De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Waarom je in 2023 een opleiding moet gaan volgen

6 december, 2022
Hans Bossenbroek

 Het nieuwe jaar staat voor de deur. Nog even en het is 2023. Tijd om je goede voornemens weer van stal te halen. Wat dacht je van het volgen van een opleiding, training of cursus? Wij geven alvast wat redenen waarom.  

Met het nieuwe jaar in zicht is het niet alleen goed om terug te blikken op het afgelopen jaar, maar ook om alvast vooruit te kijken. Eén van je goede voornemens kan zijn om in 2023 een opleiding of training te gaan volgen. Maar waarom zou je dat doen? 

1. De kansen liggen voor het oprapen  

Goed nieuws: in januari kan je weer STAP-budget aanvragen. Dat geeft je de kans om op kosten van de overheid een training of een cursus te volgen. Wie via Intro Personeel ergens werkt kan bovendien een opleiding volgen via de Intro Academy. Kortom, de kansen liggen in 2023 weer voor het oprapen.  

2. Je wordt aantrekkelijker op de arbeidsmarkt 

Door het volgen van een opleiding nemen je kansen op de arbeidsmarkt toe. Je kennis en je vaardigheden worden ruimer. Dat zorgt ervoor dat die opleiding maar weer mooi op je cv pronkt. Het laat zien dat je bereid om te leren en open staat om jezelf te ontwikkelen. Dat vindt een eventuele nieuwe werkgever alleen maar leuk.  Bovendien is werk aan verandering onderhevig. Bijscholing kan dan helpen, omdat je dan altijd op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied.  

3. Jouw kans om door te groeien stijgt 

Je kans om een nieuwe functie te krijgen, is als je de juiste opleiding volgt een stuk groter. Stel, je bent logistiek medewerker en je hebt de ambitie om een functie te krijgen als teamleider. Dan helpt het vast en zeker om een opleiding te volgen. Een ander voordeel van het volgen van een opleiding is dat je daardoor nieuwe verantwoordelijkheden kunt krijgen. Je werk wordt daardoor anders, breder of specialistischer.  

Meer vragen over het volgen van een opleiding? Of vragen over het volgen van een opleiding via Intro Academy? Neem contact op met Bram.

Gerelateerde artikelen

Een foto van de Italiaanse kust gedurende de zomer.

Vakantiegeld 2024: Belasting, Bruto/Netto en AOW

Vakantiegeld 2024 is een belangrijk extraatje waar veel Nederlanders elk jaar naar uitkijken. Het biedt de mogelijkheid om een vakantie te boeken, spaargeld aan te vullen of andere uitgaven te dekken. In 2024 zijn er een aantal veranderingen en belangrijke aandachtspunten rondom vakantiegeld die je niet mag missen. In deze blog behandelen we alles wat […]

Lees artikel
Een witte man schrijft en CV op zijn laptop op kantoor met een uitzicht op de erasmus brug en de hoofbouw van Rotterdam.

Creëer het Perfecte CV: Tips, Voorbeelden en Handige Adviezen

Een goed CV is essentieel voor het vinden van een baan. Het biedt werkgevers een eerste indruk van jouw kwalificaties, ervaring en persoonlijkheid. In deze blog bespreken we hoe je een CV kunt maken dat je kansen op succes vergroot.   Waarom een Sterk CV Belangrijk is Een CV is meer dan een lijst van […]

Lees artikel

Een open sollicitatie: Voorbeeld en stappenplan

Een open sollicitatie kan de sleutel zijn tot die droombaan waar u al zo lang naar zoekt. Maar wat is een open sollicitatie eigenlijk? En hoe schrijf je er een? In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over open sollicitaties. 1. Wat is een open sollicitatie? Een open sollicitatie is een brief of […]

Lees artikel