De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

30 november, 2023

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen.

Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, kan het slim zijn om een baan in de techniek te zoeken. Als je interesse hebt in deze sector is het verstandig je in deze richting te verdiepen. Je kan alle kanten op, neem maar eens een kijkje bij onze vacatures.

Maar waarom zou je kiezen voor een baan in de techniek?

  •  Er is veel vraag naar technische mensen

Wie in de techniek gaat werken, krijgt vrijwel zeker een baan. De vraag naar technische beroepen is groot. Dat komt omdat veel mensen die in de techniek werken tussen de 45 en 65 jaar zijn. Die mensen stoppen binnen een aantal jaren met werken. Daarom zijn er veel jongere technici nodig die de vrijgekomen vacatures invullen. Een andere reden dat er veel mensen gezocht worden in de techniek is dat er veel nieuwe technologische uitvindingen en ontwikkelingen worden en zijn gedaan. Dat zorgt er ook veel dat er nieuwe beroepen en vacatures ontstaan.

  •  Je krijgt de kans om veel nieuwe dingen te leren

In de techniek werken is niet saai. Je kunt er veel nieuwe dingen leren. Of je nu werkt met complexe machines, ingewikkelde software of een andere nieuwe technologie, er is altijd iets nieuws te ontdekken. Door een opleiding, training of cursus te volgen, krijg je de kans nieuwe vaardigheden en kennis op te doen.

  • Je krijgt een goede beloning

Eén van de meest aantrekkelijke redenen om in de techniek te (gaan) werken is het salaris. Technische vakmensen worden vaak goed beloond voor hun inzet en kennis. Het gemiddelde salaris in de techniek ligt meestal boven het landelijke gemiddelde. Als je een ervaren vakman bent, kun je een hoog salaris verwachten.

  • Je helpt de wereld vooruit

Wie in de techniek werkt draagt een steentje bij om van de wereld een betere plek te maken. Je kan een bijdrage leveren aan het verbeteren van veel dingen. Bijvoorbeeld de ontwikkeling van trapliften voor ouderen of het verbeteren van schone energiebronnen. Zo help je het leven van mensen beter maken.

Er zijn dus veel redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Het is een boeiende wereld waarin jij het verschil kan maken. De eerste stap die je kan zetten, is de vacatures op onze website bekijken of contact op te nemen met één van onze recruiters.

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel