De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Welke voordelen en nadelen heeft werken in de buitenlucht?

4 april, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
Een hovenier druk aan het werk in de buitenlucht.

Storm, regen, hagel en sneeuw. Maar ook zonneschijn met een zacht briesje.  Wie in de buitenlucht werkt heeft er dagelijks mee te maken. Werken in de buitenlucht heeft dus voor- en nadelen. We zetten ze voor je op een rijtje.

Of je nu hovenier, zonnepanelenmonteur of grondwerker bent. Het zijn allemaal beroepen waar je buiten aan ’t werk bent. Ideale banen als je een hekel hebt aan werken in een kantoor. Bij het kiezen van een baan of beroep kan het slim zijn om zowel de voordelen en de nadelen in overweging te nemen.

 

De voordelen van werken in de buitenlucht

  • Het weer

Vindt je werken op kantoor saai en eentonig? Kies dan beslist voor een baan waarin je lekker buiten werkt. Als het zonnetje schijnt, ben jij fluitend aan het werk. Werken terwijl je lekker van de omgeving geniet. Wat is er mooier dan dat?

  • In beweging

Als je buiten werkt, beweeg je waarschijnlijk meer dan als je een kantoorbaan hebt. Fysiek kan het werk veeleisender zijn, waardoor je meer beweegt. Je moet bijvoorbeeld tillen, graven of bukken, waardoor je meer in beweging bent. Ook zorgt de frisse lucht ervoor dat je energiek voelt, waardoor je meer geneigd bent om te bewegen. Ook zonlicht zorg hiervoor. Daarnaast kan de variatie in je werk ervoor zorgen dat je meer beweegt.

  • Gezond

Werken in de buitenlucht is gezonder omdat je frisse lucht binnenkrijgt. Ook krijg je vitamine D binnen als de zon schijnt. Als je al tien tot vijftien minuten in de zon werkt, zorgt dit er al voor dat je deze stof aanmaakt. Zo bouw je weerstand op en worden je botten sterker. Ook kan buiten werken ervoor zorgen dat je goed slaapt. Het natuurlijk licht kan leiden tot een betere slaap en gezonder slaap-waakritme.

 

De nadelen van werken in de buitenlucht

  • Het weer

Het zonnetje kan schijnen, maar soms ook niet. Ook tijdens de vrieskou, een stevige storm, een hagelbui en sneeuwval kan je buiten aan ’t werk zijn. Het kan een nadeel om onder deze omstandigheden te werken. Het hangt er helemaal af van wie je bent. Sommige mensen maakt het niet uit en sommigen vinden het zelfs prettig om onder (extreme) weersomstandigheden hun werk te doen.

  • Veiligheidsrisico’s

Zit je op kantoor lekker veilig achter je bureau, buitenwerken kan veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. Als je op hoogt werkt, kan je vallen. Of door warmte overhit raken. Het is daarom belangrijk de geldende veiligheidsmaatregelen in acht te nemen.

  • Beperkte toegang tot faciliteiten

Een nadeel in het werken in de buitenlucht is dat faciliteiten niet altijd aanwezig zijn. Een toilet, een kantine of een waterkraan zijn soms niet in de buurt. Daar moet je dus rekening mee houden door bijvoorbeeld voldoende drinkwater bij te hebben.

 

Wil je graag werken in de buitenlucht? Intro Personeel heeft een breed aanbod aan vacatures om lekker buiten te werken voor jou. Klik op de knop hieronder:

Vacatures in de buitenlucht

Gerelateerde artikelen

Jarno van der Eijnden Houthandel Van Dam

Variatie maakt het werk van productiemedewerker Jarno leuk

Productiemedewerker Jarno van den Eijnden werkt met veel plezier bij Houthandel Van Dam in Bunnik. “Ik heb een allround functie en veel verschillende werkzaamheden. Dat maakt mijn werk leuk.” Een aantal jaar geleden kwam Jarno via Intro bij Houthandel Van Dam terecht. “Ik ben begonnen als hulpje. Als insteker bij de schaver, mijn collega die […]

Lees artikel

Waarom fruit eten op je werk belangrijk is

Een banaan, een appel, een peer of een bakje druiven. Ben je lekker aan ’t werk dan is het goed om af en toe een stuk fruit te eten. Misschien staat er in de kantine op jouw werk wel een mandje met fruit. Of je nu op kantoor werkt of in de fabriek, het is […]

Lees artikel
Coen van Beek op doel tijdens Intro Cup 2024

Klop-Goodweek prolongeert Intro Cup

De 13e editie van de jaarlijkse Intro Cup is vrijdag gewonnen door Klop-Goodweek. In de finale versloegen de voetballers het team van Cartec met 2-0. Maar liefst 28 teams deden mee aan het toernooi. Na een spannende strijd won hetzelfde voetbalteam als vorig jaar ( in 2023 spelend onder de naam Klop-Edu). De voetballers van […]

Lees artikel