De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Met plezier aan het werk blijven, hoe doe je dat?

19 juli, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Wat voor beroep je ook hebt, zonder werkplezier is geeneen baan leuk. Er zijn verschillende manieren om met plezier aan het werk te gaan. Hier wat tips om gemotiveerd aan het werk te blijven.

Werkplezier is belangrijk. Een saaie baan heeft nog nooit iemand leuk gevonden. Zonder vreugde houd je je werk maar moeilijk vol. Hier een aantal tips en tricks.

1. Blijf leren en groeien

Jouw werk blijf interessesant en uitdagend doordat je blijft leren en groeien. Dat kan je doen door trainingen en opleidingen volgen, feedback te vragen aan collega’s of nieuwe vaardigheden te leren. Dit zorgt ervoor dat je je werk met plezier blijft doen en je eigen rol beter gaat waarderen.

2. Zoek uit waarom je jouw werk doet

Wat drijft jou om jouw werk te doen? Vraag jezelf eens af wat je motiveert en waar je gepassioneerd over bent. Zo kan je meer gerichte keuzes maken in je loopbaan. Dit stelt je in staat meer te genieten van je werk.

3. Zorg voor een goede werk-privébalans

Een goede balans tussen je werk en je privéleven. Om op langere termijn plezier in je werk te blijven houden, is dit belangrijk. Neem in je vrije tijd de tijd voor ontspanning, vrijetijdsactiviteiten en tijd met familie en vrienden.

4. Werk aan een goede relatie met je leidinggevende

Je vergroot jouw werkplezier door een goede relatie op te bouwen met je manager, teamleider of leidinggevende. Het is goed regelmatig je werk- en ontwikkelingsdoelen door te spreken. Zo blijf een goede focus hebben en blijf je doelgericht aan ’t werk.

5. Draag bij aan een goede werksfeer

Aan een plezierige werkplek lever je natuurlijk zelf een grote bijdrage. Leuk contact met collega’s en het opbouwen van goede relaties helpt om een positieve werkomgeving te creëren. Hoe mee je je verbonden voelt met collega’s, hoe leuker je werkplek waarschijnlijk is.

Nog vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met één van onze recruiters.

Gerelateerde artikelen

Werken in Roosendaal? 3 redenen waarom je prima in deze Brabantse stad kan werken

Wie kent Roosendaal niet? De stad in West-Brabant staat bekend om de voormalige Eredivisieclub RBC Roosendaal, de Designer Outlet Roosendaal en de binnenstad. Wist je dat het ook een prima stad is om in te werken? We leggen graag uit waarom. Er zijn verschillende goede redenen om in Roosendaal en wijde omgeving aan het werk […]

Lees artikel

Hoe blijf je fit op de werkvloer?

Of je nu hovenier, assemblagemedewerker of HR-adviseur bent, fit en gezond blijven willen we allemaal. Fit blijven op de werkvloer is een kunst op zich. Hoe doe je dat? Wie wil nu niet fit blijven op de werkvloer? Wanner je lekker in je vel zit kun je beter presteren en dus op een prettige manier […]

Lees artikel

Waarom een belletje naar de recruiter altijd helpt

Je ziet een vacature, solliciteert en dan is het afwachten. Toch? Dat is niet altijd zo. Het kan slim zijn even naar de recruiter te bellen. Eén telefoontje kan wonderen doen. Digitaal solliciteren gaat tegenwoordig lekker makkelijk. Je stuurt een mailtje naar de recruiter of reageert gelijk op een vacature.   en klaar is Kees. Denk […]

Lees artikel