De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Waarom vrijwilligerswerk nuttig kan zijn in de zoektocht naar een baan

7 maart, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Klussen bij de scouting, dieren verzorgen op de kinderboerderij of koffie schenken in een verzorgingshuis. Vrijwilligerswerk is er in allerlei soorten en maten. Niet alleen die ander kan er wat aan hebben, maar ook voor jou kan het handig zijn in de zoektocht naar een (nieuwe) baan.

Iemand die niet alleen wat afweet van betaalde banen, maar ook van vrijwilligerswerk is Marinde Kuiper, recruiter bij Intro Personeel Alblasserdam. Zelf werkt ze in haar vrije tijd bij een stichting die mensen in de buurt helpt met klussen en boodschappen. Het kan zeker nuttig zijn om in je zoektocht naar een baan vrijwilligerswerk te doen, zegt Marinde. “Vrijwilligerswerk zegt namelijk iets over je karakter en jouw normen en waarden. Het zegt wie je bent.”

Nieuwe werkgever

Ook een mogelijk nieuwe werkgever kijkt daar naar volgens Marinde. “Je kunt vrijwilligerswerk zoeken dat past bij jouw vaardigheden en bij wat jij leuk vindt. Dat kan klussen zijn, maar ook werken in een verzorgingstehuis of met vluchtelingen. Dat valt een werkgever ook op als die jouw cv ziet.”

Ontwikkelen  

Het doen van vrijwilligerswerk is eveneens een kans om jezelf (verder) te ontwikkelen. “Je leert andere kanten van jezelf en komt tot nieuwe inzichten. Je ontwikkelt nieuwe vaardigheden op een manier die helemaal bij jezelf past. Je wordt tenslotte niet betaald dus ligt er minder druk op. Het opent je ogen voor de mensen om je heen.”

Overigens heeft vrijwilligerswerk ook heel andere voordelen dan dat het alleen goed staat op jouw cv, zegt Marinde. “Je breidt jouw netwerk uit en is het goed iets te doen voor een ander zonder dat je er direct wat voor terug krijgt. Je krijgt er meer voor terug dan je denkt. Dankbaarheid en liefde!”

Doe jij nu vrijwilligerswerk, maar ben je ook op zoek naar een (nieuwe) betaalde baan? Neem dan contact op met een Intro-recruiter bij jouw in de buurt.

Gerelateerde artikelen

Werken als zzp’er via Intro Personeel? Overweeg eens om in vaste dienst te gaan

Regelmatig krijgen onze recruiters een belletje van een zzp’er (zelfstandige zonder personeel) of ze via Intro ergens aan de slag kunnen. Soms kan dat inderdaad. Maar er zijn ook mogelijkheden om in vaste dienst te gaan. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. “Ja, er zijn soms mogelijkheden om via Intro Personeel […]

Lees artikel
Hardinxveld-Giessendam vacatures

Werken in Hardinxveld-Giessendam? Zeker doen!

Wie een baan zoekt in (de omgeving van) Hardinxveld-Giessendam moet zeker eens een bakkie doen bij de Intro-recruiters. Zij kunnen je ook goede redenen geven om in deze plaats te gaan werken. Hier alvast een voorzet. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen voorkeur en woonplaats. Maar misschien is het voor jou een optie […]

Lees artikel
Hovenier Wesley.

Waarom het leuk is om hovenier te zijn

Er zijn veel redenen om te kiezen voor het beroep van hovenier. In ‘het groen’ zijn er tal van vacatures te vinden. Wie weet is een baan in deze sector wel wat voor jou. Werken in de buitenlucht Houd je van buiten zijn? Dan is hovenier een ideaal beroep voor jou. Het spreekt voor zich […]

Lees artikel