De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Waarom je in 2023 een opleiding moet gaan volgen

6 december, 2022
Hans Bossenbroek

 Het nieuwe jaar staat voor de deur. Nog even en het is 2023. Tijd om je goede voornemens weer van stal te halen. Wat dacht je van het volgen van een opleiding, training of cursus? Wij geven alvast wat redenen waarom.  

Met het nieuwe jaar in zicht is het niet alleen goed om terug te blikken op het afgelopen jaar, maar ook om alvast vooruit te kijken. Eén van je goede voornemens kan zijn om in 2023 een opleiding of training te gaan volgen. Maar waarom zou je dat doen? 

1. De kansen liggen voor het oprapen  

Goed nieuws: in januari kan je weer STAP-budget aanvragen. Dat geeft je de kans om op kosten van de overheid een training of een cursus te volgen. Wie via Intro Personeel ergens werkt kan bovendien een opleiding volgen via de Intro Academy. Kortom, de kansen liggen in 2023 weer voor het oprapen.  

2. Je wordt aantrekkelijker op de arbeidsmarkt 

Door het volgen van een opleiding nemen je kansen op de arbeidsmarkt toe. Je kennis en je vaardigheden worden ruimer. Dat zorgt ervoor dat die opleiding maar weer mooi op je cv pronkt. Het laat zien dat je bereid om te leren en open staat om jezelf te ontwikkelen. Dat vindt een eventuele nieuwe werkgever alleen maar leuk.  Bovendien is werk aan verandering onderhevig. Bijscholing kan dan helpen, omdat je dan altijd op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied.  

3. Jouw kans om door te groeien stijgt 

Je kans om een nieuwe functie te krijgen, is als je de juiste opleiding volgt een stuk groter. Stel, je bent logistiek medewerker en je hebt de ambitie om een functie te krijgen als teamleider. Dan helpt het vast en zeker om een opleiding te volgen. Een ander voordeel van het volgen van een opleiding is dat je daardoor nieuwe verantwoordelijkheden kunt krijgen. Je werk wordt daardoor anders, breder of specialistischer.  

Meer vragen over het volgen van een opleiding? Of vragen over het volgen van een opleiding via Intro Academy? Neem contact op met Bram.

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is te kiezen voor de techniekopleiding van Intro Personeel en het Hoornbeeck College

Stel, je bent een praktische ingestelde techneut die dolgraag in de techniek aan de slag wil. Dankzij een technisch werk-lerentraject van Intro Personeel en het Hoornbeeck College krijg je de kans om je te ontwikkelen tot een gespecialiseerde vakman of vakvrouw. “Het is aan jou om die kans te grijpen.”  Wie nieuwsgierig is, moet zeker […]

Lees artikel

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen, is ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever […]

Lees artikel