De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

28 november, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen, is ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever als bij Intro alles altijd tot in de puntjes is geregeld en er persoonlijk naar je wordt omgekeken.”

Schrijf februari 2024 maar in je agenda. Dan is Eddie van den Heuvel maar liefst tien jaar in dienst via Intro Personeel. Een prestatie op zich. Hoewel er meer mensen een vaste baan krijgen via Intro zijn het er maar weinig kandidaten die het zó lang volhouden bij een werkgever. Eddie is al jarenlang in dienst als blokkenlijmer bij Waardbouw, een bouwbedrijf uit Papendrecht.

We spreken de bouwvakker uit Ameide bij op een bouwproject aan de Diefdijk in Schoonrewoerd. In het najaarszonnetje is de 60-jarige blokkenlijmer in zijn t-shirtje aan het werk. Op een najaarsdag in 2014 kwam Eddie op gesprek bij de Intro-vestiging die nog in Sliedrecht te vinden was. “Al heel mijn leven ben ik blokkenlijmer, maar na 22 jaar ging mijn toenmalige werkgever failliet. Dus toen moest ik op zoek naar een andere werkgever.”

Metselen en lijmen

Een nieuwe baan als blokkenlijmer was via Intro Personeel zo geregeld. “Ik was al in contact met een andere partij. Het contract met dat bedrijf was al bijna rond. Toen werd ik gebeld door een vriend van mijn werkgever. Hij kreeg er lucht van dat ik nog niet in dienst was. Hij linkte mij aan Intro en zo kwam ik in dienst . Sindsdien werk ik bij Waardbouw. Ik had een gesprek op het toenmalige Intro-kantoor in Sliedrecht en was snel daarna aan ’t werk. Overigens was ik al eerder een tijdje via Intro in dienst bij een ander bedrijf.”

Nog altijd geniet hij van zijn werk als blokkenlijmer. “Het is iets wat in je moet zitten. Als je wilt werken en het komt op je pad dan moet je het leuk vinden. Als blokkenlijmer ben ik vooral aan het metselen en lijmen. Dat doe ik in de ruwbouw. We bouwen bijvoorbeeld scholen, appartementen, woningen en villa’s.”

Wat is voor Eddie het hoogtepunt geweest in al die jaren? “Dat is dat ik nog steeds fit ben.” Hij heeft dan ook op mooie projecten gewerkt. “Villa’s bouwen vind ik eigenlijk wel leuk. En ook een gezondheidscentrum voor gehandicapten in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dat is heel dankbaar om te doen. Die mensen kwamen blij naar mij toe om te kijken.”

Zijn beide werkgevers hebben het hart op de goede plek, zegt Eddie. “Ze hebben allebei een hart van goud en het beste met het personeel voor. Ze waarderen het dat je hard werkt. Dat merk je bijvoorbeeld door de kerstpakketten die je krijgt en de daagjes uit. Pasgeleden zijn we nog wezen varen. Omdat ik goede werkgevers heb, zit ik al jarenlang om mijn plek. De baas is goed voor mij en ik voor hen. Als er wat is, kan ik Intro altijd bellen en dan wordt het opgelost.”

Dansen

Hij heeft in ieder geval zat leuke herinneringen aan zijn werk. “Op een keer waren we op de bouw aan ’t werk in Hardinxveld. Toen stond de muziek aan en zijn we gaan dansen. Toen we stonden we tijdens het werk dansend op de werkvloer.”

Door zijn ervaring heeft hij ook de nodige collega’s de kneepjes van het blokkenlijmersvak bijgebracht. “Ik heb veel collega’s gecoacht. Vijf lang heb ik drank- en drugsverslaafden onder mijn hoede gehad. Zij moesten weer een vak leren. Momenteel coach ik een jongere collega die autistisch is.”

Tot zijn pensioen hoopt Eddie te blijven werken als blokkenlijmer. “Ik hoef nog maar vier jaar te werken en dan kan ik stoppen. Ik zie er naar uit; ik heb nu 45 jaar gewerkt. Ik heb geen hekel aan mijn werk, maar het is ook wel eens tijd om te gaan genieten.”

Wil jij ook zo’n mooie loopbaan? Neem eens contact op met één van onze recruiters

Gerelateerde artikelen

Werken in Roosendaal? 3 redenen waarom je prima in deze Brabantse stad kan werken

Wie kent Roosendaal niet? De stad in West-Brabant staat bekend om de voormalige Eredivisieclub RBC Roosendaal, de Designer Outlet Roosendaal en de binnenstad. Wist je dat het ook een prima stad is om in te werken? We leggen graag uit waarom. Er zijn verschillende goede redenen om in Roosendaal en wijde omgeving aan het werk […]

Lees artikel

Hoe blijf je fit op de werkvloer?

Of je nu hovenier, assemblagemedewerker of HR-adviseur bent, fit en gezond blijven willen we allemaal. Fit blijven op de werkvloer is een kunst op zich. Hoe doe je dat? Wie wil nu niet fit blijven op de werkvloer? Wanner je lekker in je vel zit kun je beter presteren en dus op een prettige manier […]

Lees artikel

Waarom een belletje naar de recruiter altijd helpt

Je ziet een vacature, solliciteert en dan is het afwachten. Toch? Dat is niet altijd zo. Het kan slim zijn even naar de recruiter te bellen. Eén telefoontje kan wonderen doen. Digitaal solliciteren gaat tegenwoordig lekker makkelijk. Je stuurt een mailtje naar de recruiter of reageert gelijk op een vacature.   en klaar is Kees. Denk […]

Lees artikel