De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Met plezier aan het werk blijven, hoe doe je dat?

19 juli, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Wat voor beroep je ook hebt, zonder werkplezier is geeneen baan leuk. Er zijn verschillende manieren om met plezier aan het werk te gaan. Hier wat tips om gemotiveerd aan het werk te blijven.

Werkplezier is belangrijk. Een saaie baan heeft nog nooit iemand leuk gevonden. Zonder vreugde houd je je werk maar moeilijk vol. Hier een aantal tips en tricks.

1. Blijf leren en groeien

Jouw werk blijf interessesant en uitdagend doordat je blijft leren en groeien. Dat kan je doen door trainingen en opleidingen volgen, feedback te vragen aan collega’s of nieuwe vaardigheden te leren. Dit zorgt ervoor dat je je werk met plezier blijft doen en je eigen rol beter gaat waarderen.

2. Zoek uit waarom je jouw werk doet

Wat drijft jou om jouw werk te doen? Vraag jezelf eens af wat je motiveert en waar je gepassioneerd over bent. Zo kan je meer gerichte keuzes maken in je loopbaan. Dit stelt je in staat meer te genieten van je werk.

3. Zorg voor een goede werk-privébalans

Een goede balans tussen je werk en je privéleven. Om op langere termijn plezier in je werk te blijven houden, is dit belangrijk. Neem in je vrije tijd de tijd voor ontspanning, vrijetijdsactiviteiten en tijd met familie en vrienden.

4. Werk aan een goede relatie met je leidinggevende

Je vergroot jouw werkplezier door een goede relatie op te bouwen met je manager, teamleider of leidinggevende. Het is goed regelmatig je werk- en ontwikkelingsdoelen door te spreken. Zo blijf een goede focus hebben en blijf je doelgericht aan ’t werk.

5. Draag bij aan een goede werksfeer

Aan een plezierige werkplek lever je natuurlijk zelf een grote bijdrage. Leuk contact met collega’s en het opbouwen van goede relaties helpt om een positieve werkomgeving te creëren. Hoe mee je je verbonden voelt met collega’s, hoe leuker je werkplek waarschijnlijk is.

Nog vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met één van onze recruiters.

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel