De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Waarom je in 2023 een opleiding moet gaan volgen

6 december, 2022
Hans Bossenbroek

 Het nieuwe jaar staat voor de deur. Nog even en het is 2023. Tijd om je goede voornemens weer van stal te halen. Wat dacht je van het volgen van een opleiding, training of cursus? Wij geven alvast wat redenen waarom.  

Met het nieuwe jaar in zicht is het niet alleen goed om terug te blikken op het afgelopen jaar, maar ook om alvast vooruit te kijken. Eén van je goede voornemens kan zijn om in 2023 een opleiding of training te gaan volgen. Maar waarom zou je dat doen? 

1. De kansen liggen voor het oprapen  

Goed nieuws: in januari kan je weer STAP-budget aanvragen. Dat geeft je de kans om op kosten van de overheid een training of een cursus te volgen. Wie via Intro Personeel ergens werkt kan bovendien een opleiding volgen via de Intro Academy. Kortom, de kansen liggen in 2023 weer voor het oprapen.  

2. Je wordt aantrekkelijker op de arbeidsmarkt 

Door het volgen van een opleiding nemen je kansen op de arbeidsmarkt toe. Je kennis en je vaardigheden worden ruimer. Dat zorgt ervoor dat die opleiding maar weer mooi op je cv pronkt. Het laat zien dat je bereid om te leren en open staat om jezelf te ontwikkelen. Dat vindt een eventuele nieuwe werkgever alleen maar leuk.  Bovendien is werk aan verandering onderhevig. Bijscholing kan dan helpen, omdat je dan altijd op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied.  

3. Jouw kans om door te groeien stijgt 

Je kans om een nieuwe functie te krijgen, is als je de juiste opleiding volgt een stuk groter. Stel, je bent logistiek medewerker en je hebt de ambitie om een functie te krijgen als teamleider. Dan helpt het vast en zeker om een opleiding te volgen. Een ander voordeel van het volgen van een opleiding is dat je daardoor nieuwe verantwoordelijkheden kunt krijgen. Je werk wordt daardoor anders, breder of specialistischer.  

Meer vragen over het volgen van een opleiding? Of vragen over het volgen van een opleiding via Intro Academy? Neem contact op met Bram.

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is te kiezen voor een kansrijk beroep

Wat hebben de beroepen monteur mechatronica, gemechaniseerd groenvoorziener, HR-adviseur, logistiek medewerker en vrachtwagenchauffeur met elkaar gemeen? Nou dit, het zijn allemaal kansrijke beroepen. Ofwel: een beroep met goede baankansen. “Steeds meer bedrijven geven mensen de kans om in een kansrijk beroep aan de slag te gaan.”  “Op dit moment zijn er volgens de overheid zo’n […]

Lees artikel

Wat is een cao?

Als je jouw contract doorleest kom je ongetwijfeld te weten onder welke cao jij valt. Het kan daarom in ieder geval geen kwaad je daarin eens goed te verdiepen. Dan ben je precies op de hoogte welke rechten en plichten je hebt in jouw beroep(sgroep).   Als groep sta je sterker. Dat weten ze in de […]

Lees artikel

Net geopende vestiging Rotterdam heeft eerste mensen al bemiddeld  

Intro Personeel heeft onlangs op bedrijvenpark Noord-West (boven Spaanse Polder) in Rotterdam een nieuwe vestiging geopend. Bedrijven die personeel zoeken en kandidaten die op zoek zijn naar een vaste baan kunnen er terecht. “Mensen die een vaste baan willen bij een bedrijf in de regio zijn bij ons van harte welkom voor een kop koffie.”  […]

Lees artikel