De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Verkoopadviseur Keukens is klip en klaar over keukens

13 juni, 2023
Hans Bossenbroek

Heldere afspraken maken en een betrouwbare keuken verkopen. Daar gaat het om in deze baan als Verkoopadviseur Keukens. “Het bijzondere aan deze baan is dat de klant écht centraal staat. Die moet tegen een voordelige prijs een goed product geleverd krijgen.”

Recruiter Hanna van de Ruitenbeek weet alles over deze functie. Ze werft er mensen voor en weet er dan ook het nodige over te vertellen.

Wat doe je in deze baan als keukenverkoper?

“In deze functie als commercieel medewerker help je mensen bij het samenstellen van hun droomkeuken. In de showroom in Haarlem bespreek je met klanten hun wensen en geeft hen advies op maat. Om een nog beter advies te geven maak je in gesprekken ook een 3D-schets van de keuken. Na het gesprek, maak je een offerte en leg je een gedegen advies neer bij de klant. Als de klant tevreden is, ben jij ook tevreden.”

Waarom is deze baan uniek?

“Het bijzondere aan deze baan is dat de klant écht centraal staat. Als keukenverkoper is het jouw doel om op een eerlijke manier de klant een goed product te verkopen. Anders dan veel andere bedrijven in de keukenbranche wil het bedrijf waarvoor je gaat werken transparant zaken doen. Dat is ook jouw missie: een goede keuken verkopen tegen een scherpe prijs.”

Wie is geschikt voor deze functie?

“Wie commercieel is ingesteld komt helemaal tot zijn recht in deze baan. Je bent resultaatgericht en haalt graag doelen. Je maakt makkelijk contact en stelt de klant centraal en weet hen enthousiast te maken voor een mooie keuken. Ook vind je het niet erg om af en toe op zaterdag te werken.”

Wat krijg je ervoor terug?

“Het is hard werken in deze baan, maar je doet het niet voor niets. Afhankelijk van ervaring krijg je een brutosalaris tussen 1900 en 2500 euro. Je krijgt bovendien direct een contract bij het bedrijf. Ook heb je 25 vakantiedagen en 8 procent vakantietoeslag. Er is een goede pensioenregeling en je krijgt de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen door interne trainingen. Ook krijg je professionele bedrijfskleding zodat je je werk goed kan uitvoeren.”

Bij wat voor bedrijf ga je werken?

“Het (christelijke) familiebedrijf waar je aan de slag gaat laat zich het best omschrijven als een warme en gezellige familie. Niet alleen de klanten moeten tevreden zijn, maar ook de medewerkers. Collega’s zijn er voor elkaar en helpen elkaar waar nodig. In totaal heeft het bedrijf ongeveer 300 medewerkers.”

Meer weten over deze baan als Verkoopadviseur Keukens? Neem dan contact op met recruiter Hanna van de Ruitenbeek.

 

Gerelateerde artikelen

Wat is een modaal inkomen in 2023?

Het praten over inkomen is vaak een taboe in de Nederlandse samenleving. Intro Personeel vindt het belangrijk om iedereen te vertellen over het modaal inkomen van 2023. Als wij open zijn over de salarissen, ontstaat er meer gelijkheid onder de werknemers. Dit vinden wij van Intro Personeel erg belangrijk. Grote kans namelijk dat je niet […]

Lees artikel

Hoe jij kan profiteren van het personeelstekort

Welk beroep je ook hebt tegenwoordig, er is vrijwel zeker een grote vraag naar personeel in jouw sector. Daar kan jij, als werkzoekende, van profiteren, Maar hoe doe je dat? Of je nu monteur, hovenier, loodgieter of commercieel medewerkers bent. In alle beroepen zijn er vandaag de dag te weinig of nauwelijks mensen beschikbaar. Dat […]

Lees artikel

Waarom het belangrijk is om werk te hebben

Het is net geen basisbehoefte in het leven. Maar het is wel enorm belangrijk om werk of een baan te hebben. Waarom is het zo belangrijk dat je iets te doen hebt waar je helemaal blij van wordt? Maar liefst iets meer dan 73 procent van de bevolking (mensen van 15 tot 75 jaar) heeft […]

Lees artikel