De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Laat van je horen! Stuur een open sollicitatie

19 december, 2023

Loop je jezelf helemaal suf te zoeken naar een vacature die bij je past? Het kan nog flink lastig te zijn. Misschien is het een idee om eens een open sollicitatie sturen. Onze recruiters kunnen je vast en zeker verder helpen.

Als je deze pagina opent kun je direct een open sollicitatie sturen. Laat je gegevens achter en je krijgt binnen één werkdag een reactie. Maar waarom zou je dat doen?

  • Een recruiter kan jou verder helpen

Een recruiter weet van veel bedrijven in de regio welke vacatures er zijn. Of die er nu nog niet zijn, maar over een tijdje openstaan. Het is dus kans om te solliciteren op een vacature bij een bedrijf of organisatie waarvan je het bestaan nog niet afweet. De recruiter kent vast de ‘geitenpaadjes’.

  •  Het toont aan dat je initiatief neemt

Als je zelf de eerste stap zet, laat dat zien dat je graag wilt werken. Je bent duidelijk bereid om een stap extra te zetten of moeite voor iets te doen. Dat is een eigenschap die werkgevers erg waarderen. Doe er je voordeel mee!

  • Je kunt jezelf goed presenteren

Je hebt bij een open sollicitatie alle ruimte en gelegenheid om jezelf goed te presenteren. Je kunt (extra) informatie geven over je achtergrond, vaardigheden, hobby’s en interesses. Zo heb je alle gelegenheid om te laten zien wie je bent.

  • Een baan op maat

Als je een open sollicitatie stuurt, kan je een recruiter precies vertellen wat je wil. Zo kan die perfect rekening houden met jouw wensen. Op deze manier krijg je maatwerk geleverd op weg naar je nieuwe baan. Die uiteraard dan heel goed bij jou past.

  •  Je vergroot jouw netwerk

Het kan natuurlijk nooit kwaad om een recruiter te (leren) kennen. Misschien weet diegene nu geen baan voor je. Maar over twee weken of een maandje wellicht wel. Door een relatie op te bouwen met je contactpersoon, kan diegene in de toekomst wat voor je betekenen. Wie weet wat je er nog in het verschiet ligt.

Kortom, wil je graag persoonlijk in contact komen met ons. Vul je gegevens in, bel een recruiter op of stuur een mailtje. Onze recruiters staan voor je klaar en helpen je graag aan een baan die helemaal bij je past.

 

Gerelateerde artikelen

Werken in Roosendaal? 3 redenen waarom je prima in deze Brabantse stad kan werken

Wie kent Roosendaal niet? De stad in West-Brabant staat bekend om de voormalige Eredivisieclub RBC Roosendaal, de Designer Outlet Roosendaal en de binnenstad. Wist je dat het ook een prima stad is om in te werken? We leggen graag uit waarom. Er zijn verschillende goede redenen om in Roosendaal en wijde omgeving aan het werk […]

Lees artikel

Hoe blijf je fit op de werkvloer?

Of je nu hovenier, assemblagemedewerker of HR-adviseur bent, fit en gezond blijven willen we allemaal. Fit blijven op de werkvloer is een kunst op zich. Hoe doe je dat? Wie wil nu niet fit blijven op de werkvloer? Wanner je lekker in je vel zit kun je beter presteren en dus op een prettige manier […]

Lees artikel

Waarom een belletje naar de recruiter altijd helpt

Je ziet een vacature, solliciteert en dan is het afwachten. Toch? Dat is niet altijd zo. Het kan slim zijn even naar de recruiter te bellen. Eén telefoontje kan wonderen doen. Digitaal solliciteren gaat tegenwoordig lekker makkelijk. Je stuurt een mailtje naar de recruiter of reageert gelijk op een vacature.   en klaar is Kees. Denk […]

Lees artikel