De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Grafisch Werkvoorbereider zet creativiteit én technische kennis in

27 juli, 2023
Hans Bossenbroek

Een combinatie van jouw creativiteit en je technische kennis. Zo kan je deze functie van Grafisch Werkvoorbereider wel noemen. “Als grafisch werkvoorbereider speel je een belangrijke rol in het productieproces.”

Hoe je deze functie ook noemt, grafisch werkvoorbereider, prepress medewerker of Adobe-expert, zeker is dat je zorgt voor goed opgemaakte documenten. Recruiter Marinde Kuiper kan je alles over deze mooie baan vertellen.

Wat doe je precies als grafisch werkvoorbereider?

“Hoe leuk is deze functie. Als grafisch werkvoorbereider speel je een belangrijke rol in het productieproces. Je bent bezig met de grafische bewerking van offline en online drukwerkproducten. Die stuur je door naar de drukkerij. Overigens doe je dit niet alleen, maar met een klein team.”

Waarom is deze functie uniek?

“Als grafisch werkvoorbereider ben je een brug tussen ontwerp en productie. Je bent een belangrijke schakel tussen het grafische ontwerpproces en daadwerkelijke productie. Het creatieve werk van de ontwerpers komt bij jou terecht. Jij maakt hier drukklare bestanden van. Zo zet zowel je technische kennis als je artistiek inzicht in.”

Wie kan grafisch werkvoorbereider worden?

“Iedereen die digitaal is ingesteld (niet letterlijk natuurlijk!) en kan kijken met een grafische blik is geschikt voor deze mooie baan. Ook kennis van DTP, Adobe of ICT is belangrijk. Wel is een grafische opleiding of achtergrond een must.”

Wat krijg je ervoor terug?

“Op basis van een fulltime werkweek verdien je een brutosalaris tussen de 2400 en 2900 euro per maand. Bovenop je salaris krijg je een vakantietoeslag van 8,33 procent. Verder heb je 25 vakantiedagen en een reiskostenvergoeding. Bovendien treedt je direct in dienst van de opdrachtgever.”

Bij welk bedrijf ga je werken?

“Je gaat bij een familiebedrijf werken in de Alblasserwaard. Samen met zo’n 30 collega’s werk je in een hecht en gezellig team. Je hebt een rustige werkomgeving en in de pauze is er tijd voor ontspanning. Af en toe is er een leuk bedrijfsuitje en elke vrijdag een borrel om de werkweek af te sluiten.”

Meer weten over deze functie? Neem contact op met Marinde.

Gerelateerde artikelen

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever als […]

Lees artikel

Leerling Operator Mike vindt het heerlijk om in de taartenbakkerij te werken

Mike van der Hulst is leerling operator bij een fabriek waar dagelijks ambachtelijke taarten worden gemaakt. Sinds ruim een jaar werkt hij er met veel plezier. “Ik vind het leuk om productief te zijn en lekker aan te pakken.”       Enthousiast over zijn functie bij de taartenfabriek in de Betuwe is de 23-jarige Mike zeker. […]

Lees artikel