De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Waarom het belangrijk is jouw goede eigenschappen te benoemen tijdens een sollicitatie

7 februari, 2024
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Stel, je ziet een prachtige functie en je mag ook nog eens op sollicitatiegesprek. Wat doe je doen dan? Natuurlijk: je beste zelf presteren. Het noemen van jouw goede eigenschappen kan daarbij behoorlijk helpen.

Voordat je over je goede eigenschappen gaat praten. Eén advies: wees eerlijk en oprecht tegenover je mogelijke nieuwe werkgever. Wees jezelf en probeer niet te overdrijven. Simpelweg je goede eigenschappen noemen is genoeg. Een beetje bescheidenheid kan ook geen kwaad. Dat voorkomt dat je arrogant overkomt.

Het is goed je eens af te vragen wáárom je jouw goede eigenschappen moet benoemen tijdens een sollicitatiegesprek.

– Het geeft een positief beeld van jezelf

Ongetwijfeld ben jij een aardig persoon met behoorlijk wat in je mars. Dat wil jouw eventuele nieuwe werkgever natuurlijk ook weten. Het gesprek is een gouden kans om te laten zien welke sterke punten en geschikte vaardigheden jij hebt.

– Je kan laten zien dat de functie bij jou past

Door je goede eigenschappen te benoemen kan je aantonen dat de baan bij je past. Zo kan je het bedrijf of organisatie bepalen of je een geschikte kandidaat bent voor de functie.

– Het draagt bij aan je ‘persoonlijke merk

Personal branding, ofwel je persoonlijk merk, kan helpen bij een sollicitatie. Het benadrukken van jouw goede eigenschappen draagt bij aan het beeld wat eventuele werkgevers van je krijgen. Ze willen graag weten wie jij bent als proffesional. Op deze manier kan jij jezelf onderscheiden van andere sollicitanten.

– Het laat zien dat je zelfbewust bent

Door je positieve eigenschappen te noemen laat je zien dat je zelfbewust bent. Je begrijpt welke je sterkte punten je hebt, Daar kan je nieuwe werkgever van profiteren.

Vind je het lastig om jouw goede eigenschappen op te noemen? Dat is helemaal niet vreemd. Voorbeelden van goede eigenschappen zijn:

– Je bent een teamspeler

– Je wilt graag nieuwe dingen leren

– Je kan goed problemen oplossen

– Je bent flexibel

– Je bent betrouwbaar

– Je bent zelfstandig

Er zijn er zeker nog veel meer op te noemen, maar deze kunnen je alvast een eindje op weg helpen.

Succes bij jouw sollicitatie. Zet ‘em op!

Vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact op met één van onze recruiters

 

 

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is juist in de zomer te solliciteren

De zon draait overuren, de stranden liggen vol en in de Tour de France is Parijs nog ver. Een baan zoeken? Waarom zou je? Toch zijn er redenen om eens verder te kijken dan je neus lang is. Heerlijk hé dat het lekker zomer is. Het kan juist een goed moment zijn om  van baan […]

Lees artikel
Jarno van der Eijnden Houthandel Van Dam

Variatie maakt het werk van productiemedewerker Jarno leuk

Productiemedewerker Jarno van den Eijnden werkt met veel plezier bij Houthandel Van Dam in Bunnik. “Ik heb een allround functie en veel verschillende werkzaamheden. Dat maakt mijn werk leuk.” Een aantal jaar geleden kwam Jarno via Intro bij Houthandel Van Dam terecht. “Ik ben begonnen als hulpje. Als insteker bij de schaver, mijn collega die […]

Lees artikel

Waarom fruit eten op je werk belangrijk is

Een banaan, een appel, een peer of een bakje druiven. Ben je lekker aan ’t werk dan is het goed om af en toe een stuk fruit te eten. Misschien staat er in de kantine op jouw werk wel een mandje met fruit. Of je nu op kantoor werkt of in de fabriek, het is […]

Lees artikel