kunnen wij onze uitzendkrachten helpen om duurzaam inzetbaar te blijven.  We ondersteunen hen door middel van scholing, training of scholing op verschillende terreinen. Onder persoonlijke begeleiding van een coach onderzoekt de werknemer wat de uitdagingen zijn om duurzaam inzetbaar te blijven voor nu en in de toekomst. Vervolgens gaat diegene in samenspraak met ons aan de slag. Heb je interesse? Neem voor meer informatie contact op met mij of jouw contactpersoon bij Intro. Spreek jezelf in ieder geval uit. Wij staan ervoor open om onze medewerkers te helpen bij belangrijke keuzemomenten.”

Gerelateerde artikelen

Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel
Welke werkgever past bij mij?

Hoe weet je of een nieuwe werkgever bij je past?

Een baan zoeken is af en toe best een dingetje. Het is natuurlijk het beste als jíj en je nieuwe werkgever een uitstekend bij elkaar passen. Maar hoe weet je dat? Niets is leuker dan een baan waar leuk werk hebt én je het helemaal naar je zin hebt. Door je af te vragen of […]

Lees artikel