De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Waarom je in 2023 een opleiding moet gaan volgen

6 december, 2022
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

 Het nieuwe jaar staat voor de deur. Nog even en het is 2023. Tijd om je goede voornemens weer van stal te halen. Wat dacht je van het volgen van een opleiding, training of cursus? Wij geven alvast wat redenen waarom.  

Met het nieuwe jaar in zicht is het niet alleen goed om terug te blikken op het afgelopen jaar, maar ook om alvast vooruit te kijken. Eén van je goede voornemens kan zijn om in 2023 een opleiding of training te gaan volgen. Maar waarom zou je dat doen? 

1. De kansen liggen voor het oprapen  

Goed nieuws: in januari kan je weer STAP-budget aanvragen. Dat geeft je de kans om op kosten van de overheid een training of een cursus te volgen. Wie via Intro Personeel ergens werkt kan bovendien een opleiding volgen via de Intro Academy. Kortom, de kansen liggen in 2023 weer voor het oprapen.  

2. Je wordt aantrekkelijker op de arbeidsmarkt 

Door het volgen van een opleiding nemen je kansen op de arbeidsmarkt toe. Je kennis en je vaardigheden worden ruimer. Dat zorgt ervoor dat die opleiding maar weer mooi op je cv pronkt. Het laat zien dat je bereid om te leren en open staat om jezelf te ontwikkelen. Dat vindt een eventuele nieuwe werkgever alleen maar leuk.  Bovendien is werk aan verandering onderhevig. Bijscholing kan dan helpen, omdat je dan altijd op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied.  

3. Jouw kans om door te groeien stijgt 

Je kans om een nieuwe functie te krijgen, is als je de juiste opleiding volgt een stuk groter. Stel, je bent logistiek medewerker en je hebt de ambitie om een functie te krijgen als teamleider. Dan helpt het vast en zeker om een opleiding te volgen. Een ander voordeel van het volgen van een opleiding is dat je daardoor nieuwe verantwoordelijkheden kunt krijgen. Je werk wordt daardoor anders, breder of specialistischer.  

Meer vragen over het volgen van een opleiding? Of vragen over het volgen van een opleiding via Intro Academy? Neem contact op met Bram.

Gerelateerde artikelen

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel
Welke werkgever past bij mij?

Hoe weet je of een nieuwe werkgever bij je past?

Een baan zoeken is af en toe best een dingetje. Het is natuurlijk het beste als jíj en je nieuwe werkgever een uitstekend bij elkaar passen. Maar hoe weet je dat? Niets is leuker dan een baan waar leuk werk hebt én je het helemaal naar je zin hebt. Door je af te vragen of […]

Lees artikel

Werken als zzp’er via Intro Personeel? Overweeg eens om in vaste dienst te gaan

Regelmatig krijgen onze recruiters een belletje van een zzp’er (zelfstandige zonder personeel) of ze via Intro ergens aan de slag kunnen. Soms kan dat inderdaad. Maar er zijn ook mogelijkheden om in vaste dienst te gaan. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. “Ja, er zijn soms mogelijkheden om via Intro Personeel […]

Lees artikel