De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Met plezier aan het werk blijven, hoe doe je dat?

19 juli, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Wat voor beroep je ook hebt, zonder werkplezier is geeneen baan leuk. Er zijn verschillende manieren om met plezier aan het werk te gaan. Hier wat tips om gemotiveerd aan het werk te blijven.

Werkplezier is belangrijk. Een saaie baan heeft nog nooit iemand leuk gevonden. Zonder vreugde houd je je werk maar moeilijk vol. Hier een aantal tips en tricks.

1. Blijf leren en groeien

Jouw werk blijf interessesant en uitdagend doordat je blijft leren en groeien. Dat kan je doen door trainingen en opleidingen volgen, feedback te vragen aan collega’s of nieuwe vaardigheden te leren. Dit zorgt ervoor dat je je werk met plezier blijft doen en je eigen rol beter gaat waarderen.

2. Zoek uit waarom je jouw werk doet

Wat drijft jou om jouw werk te doen? Vraag jezelf eens af wat je motiveert en waar je gepassioneerd over bent. Zo kan je meer gerichte keuzes maken in je loopbaan. Dit stelt je in staat meer te genieten van je werk.

3. Zorg voor een goede werk-privébalans

Een goede balans tussen je werk en je privéleven. Om op langere termijn plezier in je werk te blijven houden, is dit belangrijk. Neem in je vrije tijd de tijd voor ontspanning, vrijetijdsactiviteiten en tijd met familie en vrienden.

4. Werk aan een goede relatie met je leidinggevende

Je vergroot jouw werkplezier door een goede relatie op te bouwen met je manager, teamleider of leidinggevende. Het is goed regelmatig je werk- en ontwikkelingsdoelen door te spreken. Zo blijf een goede focus hebben en blijf je doelgericht aan ’t werk.

5. Draag bij aan een goede werksfeer

Aan een plezierige werkplek lever je natuurlijk zelf een grote bijdrage. Leuk contact met collega’s en het opbouwen van goede relaties helpt om een positieve werkomgeving te creëren. Hoe mee je je verbonden voelt met collega’s, hoe leuker je werkplek waarschijnlijk is.

Nog vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met één van onze recruiters.

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is juist in de zomer te solliciteren

De zon draait overuren, de stranden liggen vol en in de Tour de France is Parijs nog ver. Een baan zoeken? Waarom zou je? Toch zijn er redenen om eens verder te kijken dan je neus lang is. Heerlijk hé dat het lekker zomer is. Het kan juist een goed moment zijn om  van baan […]

Lees artikel
Jarno van der Eijnden Houthandel Van Dam

Variatie maakt het werk van productiemedewerker Jarno leuk

Productiemedewerker Jarno van den Eijnden werkt met veel plezier bij Houthandel Van Dam in Bunnik. “Ik heb een allround functie en veel verschillende werkzaamheden. Dat maakt mijn werk leuk.” Een aantal jaar geleden kwam Jarno via Intro bij Houthandel Van Dam terecht. “Ik ben begonnen als hulpje. Als insteker bij de schaver, mijn collega die […]

Lees artikel

Waarom fruit eten op je werk belangrijk is

Een banaan, een appel, een peer of een bakje druiven. Ben je lekker aan ’t werk dan is het goed om af en toe een stuk fruit te eten. Misschien staat er in de kantine op jouw werk wel een mandje met fruit. Of je nu op kantoor werkt of in de fabriek, het is […]

Lees artikel