De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

28 november, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen, is ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever als bij Intro alles altijd tot in de puntjes is geregeld en er persoonlijk naar je wordt omgekeken.”

Schrijf februari 2024 maar in je agenda. Dan is Eddie van den Heuvel maar liefst tien jaar in dienst via Intro Personeel. Een prestatie op zich. Hoewel er meer mensen een vaste baan krijgen via Intro zijn het er maar weinig kandidaten die het zó lang volhouden bij een werkgever. Eddie is al jarenlang in dienst als blokkenlijmer bij Waardbouw, een bouwbedrijf uit Papendrecht.

We spreken de bouwvakker uit Ameide bij op een bouwproject aan de Diefdijk in Schoonrewoerd. In het najaarszonnetje is de 60-jarige blokkenlijmer in zijn t-shirtje aan het werk. Op een najaarsdag in 2014 kwam Eddie op gesprek bij de Intro-vestiging die nog in Sliedrecht te vinden was. “Al heel mijn leven ben ik blokkenlijmer, maar na 22 jaar ging mijn toenmalige werkgever failliet. Dus toen moest ik op zoek naar een andere werkgever.”

Metselen en lijmen

Een nieuwe baan als blokkenlijmer was via Intro Personeel zo geregeld. “Ik was al in contact met een andere partij. Het contract met dat bedrijf was al bijna rond. Toen werd ik gebeld door een vriend van mijn werkgever. Hij kreeg er lucht van dat ik nog niet in dienst was. Hij linkte mij aan Intro en zo kwam ik in dienst . Sindsdien werk ik bij Waardbouw. Ik had een gesprek op het toenmalige Intro-kantoor in Sliedrecht en was snel daarna aan ’t werk. Overigens was ik al eerder een tijdje via Intro in dienst bij een ander bedrijf.”

Nog altijd geniet hij van zijn werk als blokkenlijmer. “Het is iets wat in je moet zitten. Als je wilt werken en het komt op je pad dan moet je het leuk vinden. Als blokkenlijmer ben ik vooral aan het metselen en lijmen. Dat doe ik in de ruwbouw. We bouwen bijvoorbeeld scholen, appartementen, woningen en villa’s.”

Wat is voor Eddie het hoogtepunt geweest in al die jaren? “Dat is dat ik nog steeds fit ben.” Hij heeft dan ook op mooie projecten gewerkt. “Villa’s bouwen vind ik eigenlijk wel leuk. En ook een gezondheidscentrum voor gehandicapten in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dat is heel dankbaar om te doen. Die mensen kwamen blij naar mij toe om te kijken.”

Zijn beide werkgevers hebben het hart op de goede plek, zegt Eddie. “Ze hebben allebei een hart van goud en het beste met het personeel voor. Ze waarderen het dat je hard werkt. Dat merk je bijvoorbeeld door de kerstpakketten die je krijgt en de daagjes uit. Pasgeleden zijn we nog wezen varen. Omdat ik goede werkgevers heb, zit ik al jarenlang om mijn plek. De baas is goed voor mij en ik voor hen. Als er wat is, kan ik Intro altijd bellen en dan wordt het opgelost.”

Dansen

Hij heeft in ieder geval zat leuke herinneringen aan zijn werk. “Op een keer waren we op de bouw aan ’t werk in Hardinxveld. Toen stond de muziek aan en zijn we gaan dansen. Toen we stonden we tijdens het werk dansend op de werkvloer.”

Door zijn ervaring heeft hij ook de nodige collega’s de kneepjes van het blokkenlijmersvak bijgebracht. “Ik heb veel collega’s gecoacht. Vijf lang heb ik drank- en drugsverslaafden onder mijn hoede gehad. Zij moesten weer een vak leren. Momenteel coach ik een jongere collega die autistisch is.”

Tot zijn pensioen hoopt Eddie te blijven werken als blokkenlijmer. “Ik hoef nog maar vier jaar te werken en dan kan ik stoppen. Ik zie er naar uit; ik heb nu 45 jaar gewerkt. Ik heb geen hekel aan mijn werk, maar het is ook wel eens tijd om te gaan genieten.”

Wil jij ook zo’n mooie loopbaan? Neem eens contact op met één van onze recruiters

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel