De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Met plezier aan het werk blijven, hoe doe je dat?

19 juli, 2023
Hans Bossenbroek

Wat voor beroep je ook hebt, zonder werkplezier is geeneen baan leuk. Er zijn verschillende manieren om met plezier aan het werk te gaan. Hier wat tips om gemotiveerd aan het werk te blijven.

Werkplezier is belangrijk. Een saaie baan heeft nog nooit iemand leuk gevonden. Zonder vreugde houd je je werk maar moeilijk vol. Hier een aantal tips en tricks.

1. Blijf leren en groeien

Jouw werk blijf interessesant en uitdagend doordat je blijft leren en groeien. Dat kan je doen door trainingen en opleidingen volgen, feedback te vragen aan collega’s of nieuwe vaardigheden te leren. Dit zorgt ervoor dat je je werk met plezier blijft doen en je eigen rol beter gaat waarderen.

2. Zoek uit waarom je jouw werk doet

Wat drijft jou om jouw werk te doen? Vraag jezelf eens af wat je motiveert en waar je gepassioneerd over bent. Zo kan je meer gerichte keuzes maken in je loopbaan. Dit stelt je in staat meer te genieten van je werk.

3. Zorg voor een goede werk-privébalans

Een goede balans tussen je werk en je privéleven. Om op langere termijn plezier in je werk te blijven houden, is dit belangrijk. Neem in je vrije tijd de tijd voor ontspanning, vrijetijdsactiviteiten en tijd met familie en vrienden.

4. Werk aan een goede relatie met je leidinggevende

Je vergroot jouw werkplezier door een goede relatie op te bouwen met je manager, teamleider of leidinggevende. Het is goed regelmatig je werk- en ontwikkelingsdoelen door te spreken. Zo blijf een goede focus hebben en blijf je doelgericht aan ’t werk.

5. Draag bij aan een goede werksfeer

Aan een plezierige werkplek lever je natuurlijk zelf een grote bijdrage. Leuk contact met collega’s en het opbouwen van goede relaties helpt om een positieve werkomgeving te creëren. Hoe mee je je verbonden voelt met collega’s, hoe leuker je werkplek waarschijnlijk is.

Nog vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met één van onze recruiters.

Gerelateerde artikelen

Wat is een modaal inkomen in 2023?

Het praten over inkomen is vaak een taboe in de Nederlandse samenleving. Intro Personeel vindt het belangrijk om iedereen te vertellen over het modaal inkomen van 2023. Als wij open zijn over de salarissen, ontstaat er meer gelijkheid onder de werknemers. Dit vinden wij van Intro Personeel erg belangrijk. Grote kans namelijk dat je niet […]

Lees artikel

Hoe jij kan profiteren van het personeelstekort

Welk beroep je ook hebt tegenwoordig, er is vrijwel zeker een grote vraag naar personeel in jouw sector. Daar kan jij, als werkzoekende, van profiteren, Maar hoe doe je dat? Of je nu monteur, hovenier, loodgieter of commercieel medewerkers bent. In alle beroepen zijn er vandaag de dag te weinig of nauwelijks mensen beschikbaar. Dat […]

Lees artikel

Waarom het belangrijk is om werk te hebben

Het is net geen basisbehoefte in het leven. Maar het is wel enorm belangrijk om werk of een baan te hebben. Waarom is het zo belangrijk dat je iets te doen hebt waar je helemaal blij van wordt? Maar liefst iets meer dan 73 procent van de bevolking (mensen van 15 tot 75 jaar) heeft […]

Lees artikel