De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

30 november, 2023

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen.

Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, kan het slim zijn om een baan in de techniek te zoeken. Als je interesse hebt in deze sector is het verstandig je in deze richting te verdiepen. Je kan alle kanten op, neem maar eens een kijkje bij onze vacatures.

Maar waarom zou je kiezen voor een baan in de techniek?

  •  Er is veel vraag naar technische mensen

Wie in de techniek gaat werken, krijgt vrijwel zeker een baan. De vraag naar technische beroepen is groot. Dat komt omdat veel mensen die in de techniek werken tussen de 45 en 65 jaar zijn. Die mensen stoppen binnen een aantal jaren met werken. Daarom zijn er veel jongere technici nodig die de vrijgekomen vacatures invullen. Een andere reden dat er veel mensen gezocht worden in de techniek is dat er veel nieuwe technologische uitvindingen en ontwikkelingen worden en zijn gedaan. Dat zorgt er ook veel dat er nieuwe beroepen en vacatures ontstaan.

  •  Je krijgt de kans om veel nieuwe dingen te leren

In de techniek werken is niet saai. Je kunt er veel nieuwe dingen leren. Of je nu werkt met complexe machines, ingewikkelde software of een andere nieuwe technologie, er is altijd iets nieuws te ontdekken. Door een opleiding, training of cursus te volgen, krijg je de kans nieuwe vaardigheden en kennis op te doen.

  • Je krijgt een goede beloning

Eén van de meest aantrekkelijke redenen om in de techniek te (gaan) werken is het salaris. Technische vakmensen worden vaak goed beloond voor hun inzet en kennis. Het gemiddelde salaris in de techniek ligt meestal boven het landelijke gemiddelde. Als je een ervaren vakman bent, kun je een hoog salaris verwachten.

  • Je helpt de wereld vooruit

Wie in de techniek werkt draagt een steentje bij om van de wereld een betere plek te maken. Je kan een bijdrage leveren aan het verbeteren van veel dingen. Bijvoorbeeld de ontwikkeling van trapliften voor ouderen of het verbeteren van schone energiebronnen. Zo help je het leven van mensen beter maken.

Er zijn dus veel redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Het is een boeiende wereld waarin jij het verschil kan maken. De eerste stap die je kan zetten, is de vacatures op onze website bekijken of contact op te nemen met één van onze recruiters.

Gerelateerde artikelen

Jarno van der Eijnden Houthandel Van Dam

Variatie maakt het werk van productiemedewerker Jarno leuk

Productiemedewerker Jarno van den Eijnden werkt met veel plezier bij Houthandel Van Dam in Bunnik. “Ik heb een allround functie en veel verschillende werkzaamheden. Dat maakt mijn werk leuk.” Een aantal jaar geleden kwam Jarno via Intro bij Houthandel Van Dam terecht. “Ik ben begonnen als hulpje. Als insteker bij de schaver, mijn collega die […]

Lees artikel

Waarom fruit eten op je werk belangrijk is

Een banaan, een appel, een peer of een bakje druiven. Ben je lekker aan ’t werk dan is het goed om af en toe een stuk fruit te eten. Misschien staat er in de kantine op jouw werk wel een mandje met fruit. Of je nu op kantoor werkt of in de fabriek, het is […]

Lees artikel
Coen van Beek op doel tijdens Intro Cup 2024

Klop-Goodweek prolongeert Intro Cup

De 13e editie van de jaarlijkse Intro Cup is vrijdag gewonnen door Klop-Goodweek. In de finale versloegen de voetballers het team van Cartec met 2-0. Maar liefst 28 teams deden mee aan het toernooi. Na een spannende strijd won hetzelfde voetbalteam als vorig jaar ( in 2023 spelend onder de naam Klop-Edu). De voetballers van […]

Lees artikel