De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Welke voordelen en nadelen heeft werken in de buitenlucht?

4 april, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
Een hovenier druk aan het werk in de buitenlucht.

Storm, regen, hagel en sneeuw. Maar ook zonneschijn met een zacht briesje.  Wie in de buitenlucht werkt heeft er dagelijks mee te maken. Werken in de buitenlucht heeft dus voor- en nadelen. We zetten ze voor je op een rijtje.

Of je nu hovenier, zonnepanelenmonteur of grondwerker bent. Het zijn allemaal beroepen waar je buiten aan ’t werk bent. Ideale banen als je een hekel hebt aan werken in een kantoor. Bij het kiezen van een baan of beroep kan het slim zijn om zowel de voordelen en de nadelen in overweging te nemen.

 

De voordelen van werken in de buitenlucht

  • Het weer

Vindt je werken op kantoor saai en eentonig? Kies dan beslist voor een baan waarin je lekker buiten werkt. Als het zonnetje schijnt, ben jij fluitend aan het werk. Werken terwijl je lekker van de omgeving geniet. Wat is er mooier dan dat?

  • In beweging

Als je buiten werkt, beweeg je waarschijnlijk meer dan als je een kantoorbaan hebt. Fysiek kan het werk veeleisender zijn, waardoor je meer beweegt. Je moet bijvoorbeeld tillen, graven of bukken, waardoor je meer in beweging bent. Ook zorgt de frisse lucht ervoor dat je energiek voelt, waardoor je meer geneigd bent om te bewegen. Ook zonlicht zorg hiervoor. Daarnaast kan de variatie in je werk ervoor zorgen dat je meer beweegt.

  • Gezond

Werken in de buitenlucht is gezonder omdat je frisse lucht binnenkrijgt. Ook krijg je vitamine D binnen als de zon schijnt. Als je al tien tot vijftien minuten in de zon werkt, zorgt dit er al voor dat je deze stof aanmaakt. Zo bouw je weerstand op en worden je botten sterker. Ook kan buiten werken ervoor zorgen dat je goed slaapt. Het natuurlijk licht kan leiden tot een betere slaap en gezonder slaap-waakritme.

 

De nadelen van werken in de buitenlucht

  • Het weer

Het zonnetje kan schijnen, maar soms ook niet. Ook tijdens de vrieskou, een stevige storm, een hagelbui en sneeuwval kan je buiten aan ’t werk zijn. Het kan een nadeel om onder deze omstandigheden te werken. Het hangt er helemaal af van wie je bent. Sommige mensen maakt het niet uit en sommigen vinden het zelfs prettig om onder (extreme) weersomstandigheden hun werk te doen.

  • Veiligheidsrisico’s

Zit je op kantoor lekker veilig achter je bureau, buitenwerken kan veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. Als je op hoogt werkt, kan je vallen. Of door warmte overhit raken. Het is daarom belangrijk de geldende veiligheidsmaatregelen in acht te nemen.

  • Beperkte toegang tot faciliteiten

Een nadeel in het werken in de buitenlucht is dat faciliteiten niet altijd aanwezig zijn. Een toilet, een kantine of een waterkraan zijn soms niet in de buurt. Daar moet je dus rekening mee houden door bijvoorbeeld voldoende drinkwater bij te hebben.

 

Wil je graag werken in de buitenlucht? Intro Personeel heeft een breed aanbod aan vacatures om lekker buiten te werken voor jou. Klik op de knop hieronder:

Vacatures in de buitenlucht

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel