De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Waarom het belangrijk is jouw goede eigenschappen te benoemen tijdens een sollicitatie

7 februari, 2024
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Stel, je ziet een prachtige functie en je mag ook nog eens op sollicitatiegesprek. Wat doe je doen dan? Natuurlijk: je beste zelf presteren. Het noemen van jouw goede eigenschappen kan daarbij behoorlijk helpen.

Voordat je over je goede eigenschappen gaat praten. Eén advies: wees eerlijk en oprecht tegenover je mogelijke nieuwe werkgever. Wees jezelf en probeer niet te overdrijven. Simpelweg je goede eigenschappen noemen is genoeg. Een beetje bescheidenheid kan ook geen kwaad. Dat voorkomt dat je arrogant overkomt.

Het is goed je eens af te vragen wáárom je jouw goede eigenschappen moet benoemen tijdens een sollicitatiegesprek.

– Het geeft een positief beeld van jezelf

Ongetwijfeld ben jij een aardig persoon met behoorlijk wat in je mars. Dat wil jouw eventuele nieuwe werkgever natuurlijk ook weten. Het gesprek is een gouden kans om te laten zien welke sterke punten en geschikte vaardigheden jij hebt.

– Je kan laten zien dat de functie bij jou past

Door je goede eigenschappen te benoemen kan je aantonen dat de baan bij je past. Zo kan je het bedrijf of organisatie bepalen of je een geschikte kandidaat bent voor de functie.

– Het draagt bij aan je ‘persoonlijke merk

Personal branding, ofwel je persoonlijk merk, kan helpen bij een sollicitatie. Het benadrukken van jouw goede eigenschappen draagt bij aan het beeld wat eventuele werkgevers van je krijgen. Ze willen graag weten wie jij bent als proffesional. Op deze manier kan jij jezelf onderscheiden van andere sollicitanten.

– Het laat zien dat je zelfbewust bent

Door je positieve eigenschappen te noemen laat je zien dat je zelfbewust bent. Je begrijpt welke je sterkte punten je hebt, Daar kan je nieuwe werkgever van profiteren.

Vind je het lastig om jouw goede eigenschappen op te noemen? Dat is helemaal niet vreemd. Voorbeelden van goede eigenschappen zijn:

– Je bent een teamspeler

– Je wilt graag nieuwe dingen leren

– Je kan goed problemen oplossen

– Je bent flexibel

– Je bent betrouwbaar

– Je bent zelfstandig

Er zijn er zeker nog veel meer op te noemen, maar deze kunnen je alvast een eindje op weg helpen.

Succes bij jouw sollicitatie. Zet ‘em op!

Vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact op met één van onze recruiters

 

 

Gerelateerde artikelen

Werken in Roosendaal? 3 redenen waarom je prima in deze Brabantse stad kan werken

Wie kent Roosendaal niet? De stad in West-Brabant staat bekend om de voormalige Eredivisieclub RBC Roosendaal, de Designer Outlet Roosendaal en de binnenstad. Wist je dat het ook een prima stad is om in te werken? We leggen graag uit waarom. Er zijn verschillende goede redenen om in Roosendaal en wijde omgeving aan het werk […]

Lees artikel

Hoe blijf je fit op de werkvloer?

Of je nu hovenier, assemblagemedewerker of HR-adviseur bent, fit en gezond blijven willen we allemaal. Fit blijven op de werkvloer is een kunst op zich. Hoe doe je dat? Wie wil nu niet fit blijven op de werkvloer? Wanner je lekker in je vel zit kun je beter presteren en dus op een prettige manier […]

Lees artikel

Waarom een belletje naar de recruiter altijd helpt

Je ziet een vacature, solliciteert en dan is het afwachten. Toch? Dat is niet altijd zo. Het kan slim zijn even naar de recruiter te bellen. Eén telefoontje kan wonderen doen. Digitaal solliciteren gaat tegenwoordig lekker makkelijk. Je stuurt een mailtje naar de recruiter of reageert gelijk op een vacature.   en klaar is Kees. Denk […]

Lees artikel