De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Verkoopadviseur Keukens is klip en klaar over keukens

13 juni, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Heldere afspraken maken en een betrouwbare keuken verkopen. Daar gaat het om in deze baan als Verkoopadviseur Keukens. “Het bijzondere aan deze baan is dat de klant écht centraal staat. Die moet tegen een voordelige prijs een goed product geleverd krijgen.”

Recruiter Hanna van de Ruitenbeek weet alles over deze functie. Ze werft er mensen voor en weet er dan ook het nodige over te vertellen.

Wat doe je in deze baan als keukenverkoper?

“In deze functie als commercieel medewerker help je mensen bij het samenstellen van hun droomkeuken. In de showroom in Haarlem bespreek je met klanten hun wensen en geeft hen advies op maat. Om een nog beter advies te geven maak je in gesprekken ook een 3D-schets van de keuken. Na het gesprek, maak je een offerte en leg je een gedegen advies neer bij de klant. Als de klant tevreden is, ben jij ook tevreden.”

Waarom is deze baan uniek?

“Het bijzondere aan deze baan is dat de klant écht centraal staat. Als keukenverkoper is het jouw doel om op een eerlijke manier de klant een goed product te verkopen. Anders dan veel andere bedrijven in de keukenbranche wil het bedrijf waarvoor je gaat werken transparant zaken doen. Dat is ook jouw missie: een goede keuken verkopen tegen een scherpe prijs.”

Wie is geschikt voor deze functie?

“Wie commercieel is ingesteld komt helemaal tot zijn recht in deze baan. Je bent resultaatgericht en haalt graag doelen. Je maakt makkelijk contact en stelt de klant centraal en weet hen enthousiast te maken voor een mooie keuken. Ook vind je het niet erg om af en toe op zaterdag te werken.”

Wat krijg je ervoor terug?

“Het is hard werken in deze baan, maar je doet het niet voor niets. Afhankelijk van ervaring krijg je een brutosalaris tussen 1900 en 2500 euro. Je krijgt bovendien direct een contract bij het bedrijf. Ook heb je 25 vakantiedagen en 8 procent vakantietoeslag. Er is een goede pensioenregeling en je krijgt de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen door interne trainingen. Ook krijg je professionele bedrijfskleding zodat je je werk goed kan uitvoeren.”

Bij wat voor bedrijf ga je werken?

“Het (christelijke) familiebedrijf waar je aan de slag gaat laat zich het best omschrijven als een warme en gezellige familie. Niet alleen de klanten moeten tevreden zijn, maar ook de medewerkers. Collega’s zijn er voor elkaar en helpen elkaar waar nodig. In totaal heeft het bedrijf ongeveer 300 medewerkers.”

Meer weten over deze baan als Verkoopadviseur Keukens? Neem dan contact op met recruiter Hanna van de Ruitenbeek.

 

Gerelateerde artikelen

Wilco Oosterwijk is operator bij Snoei Prefab Buidlings

Bij Snoei Prefab Buildings zit operator Wilco helemaal op z’n plek

Of het nu gebogen golfplaten, koraalrode of blauwe golfplaten zijn. Wilco Oosterwijk, machineoperator bij Snoei Prefab Buildings in Krimpen aan den IJssel, produceert ze. Begin dit jaar begon hij in deze functie. “Deze baan is een schot in de roos.” Hij had het totaal niet naar zin in zijn vorige baan, zegt de 46-jarige Wilco. […]

Lees artikel
Mobeiele telefoon, waarom je altijd een recruiter moet terugbellen.

Gemiste oproep van een recruiter? Altijd slim om even terug te bellen

Stel, je staat in de paskamer net een broek te passen als je telefoon gaat. Een recruiter, zo blijkt na een check bij je gemiste oproepen. Toch maar even terugbellen. Altijd slim om te doen. Om maar met de deur in huis te vallen: ja, het is slim om terug te bellen als je een […]

Lees artikel
Op tijd komen op je werk.

Te laat komen op werk? Het is altijd beter als je op tijd komt

Een lekke band van je fiets, een trein die niet rijdt of een olifant die in de weg ligt. Er zijn veel redenen waarom je te laat kunt komen op je werk. Maar natuurlijk is het voor iedereen beter als je gewoon op tijd bent. Natuurlijk, er zijn geldige redenen waarom je een keertje (maar […]

Lees artikel