De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Waarom vrijwilligerswerk nuttig kan zijn in de zoektocht naar een baan

7 maart, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Klussen bij de scouting, dieren verzorgen op de kinderboerderij of koffie schenken in een verzorgingshuis. Vrijwilligerswerk is er in allerlei soorten en maten. Niet alleen die ander kan er wat aan hebben, maar ook voor jou kan het handig zijn in de zoektocht naar een (nieuwe) baan.

Iemand die niet alleen wat afweet van betaalde banen, maar ook van vrijwilligerswerk is Marinde Kuiper, recruiter bij Intro Personeel Alblasserdam. Zelf werkt ze in haar vrije tijd bij een stichting die mensen in de buurt helpt met klussen en boodschappen. Het kan zeker nuttig zijn om in je zoektocht naar een baan vrijwilligerswerk te doen, zegt Marinde. “Vrijwilligerswerk zegt namelijk iets over je karakter en jouw normen en waarden. Het zegt wie je bent.”

Nieuwe werkgever

Ook een mogelijk nieuwe werkgever kijkt daar naar volgens Marinde. “Je kunt vrijwilligerswerk zoeken dat past bij jouw vaardigheden en bij wat jij leuk vindt. Dat kan klussen zijn, maar ook werken in een verzorgingstehuis of met vluchtelingen. Dat valt een werkgever ook op als die jouw cv ziet.”

Ontwikkelen  

Het doen van vrijwilligerswerk is eveneens een kans om jezelf (verder) te ontwikkelen. “Je leert andere kanten van jezelf en komt tot nieuwe inzichten. Je ontwikkelt nieuwe vaardigheden op een manier die helemaal bij jezelf past. Je wordt tenslotte niet betaald dus ligt er minder druk op. Het opent je ogen voor de mensen om je heen.”

Overigens heeft vrijwilligerswerk ook heel andere voordelen dan dat het alleen goed staat op jouw cv, zegt Marinde. “Je breidt jouw netwerk uit en is het goed iets te doen voor een ander zonder dat je er direct wat voor terug krijgt. Je krijgt er meer voor terug dan je denkt. Dankbaarheid en liefde!”

Doe jij nu vrijwilligerswerk, maar ben je ook op zoek naar een (nieuwe) betaalde baan? Neem dan contact op met een Intro-recruiter bij jouw in de buurt.

Gerelateerde artikelen

Wilco Oosterwijk is operator bij Snoei Prefab Buidlings

Bij Snoei Prefab Buildings zit operator Wilco helemaal op z’n plek

Of het nu gebogen golfplaten, koraalrode of blauwe golfplaten zijn. Wilco Oosterwijk, machineoperator bij Snoei Prefab Buildings in Krimpen aan den IJssel, produceert ze. Begin dit jaar begon hij in deze functie. “Deze baan is een schot in de roos.” Hij had het totaal niet naar zin in zijn vorige baan, zegt de 46-jarige Wilco. […]

Lees artikel
Mobeiele telefoon, waarom je altijd een recruiter moet terugbellen.

Gemiste oproep van een recruiter? Altijd slim om even terug te bellen

Stel, je staat in de paskamer net een broek te passen als je telefoon gaat. Een recruiter, zo blijkt na een check bij je gemiste oproepen. Toch maar even terugbellen. Altijd slim om te doen. Om maar met de deur in huis te vallen: ja, het is slim om terug te bellen als je een […]

Lees artikel
Op tijd komen op je werk.

Te laat komen op werk? Het is altijd beter als je op tijd komt

Een lekke band van je fiets, een trein die niet rijdt of een olifant die in de weg ligt. Er zijn veel redenen waarom je te laat kunt komen op je werk. Maar natuurlijk is het voor iedereen beter als je gewoon op tijd bent. Natuurlijk, er zijn geldige redenen waarom je een keertje (maar […]

Lees artikel