De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Waarom het slim is juist in de zomer te solliciteren

21 juni, 2024
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

De zon draait overuren, de stranden liggen vol en in de Tour de France is Parijs nog ver. Een baan zoeken? Waarom zou je? Toch zijn er redenen om eens verder te kijken dan je neus lang is.

Heerlijk hé dat het lekker zomer is. Het kan juist een goed moment zijn om  van baan te wisselen of te beginnen met een nieuwe baan die helemaal bij je past.

Want:

  • Iedereen heeft meer tijd

Het fijne van de zomermaanden is dat veel mensen meer tijd hebben. Niet iedereen is tegelijkertijd met vakantie. Het is slim om die kans te benutten. Er is meer tijd beschikbaar om jou te leren kennen.

  • Minder mensen zoeken naar een baan

Omdat ‘iedereen’ met vakantie is, zijn er ook minder mensen die een baan zoeken. Bovendien leggen veel werkzoekers hun zoektocht in de zomer even stil. Daar kan je van profiteren. Je valt nu meer op en het laat ook zien dat niet te beroerd bent om de handen uit de mouwen te steken.

  • Werkgevers zoeken mensen voor na de zomer

Veel bedrijven zoeken juist in deze periode personeel. Het is een rustige tijd om voor te bereiden op het najaar of een drukke periode. Een gouden kans dus om juist nu te reageren op een vacature.

  • Het gaat sneller

Voordat ze op vakantie gaan willen recruiters en managers nog snel hun werk afhandelen. Daarom gaan sommige processen soms sneller. Als je hier gebruik van maakt, heb je misschien sneller een baan.

  • Tijdelijk werk kan uitlopen op vast werk

De kans op tijdelijk werk is in de zomer groot. In allerlei sectoren zijn zomerbanen te vinden, bijvoorbeeld in de logistiek of de evenementenindustrie. Zo’n baan kan uitlopen op een vaste baan. Wie goed functioneert kan zomaar met z’n neus in de boter vallen.

  • Je hebt meer energie

Zonneschijn kan je veel energie geven. Je zit  misschien lekker in je vel.D at komt goed uit. Als je de beste versie van jezelf bent is dat het goede moment om op zoek te gaan naar een baan. Zo maak je de beste indruk tijdens een sollicitatiegesprek. Je vrolijke zomerse bui doet misschien wel wonderen.

Heb je nog vragen? Je kan altijd één van onze recruiters bellen of mailen.

 

Gerelateerde artikelen

Bouwvakker die vaag vanuit de achtergrond zijn duim op steekt.

Hoe kom ik mijn sterke punten te weten?

Je kunt er op rekenen dat deze vraag wordt gesteld tijdens een sollicitatiegesprek: wat zijn jouw sterke punten? Het is niet handig om dan met een mond vol tanden te staan. Hoe ontdek je waar jij goed in bent? Je kunt maar beter goed zijn voorbereid als je uitgenodigd bent voor een sollicitatiegesprek of bij […]

Lees artikel
Tesla Model 3 als auto van de zaak.

Waar je op moet letten als je een auto van de zaak rijdt

Vind je het leuk om in een Tesla Model 3 van je werk rond te rijden? Dat doen veel mensen ook. Leaseauto’s zoals deze zijn erg in trek. Maar wat moet je weten als je binnenkort zo’n auto gaat besturen? Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden. Als je een auto van […]

Lees artikel
Een kale man met gezichtsbeharing werkt in een houthandel, hij was bezig met het lezen van formulieren en kijkt in de camera.

Een geslaagde match: Tristan kreeg bij Houthandel Van Dam een vast contract

Tristan Bluijs ging ooit via Intro Personeel aan de slag bij Houthandel Van Dam. Inmiddels werkt hij alweer vier jaar als allround medewerker bij het bedrijf in Bunnik. Het is wat je noemt: een geslaagde match tussen werkgever en werknemer. De 40-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede heeft het al jaren uitstekend naar zijn zin […]

Lees artikel