De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Grafisch Werkvoorbereider zet creativiteit én technische kennis in

27 juli, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Een combinatie van jouw creativiteit en je technische kennis. Zo kan je deze functie van Grafisch Werkvoorbereider wel noemen. “Als grafisch werkvoorbereider speel je een belangrijke rol in het productieproces.”

Hoe je deze functie ook noemt, grafisch werkvoorbereider, prepress medewerker of Adobe-expert, zeker is dat je zorgt voor goed opgemaakte documenten. Recruiter Marinde Kuiper kan je alles over deze mooie baan vertellen.

Wat doe je precies als grafisch werkvoorbereider?

“Hoe leuk is deze functie. Als grafisch werkvoorbereider speel je een belangrijke rol in het productieproces. Je bent bezig met de grafische bewerking van offline en online drukwerkproducten. Die stuur je door naar de drukkerij. Overigens doe je dit niet alleen, maar met een klein team.”

Waarom is deze functie uniek?

“Als grafisch werkvoorbereider ben je een brug tussen ontwerp en productie. Je bent een belangrijke schakel tussen het grafische ontwerpproces en daadwerkelijke productie. Het creatieve werk van de ontwerpers komt bij jou terecht. Jij maakt hier drukklare bestanden van. Zo zet zowel je technische kennis als je artistiek inzicht in.”

Wie kan grafisch werkvoorbereider worden?

“Iedereen die digitaal is ingesteld (niet letterlijk natuurlijk!) en kan kijken met een grafische blik is geschikt voor deze mooie baan. Ook kennis van DTP, Adobe of ICT is belangrijk. Wel is een grafische opleiding of achtergrond een must.”

Wat krijg je ervoor terug?

“Op basis van een fulltime werkweek verdien je een brutosalaris tussen de 2400 en 2900 euro per maand. Bovenop je salaris krijg je een vakantietoeslag van 8,33 procent. Verder heb je 25 vakantiedagen en een reiskostenvergoeding. Bovendien treedt je direct in dienst van de opdrachtgever.”

Bij welk bedrijf ga je werken?

“Je gaat bij een familiebedrijf werken in de Alblasserwaard. Samen met zo’n 30 collega’s werk je in een hecht en gezellig team. Je hebt een rustige werkomgeving en in de pauze is er tijd voor ontspanning. Af en toe is er een leuk bedrijfsuitje en elke vrijdag een borrel om de werkweek af te sluiten.”

Meer weten over deze functie? Neem contact op met Marinde.

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is juist in de zomer te solliciteren

De zon draait overuren, de stranden liggen vol en in de Tour de France is Parijs nog ver. Een baan zoeken? Waarom zou je? Toch zijn er redenen om eens verder te kijken dan je neus lang is. Heerlijk hé dat het lekker zomer is. Het kan juist een goed moment zijn om  van baan […]

Lees artikel
Jarno van der Eijnden Houthandel Van Dam

Variatie maakt het werk van productiemedewerker Jarno leuk

Productiemedewerker Jarno van den Eijnden werkt met veel plezier bij Houthandel Van Dam in Bunnik. “Ik heb een allround functie en veel verschillende werkzaamheden. Dat maakt mijn werk leuk.” Een aantal jaar geleden kwam Jarno via Intro bij Houthandel Van Dam terecht. “Ik ben begonnen als hulpje. Als insteker bij de schaver, mijn collega die […]

Lees artikel

Waarom fruit eten op je werk belangrijk is

Een banaan, een appel, een peer of een bakje druiven. Ben je lekker aan ’t werk dan is het goed om af en toe een stuk fruit te eten. Misschien staat er in de kantine op jouw werk wel een mandje met fruit. Of je nu op kantoor werkt of in de fabriek, het is […]

Lees artikel