De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Met plezier aan het werk blijven, hoe doe je dat?

19 juli, 2023
Hans Bossenbroek
2 mensen zitten op wagentjes in het magazijn te rijden.

Wat voor beroep je ook hebt, zonder werkplezier is geeneen baan leuk. Er zijn verschillende manieren om met plezier aan het werk te gaan. Hier wat tips om gemotiveerd aan het werk te blijven.

Werkplezier is belangrijk. Een saaie baan heeft nog nooit iemand leuk gevonden. Zonder vreugde houd je je werk maar moeilijk vol. Hier een aantal tips en tricks.

1. Blijf leren en groeien

Jouw werk blijf interessesant en uitdagend doordat je blijft leren en groeien. Dat kan je doen door trainingen en opleidingen volgen, feedback te vragen aan collega’s of nieuwe vaardigheden te leren. Dit zorgt ervoor dat je je werk met plezier blijft doen en je eigen rol beter gaat waarderen.

2. Zoek uit waarom je jouw werk doet

Wat drijft jou om jouw werk te doen? Vraag jezelf eens af wat je motiveert en waar je gepassioneerd over bent. Zo kan je meer gerichte keuzes maken in je loopbaan. Dit stelt je in staat meer te genieten van je werk.

3. Zorg voor een goede werk-privébalans

Een goede balans tussen je werk en je privéleven. Om op langere termijn plezier in je werk te blijven houden, is dit belangrijk. Neem in je vrije tijd de tijd voor ontspanning, vrijetijdsactiviteiten en tijd met familie en vrienden.

4. Werk aan een goede relatie met je leidinggevende

Je vergroot jouw werkplezier door een goede relatie op te bouwen met je manager, teamleider of leidinggevende. Het is goed regelmatig je werk- en ontwikkelingsdoelen door te spreken. Zo blijf een goede focus hebben en blijf je doelgericht aan ’t werk.

5. Draag bij aan een goede werksfeer

Aan een plezierige werkplek lever je natuurlijk zelf een grote bijdrage. Leuk contact met collega’s en het opbouwen van goede relaties helpt om een positieve werkomgeving te creëren. Hoe mee je je verbonden voelt met collega’s, hoe leuker je werkplek waarschijnlijk is.

Nog vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met één van onze recruiters.

Gerelateerde artikelen

Een foto van de Italiaanse kust gedurende de zomer.

Vakantiegeld 2024: Belasting, Bruto/Netto en AOW

Vakantiegeld 2024 is een belangrijk extraatje waar veel Nederlanders elk jaar naar uitkijken. Het biedt de mogelijkheid om een vakantie te boeken, spaargeld aan te vullen of andere uitgaven te dekken. In 2024 zijn er een aantal veranderingen en belangrijke aandachtspunten rondom vakantiegeld die je niet mag missen. In deze blog behandelen we alles wat […]

Lees artikel
Een witte man schrijft en CV op zijn laptop op kantoor met een uitzicht op de erasmus brug en de hoofbouw van Rotterdam.

Creëer het Perfecte CV: Tips, Voorbeelden en Handige Adviezen

Een goed CV is essentieel voor het vinden van een baan. Het biedt werkgevers een eerste indruk van jouw kwalificaties, ervaring en persoonlijkheid. In deze blog bespreken we hoe je een CV kunt maken dat je kansen op succes vergroot.   Waarom een Sterk CV Belangrijk is Een CV is meer dan een lijst van […]

Lees artikel

Een open sollicitatie: Voorbeeld en stappenplan

Een open sollicitatie kan de sleutel zijn tot die droombaan waar u al zo lang naar zoekt. Maar wat is een open sollicitatie eigenlijk? En hoe schrijf je er een? In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over open sollicitaties. 1. Wat is een open sollicitatie? Een open sollicitatie is een brief of […]

Lees artikel