De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Solliciteren tijdens ziekte, kan dat?

7 augustus, 2023
Tom van Reeuwijk

Ziek zijn is nooit prettig. Het legt een schaduw over je dagelijkse activiteiten en kan je beperken in je mogelijkheden. Voor velen roept het de vraag op: “Kan ik wel solliciteren tijdens ziekte?” Het antwoord is ja, zeker bij Intro Personeel.

Het onderwerp “solliciteren tijdens ziekte” is er een die vaak vermeden wordt in gesprekken over werkzoekende activiteiten. Het lijkt misschien niet ideaal, maar ziekte mag je ambities en je wens om vooruit te gaan in je carrière niet in de weg staan.

Bij Intro Personeel begrijpen we dat solliciteren tijdens ziekte niet alleen een noodzaak kan zijn maar ook een therapeutische stap voorwaarts. Het is een teken dat je klaar bent om verder te gaan, ondanks de uitdagingen die je gezondheid je op dat moment stelt.

Maar hoe pak je dat aan, solliciteren tijdens ziekte? Ten eerste is eerlijkheid essentieel. Bij Intro Personeel waarderen we transparantie. Als je open bent over je situatie, kunnen we samen kijken naar functies die bij jouw situatie en mogelijkheden passen. En ja, het onderwerp “solliciteren tijdens ziekte” kan misschien wat ongemakkelijk aanvoelen, maar bij ons zal je nooit oordeel of afwijzing vinden op basis van je gezondheid.

Het is belangrijk te begrijpen dat solliciteren tijdens ziekte niet betekent dat je een compromis sluit qua carrièremogelijkheden. Integendeel, het toont aan potentiële werkgevers je vastberadenheid, veerkracht en wilskracht. En laten dat nu net de eigenschappen zijn die veel bedrijven zoeken in hun werknemers.

In feite is de vraag rondom “solliciteren tijdens ziekte” meer een teken van de tijd. Met flexibel werken en thuiswerkmogelijkheden die steeds gangbaarder worden, zijn er meer kansen dan ooit voor mensen die te maken hebben met gezondheidsproblemen.

Bij Intro Personeel willen we dat je weet dat solliciteren tijdens ziekte niet alleen mogelijk is, maar ook aangemoedigd wordt. We kijken verder dan je huidige situatie en richten ons op je potentieel en je ambitie.

Dus, als je je afvraagt of solliciteren tijdens ziekte wel een optie is voor jou, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. Samen vinden we de beste match voor jou, ongeacht de uitdagingen die je momenteel ervaart. Bij Intro Personeel geloven we in jouw potentieel. En jij zou dat ook moeten doen.

Gerelateerde artikelen

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever als […]

Lees artikel

Leerling Operator Mike vindt het heerlijk om in de taartenbakkerij te werken

Mike van der Hulst is leerling operator bij een fabriek waar dagelijks ambachtelijke taarten worden gemaakt. Sinds ruim een jaar werkt hij er met veel plezier. “Ik vind het leuk om productief te zijn en lekker aan te pakken.”       Enthousiast over zijn functie bij de taartenfabriek in de Betuwe is de 23-jarige Mike zeker. […]

Lees artikel