De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Waarom je in 2023 een opleiding moet gaan volgen

6 december, 2022
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

 Het nieuwe jaar staat voor de deur. Nog even en het is 2023. Tijd om je goede voornemens weer van stal te halen. Wat dacht je van het volgen van een opleiding, training of cursus? Wij geven alvast wat redenen waarom.  

Met het nieuwe jaar in zicht is het niet alleen goed om terug te blikken op het afgelopen jaar, maar ook om alvast vooruit te kijken. Eén van je goede voornemens kan zijn om in 2023 een opleiding of training te gaan volgen. Maar waarom zou je dat doen? 

1. De kansen liggen voor het oprapen  

Goed nieuws: in januari kan je weer STAP-budget aanvragen. Dat geeft je de kans om op kosten van de overheid een training of een cursus te volgen. Wie via Intro Personeel ergens werkt kan bovendien een opleiding volgen via de Intro Academy. Kortom, de kansen liggen in 2023 weer voor het oprapen.  

2. Je wordt aantrekkelijker op de arbeidsmarkt 

Door het volgen van een opleiding nemen je kansen op de arbeidsmarkt toe. Je kennis en je vaardigheden worden ruimer. Dat zorgt ervoor dat die opleiding maar weer mooi op je cv pronkt. Het laat zien dat je bereid om te leren en open staat om jezelf te ontwikkelen. Dat vindt een eventuele nieuwe werkgever alleen maar leuk.  Bovendien is werk aan verandering onderhevig. Bijscholing kan dan helpen, omdat je dan altijd op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied.  

3. Jouw kans om door te groeien stijgt 

Je kans om een nieuwe functie te krijgen, is als je de juiste opleiding volgt een stuk groter. Stel, je bent logistiek medewerker en je hebt de ambitie om een functie te krijgen als teamleider. Dan helpt het vast en zeker om een opleiding te volgen. Een ander voordeel van het volgen van een opleiding is dat je daardoor nieuwe verantwoordelijkheden kunt krijgen. Je werk wordt daardoor anders, breder of specialistischer.  

Meer vragen over het volgen van een opleiding? Of vragen over het volgen van een opleiding via Intro Academy? Neem contact op met Bram.

Gerelateerde artikelen

Wilco Oosterwijk is operator bij Snoei Prefab Buidlings

Bij Snoei Prefab Buildings zit operator Wilco helemaal op z’n plek

Of het nu gebogen golfplaten, koraalrode of blauwe golfplaten zijn. Wilco Oosterwijk, machineoperator bij Snoei Prefab Buildings in Krimpen aan den IJssel, produceert ze. Begin dit jaar begon hij in deze functie. “Deze baan is een schot in de roos.” Hij had het totaal niet naar zin in zijn vorige baan, zegt de 46-jarige Wilco. […]

Lees artikel
Mobeiele telefoon, waarom je altijd een recruiter moet terugbellen.

Gemiste oproep van een recruiter? Altijd slim om even terug te bellen

Stel, je staat in de paskamer net een broek te passen als je telefoon gaat. Een recruiter, zo blijkt na een check bij je gemiste oproepen. Toch maar even terugbellen. Altijd slim om te doen. Om maar met de deur in huis te vallen: ja, het is slim om terug te bellen als je een […]

Lees artikel
Op tijd komen op je werk.

Te laat komen op werk? Het is altijd beter als je op tijd komt

Een lekke band van je fiets, een trein die niet rijdt of een olifant die in de weg ligt. Er zijn veel redenen waarom je te laat kunt komen op je werk. Maar natuurlijk is het voor iedereen beter als je gewoon op tijd bent. Natuurlijk, er zijn geldige redenen waarom je een keertje (maar […]

Lees artikel