De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Waarom vrijwilligerswerk nuttig kan zijn in de zoektocht naar een baan

7 maart, 2023
Hans Bossenbroek

Klussen bij de scouting, dieren verzorgen op de kinderboerderij of koffie schenken in een verzorgingshuis. Vrijwilligerswerk is er in allerlei soorten en maten. Niet alleen die ander kan er wat aan hebben, maar ook voor jou kan het handig zijn in de zoektocht naar een (nieuwe) baan.

Iemand die niet alleen wat afweet van betaalde banen, maar ook van vrijwilligerswerk is Marinde Kuiper recruiter bij Intro Personeel Alblasserdam. Zelf werkt ze in haar vrije tijd bij een stichting die mensen in de buurt helpt met klussen en boodschappen. Het kan zeker nuttig zijn om in je zoektocht naar een baan vrijwilligerswerk te doen, zegt Marinde. “Vrijwilligerswerk zegt namelijk iets over je karakter en jouw normen en waarden. Het zegt wie je bent.”

Nieuwe werkgever

Ook een mogelijk nieuwe werkgever kijkt daar naar volgens Marinde. “Je kunt vrijwilligerswerk zoeken dat past bij jouw vaardigheden en bij wat jij leuk vindt. Dat kan klussen zijn, maar ook werken in een verzorgingstehuis of met vluchtelingen. Dat valt een werkgever ook op als die jouw cv ziet.”

Ontwikkelen  

Het doen van vrijwilligerswerk is eveneens een kans om jezelf (verder) te ontwikkelen. “Je leert andere kanten van jezelf en komt tot nieuwe inzichten. Je ontwikkelt nieuwe vaardigheden op een manier die helemaal bij jezelf past. Je wordt tenslotte niet betaald dus ligt er minder druk op. Het opent je ogen voor de mensen om je heen.”

Overigens heeft vrijwilligerswerk ook heel andere voordelen dan dat het alleen goed staat op jouw cv, zegt Marinde. “Je breidt jouw netwerk uit en is het goed iets te doen voor een ander zonder dat je er direct wat voor terug krijgt. Je krijgt er meer voor terug dan je denkt. Dankbaarheid en liefde!”

Doe jij nu vrijwilligerswerk, maar ben je ook op zoek naar een (nieuwe) betaalde baan? Neem dan contact op met een Intro-recruiter bij jouw in de buurt.

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is te kiezen voor een kansrijk beroep

Wat hebben de beroepen monteur mechatronica, gemechaniseerd groenvoorziener, HR-adviseur, logistiek medewerker en vrachtwagenchauffeur met elkaar gemeen? Nou dit, het zijn allemaal kansrijke beroepen. Ofwel: een beroep met goede baankansen. “Steeds meer bedrijven geven mensen de kans om in een kansrijk beroep aan de slag te gaan.”  “Op dit moment zijn er volgens de overheid zo’n […]

Lees artikel

Wat is een cao?

Als je jouw contract doorleest kom je ongetwijfeld te weten onder welke cao jij valt. Het kan daarom in ieder geval geen kwaad je daarin eens goed te verdiepen. Dan ben je precies op de hoogte welke rechten en plichten je hebt in jouw beroep(sgroep).   Als groep sta je sterker. Dat weten ze in de […]

Lees artikel

Net geopende vestiging Rotterdam heeft eerste mensen al bemiddeld  

Intro Personeel heeft onlangs op bedrijvenpark Noord-West (boven Spaanse Polder) in Rotterdam een nieuwe vestiging geopend. Bedrijven die personeel zoeken en kandidaten die op zoek zijn naar een vaste baan kunnen er terecht. “Mensen die een vaste baan willen bij een bedrijf in de regio zijn bij ons van harte welkom voor een kop koffie.”  […]

Lees artikel