De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Waarom vrijwilligerswerk nuttig kan zijn in de zoektocht naar een baan

7 maart, 2023
Hans Bossenbroek

Klussen bij de scouting, dieren verzorgen op de kinderboerderij of koffie schenken in een verzorgingshuis. Vrijwilligerswerk is er in allerlei soorten en maten. Niet alleen die ander kan er wat aan hebben, maar ook voor jou kan het handig zijn in de zoektocht naar een (nieuwe) baan.

Iemand die niet alleen wat afweet van betaalde banen, maar ook van vrijwilligerswerk is Marinde Kuiper recruiter bij Intro Personeel Alblasserdam. Zelf werkt ze in haar vrije tijd bij een stichting die mensen in de buurt helpt met klussen en boodschappen. Het kan zeker nuttig zijn om in je zoektocht naar een baan vrijwilligerswerk te doen, zegt Marinde. “Vrijwilligerswerk zegt namelijk iets over je karakter en jouw normen en waarden. Het zegt wie je bent.”

Nieuwe werkgever

Ook een mogelijk nieuwe werkgever kijkt daar naar volgens Marinde. “Je kunt vrijwilligerswerk zoeken dat past bij jouw vaardigheden en bij wat jij leuk vindt. Dat kan klussen zijn, maar ook werken in een verzorgingstehuis of met vluchtelingen. Dat valt een werkgever ook op als die jouw cv ziet.”

Ontwikkelen  

Het doen van vrijwilligerswerk is eveneens een kans om jezelf (verder) te ontwikkelen. “Je leert andere kanten van jezelf en komt tot nieuwe inzichten. Je ontwikkelt nieuwe vaardigheden op een manier die helemaal bij jezelf past. Je wordt tenslotte niet betaald dus ligt er minder druk op. Het opent je ogen voor de mensen om je heen.”

Overigens heeft vrijwilligerswerk ook heel andere voordelen dan dat het alleen goed staat op jouw cv, zegt Marinde. “Je breidt jouw netwerk uit en is het goed iets te doen voor een ander zonder dat je er direct wat voor terug krijgt. Je krijgt er meer voor terug dan je denkt. Dankbaarheid en liefde!”

Doe jij nu vrijwilligerswerk, maar ben je ook op zoek naar een (nieuwe) betaalde baan? Neem dan contact op met een Intro-recruiter bij jouw in de buurt.

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is te kiezen voor de techniekopleiding van Intro Personeel en het Hoornbeeck College

Stel, je bent een praktische ingestelde techneut die dolgraag in de techniek aan de slag wil. Dankzij een technisch werk-lerentraject van Intro Personeel en het Hoornbeeck College krijg je de kans om je te ontwikkelen tot een gespecialiseerde vakman of vakvrouw. “Het is aan jou om die kans te grijpen.”  Wie nieuwsgierig is, moet zeker […]

Lees artikel

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen, is ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever […]

Lees artikel