De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Welke voordelen en nadelen heeft werken in de buitenlucht?

4 april, 2023
Hans Bossenbroek
Een hovenier druk aan het werk in de buitenlucht.

Storm, regen, hagel en sneeuw. Maar ook zonneschijn met een zacht briesje.  Wie in de buitenlucht werkt heeft er dagelijks mee te maken. Werken in de buitenlucht heeft dus voor- en nadelen. We zetten ze voor je op een rijtje.

Of je nu hovenier, zonnepanelenmonteur of grondwerker bent. Het zijn allemaal beroepen waar je buiten aan ’t werk bent. Ideale banen als je een hekel hebt aan werken in een kantoor. Bij het kiezen van een baan of beroep kan het slim zijn om zowel de voordelen en de nadelen in overweging te nemen.

 

De voordelen van werken in de buitenlucht

  • Het weer

Vindt je werken op kantoor saai en eentonig? Kies dan beslist voor een baan waarin je lekker buiten werkt. Als het zonnetje schijnt, ben jij fluitend aan het werk. Werken terwijl je lekker van de omgeving geniet. Wat is er mooier dan dat?

  • In beweging

Als je buiten werkt, beweeg je waarschijnlijk meer dan als je een kantoorbaan hebt. Fysiek kan het werk veeleisender zijn, waardoor je meer beweegt. Je moet bijvoorbeeld tillen, graven of bukken, waardoor je meer in beweging bent. Ook zorgt de frisse lucht ervoor dat je energiek voelt, waardoor je meer geneigd bent om te bewegen. Ook zonlicht zorg hiervoor. Daarnaast kan de variatie in je werk ervoor zorgen dat je meer beweegt.

  • Gezond

Werken in de buitenlucht is gezonder omdat je frisse lucht binnenkrijgt. Ook krijg je vitamine D binnen als de zon schijnt. Als je al tien tot vijftien minuten in de zon werkt, zorgt dit er al voor dat je deze stof aanmaakt. Zo bouw je weerstand op en worden je botten sterker. Ook kan buiten werken ervoor zorgen dat je goed slaapt. Het natuurlijk licht kan leiden tot een betere slaap en gezonder slaap-waakritme.

 

De nadelen van werken in de buitenlucht

  • Het weer

Het zonnetje kan schijnen, maar soms ook niet. Ook tijdens de vrieskou, een stevige storm, een hagelbui en sneeuwval kan je buiten aan ’t werk zijn. Het kan een nadeel om onder deze omstandigheden te werken. Het hangt er helemaal af van wie je bent. Sommige mensen maakt het niet uit en sommigen vinden het zelfs prettig om onder (extreme) weersomstandigheden hun werk te doen.

  • Veiligheidsrisico’s

Zit je op kantoor lekker veilig achter je bureau, buitenwerken kan veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. Als je op hoogt werkt, kan je vallen. Of door warmte overhit raken. Het is daarom belangrijk de geldende veiligheidsmaatregelen in acht te nemen.

  • Beperkte toegang tot faciliteiten

Een nadeel in het werken in de buitenlucht is dat faciliteiten niet altijd aanwezig zijn. Een toilet, een kantine of een waterkraan zijn soms niet in de buurt. Daar moet je dus rekening mee houden door bijvoorbeeld voldoende drinkwater bij te hebben.

 

Wil je graag werken in de buitenlucht? Intro Personeel heeft een breed aanbod aan vacatures om lekker buiten te werken voor jou. Klik op de knop hieronder:

Vacatures in de buitenlucht

Gerelateerde artikelen

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever als […]

Lees artikel

Leerling Operator Mike vindt het heerlijk om in de taartenbakkerij te werken

Mike van der Hulst is leerling operator bij een fabriek waar dagelijks ambachtelijke taarten worden gemaakt. Sinds ruim een jaar werkt hij er met veel plezier. “Ik vind het leuk om productief te zijn en lekker aan te pakken.”       Enthousiast over zijn functie bij de taartenfabriek in de Betuwe is de 23-jarige Mike zeker. […]

Lees artikel