De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Laat van je horen! Stuur een open sollicitatie

19 december, 2023

Loop je jezelf helemaal suf te zoeken naar een vacature die bij je past? Het kan nog flink lastig te zijn. Misschien is het een idee om eens een open sollicitatie sturen. Onze recruiters kunnen je vast en zeker verder helpen.

Als je deze pagina opent kun je direct een open sollicitatie sturen. Laat je gegevens achter en je krijgt binnen één werkdag een reactie. Maar waarom zou je dat doen?

  • Een recruiter kan jou verder helpen

Een recruiter weet van veel bedrijven in de regio welke vacatures er zijn. Of die er nu nog niet zijn, maar over een tijdje openstaan. Het is dus kans om te solliciteren op een vacature bij een bedrijf of organisatie waarvan je het bestaan nog niet afweet. De recruiter kent vast de ‘geitenpaadjes’.

  •  Het toont aan dat je initiatief neemt

Als je zelf de eerste stap zet, laat dat zien dat je graag wilt werken. Je bent duidelijk bereid om een stap extra te zetten of moeite voor iets te doen. Dat is een eigenschap die werkgevers erg waarderen. Doe er je voordeel mee!

  • Je kunt jezelf goed presenteren

Je hebt bij een open sollicitatie alle ruimte en gelegenheid om jezelf goed te presenteren. Je kunt (extra) informatie geven over je achtergrond, vaardigheden, hobby’s en interesses. Zo heb je alle gelegenheid om te laten zien wie je bent.

  • Een baan op maat

Als je een open sollicitatie stuurt, kan je een recruiter precies vertellen wat je wil. Zo kan die perfect rekening houden met jouw wensen. Op deze manier krijg je maatwerk geleverd op weg naar je nieuwe baan. Die uiteraard dan heel goed bij jou past.

  •  Je vergroot jouw netwerk

Het kan natuurlijk nooit kwaad om een recruiter te (leren) kennen. Misschien weet diegene nu geen baan voor je. Maar over twee weken of een maandje wellicht wel. Door een relatie op te bouwen met je contactpersoon, kan diegene in de toekomst wat voor je betekenen. Wie weet wat je er nog in het verschiet ligt.

Kortom, wil je graag persoonlijk in contact komen met ons. Vul je gegevens in, bel een recruiter op of stuur een mailtje. Onze recruiters staan voor je klaar en helpen je graag aan een baan die helemaal bij je past.

 

Gerelateerde artikelen

Een foto van de Italiaanse kust gedurende de zomer.

Vakantiegeld 2024: Belasting, Bruto/Netto en AOW

Vakantiegeld 2024 is een belangrijk extraatje waar veel Nederlanders elk jaar naar uitkijken. Het biedt de mogelijkheid om een vakantie te boeken, spaargeld aan te vullen of andere uitgaven te dekken. In 2024 zijn er een aantal veranderingen en belangrijke aandachtspunten rondom vakantiegeld die je niet mag missen. In deze blog behandelen we alles wat […]

Lees artikel
Een witte man schrijft en CV op zijn laptop op kantoor met een uitzicht op de erasmus brug en de hoofbouw van Rotterdam.

Creëer het Perfecte CV: Tips, Voorbeelden en Handige Adviezen

Een goed CV is essentieel voor het vinden van een baan. Het biedt werkgevers een eerste indruk van jouw kwalificaties, ervaring en persoonlijkheid. In deze blog bespreken we hoe je een CV kunt maken dat je kansen op succes vergroot.   Waarom een Sterk CV Belangrijk is Een CV is meer dan een lijst van […]

Lees artikel

Een open sollicitatie: Voorbeeld en stappenplan

Een open sollicitatie kan de sleutel zijn tot die droombaan waar u al zo lang naar zoekt. Maar wat is een open sollicitatie eigenlijk? En hoe schrijf je er een? In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over open sollicitaties. 1. Wat is een open sollicitatie? Een open sollicitatie is een brief of […]

Lees artikel