De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Waarom het belangrijk is jouw goede eigenschappen te benoemen tijdens een sollicitatie

7 februari, 2024
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Stel, je ziet een prachtige functie en je mag ook nog eens op sollicitatiegesprek. Wat doe je doen dan? Natuurlijk: je beste zelf presteren. Het noemen van jouw goede eigenschappen kan daarbij behoorlijk helpen.

Voordat je over je goede eigenschappen gaat praten. Eén advies: wees eerlijk en oprecht tegenover je mogelijke nieuwe werkgever. Wees jezelf en probeer niet te overdrijven. Simpelweg je goede eigenschappen noemen is genoeg. Een beetje bescheidenheid kan ook geen kwaad. Dat voorkomt dat je arrogant overkomt.

Het is goed je eens af te vragen wáárom je jouw goede eigenschappen moet benoemen tijdens een sollicitatiegesprek.

– Het geeft een positief beeld van jezelf

Ongetwijfeld ben jij een aardig persoon met behoorlijk wat in je mars. Dat wil jouw eventuele nieuwe werkgever natuurlijk ook weten. Het gesprek is een gouden kans om te laten zien welke sterke punten en geschikte vaardigheden jij hebt.

– Je kan laten zien dat de functie bij jou past

Door je goede eigenschappen te benoemen kan je aantonen dat de baan bij je past. Zo kan je het bedrijf of organisatie bepalen of je een geschikte kandidaat bent voor de functie.

– Het draagt bij aan je ‘persoonlijke merk

Personal branding, ofwel je persoonlijk merk, kan helpen bij een sollicitatie. Het benadrukken van jouw goede eigenschappen draagt bij aan het beeld wat eventuele werkgevers van je krijgen. Ze willen graag weten wie jij bent als proffesional. Op deze manier kan jij jezelf onderscheiden van andere sollicitanten.

– Het laat zien dat je zelfbewust bent

Door je positieve eigenschappen te noemen laat je zien dat je zelfbewust bent. Je begrijpt welke je sterkte punten je hebt, Daar kan je nieuwe werkgever van profiteren.

Vind je het lastig om jouw goede eigenschappen op te noemen? Dat is helemaal niet vreemd. Voorbeelden van goede eigenschappen zijn:

– Je bent een teamspeler

– Je wilt graag nieuwe dingen leren

– Je kan goed problemen oplossen

– Je bent flexibel

– Je bent betrouwbaar

– Je bent zelfstandig

Er zijn er zeker nog veel meer op te noemen, maar deze kunnen je alvast een eindje op weg helpen.

Succes bij jouw sollicitatie. Zet ‘em op!

Vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact op met één van onze recruiters

 

 

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel