De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Welke voordelen en nadelen heeft werken in de buitenlucht?

4 april, 2023
Hans Bossenbroek
Een hovenier druk aan het werk in de buitenlucht.

Storm, regen, hagel en sneeuw. Maar ook zonneschijn met een zacht briesje.  Wie in de buitenlucht werkt heeft er dagelijks mee te maken. Werken in de buitenlucht heeft dus voor- en nadelen. We zetten ze voor je op een rijtje.

Of je nu hovenier, zonnepanelenmonteur of grondwerker bent. Het zijn allemaal beroepen waar je buiten aan ’t werk bent. Ideale banen als je een hekel hebt aan werken in een kantoor. Bij het kiezen van een baan of beroep kan het slim zijn om zowel de voordelen en de nadelen in overweging te nemen.

De voordelen:

  • Het weer

Vindt je werken op kantoor saai en eentonig? Kies dan beslist voor een baan waarin je lekker buiten werkt. Als het zonnetje schijnt, ben jij fluitend aan het werk. Werken terwijl je lekker van de omgeving geniet. Wat is er mooier dan dat?

  • In beweging

Als je buiten werkt, beweeg je waarschijnlijk meer dan als je een kantoorbaan hebt. Fysiek kan het werk veeleisender zijn, waardoor je meer beweegt. Je moet bijvoorbeeld tillen, graven of bukken, waardoor je meer in beweging bent. Ook zorgt de frisse lucht ervoor dat je energiek voelt, waardoor je meer geneigd bent om te bewegen. Ook zonlicht zorg hiervoor. Daarnaast kan de variatie in je werk ervoor zorgen dat je meer beweegt.

  • Gezond

Werken in de buitenlucht is gezonder omdat je frisse lucht binnenkrijgt. Ook krijg je vitamine D binnen als de zon schijnt. Als je al tien tot vijftien minuten in de zon werkt, zorgt dit er al voor dat je deze stof aanmaakt. Zo bouw je weerstand op en worden je botten sterker. Ook kan buiten werken ervoor zorgen dat je goed slaapt. Het natuurlijk licht kan leiden tot een betere slaap en gezonder slaap-waakritme.

De nadelen:

  • Het weer

Het zonnetje kan schijnen, maar soms ook niet. Ook tijdens de vrieskou, een stevige storm, een hagelbui en sneeuwval kan je buiten aan ’t werk zijn. Het kan een nadeel om onder deze omstandigheden te werken. Het hangt er helemaal af van wie je bent. Sommige mensen maakt het niet uit en sommigen vinden het zelfs prettig om onder (extreme) weersomstandigheden hun werk te doen.

  • Veiligheidsrisico’s

Zit je op kantoor lekker veilig achter je bureau, buitenwerken kan veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. Als je op hoogt werkt, kan je vallen. Of door warmte overhit raken. Het is daarom belangrijk de geldende veiligheidsmaatregelen in acht te nemen.

  • Beperkte toegang tot faciliteiten

Een nadeel in het werken in de buitenlucht is dat faciliteiten niet altijd aanwezig zijn. Een toilet, een kantine of een waterkraan zijn soms niet in de buurt. Daar moet je dus rekening mee houden door bijvoorbeeld voldoende drinkwater bij te hebben.

Vraag je je af of buitenwerk wat voor je is, maak dan vooral eens een praatje met één van onze recruiters.

 

Gerelateerde artikelen

Wat je allemaal met jouw vakantiegeld kan doen

Het is normaal gesproken al fijn als je salaris op je rekening wordt gestort, maar in de maand mei is het helemaal leuk. De kans is groot dat je dan je vakantiegeld krijgt. Misschien een goed idee om eens goed na te denken wat je met dat extra geld gaat doen. Voor veel mensen is […]

Lees artikel

Jezelf (verder) ontwikkelen op je werk, hoe doe je dat?

Het is natuurlijk een cliché van jewelste, maar daarom niet minder waar. Stilstand is achteruitgang. Ook op je werk. Welk werk je ook doet. Om met plezier naar je werk te blijven gaan is het nodig jezelf te (blijven) ontwikkelen. We geven graag wat tips en adviezen. Hoe kan je jezelf blijven ontwikkelen op je […]

Lees artikel

Tussen bloemen en bomen zet je als Logistiek Medewerker Boomkwekerij orders klaar

Heesters, rozen, laanbomen of solitairs. Je kan het zo gek niet bedenken of je vervoert ze als Logistiek Medewerker Boomkwekerij. “Als je enige kennis van bomen en planten hebt, ben je erg geschikt voor deze baan.” Op een boomkwekerij in Noord-Brabant ga je aan de slag als Logistiek Medewerker. Een gevarieerde baan waar recruiter Corné […]

Lees artikel