De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Solliciteren tijdens ziekte, kan dat?

7 augustus, 2023
Werkzaam bij Intro Personeel
Tom van Reeuwijk

Ziek zijn is nooit prettig. Het legt een schaduw over je dagelijkse activiteiten en kan je beperken in je mogelijkheden. Voor velen roept het de vraag op: “Kan ik wel solliciteren tijdens ziekte?” Het antwoord is ja, zeker bij Intro Personeel.

Het onderwerp “solliciteren tijdens ziekte” is er een die vaak vermeden wordt in gesprekken over werkzoekende activiteiten. Het lijkt misschien niet ideaal, maar ziekte mag je ambities en je wens om vooruit te gaan in je carrière niet in de weg staan.

Bij Intro Personeel begrijpen we dat solliciteren tijdens ziekte niet alleen een noodzaak kan zijn maar ook een therapeutische stap voorwaarts. Het is een teken dat je klaar bent om verder te gaan, ondanks de uitdagingen die je gezondheid je op dat moment stelt.

Maar hoe pak je dat aan, solliciteren tijdens ziekte? Ten eerste is eerlijkheid essentieel. Bij Intro Personeel waarderen we transparantie. Als je open bent over je situatie, kunnen we samen kijken naar functies die bij jouw situatie en mogelijkheden passen. En ja, het onderwerp “solliciteren tijdens ziekte” kan misschien wat ongemakkelijk aanvoelen, maar bij ons zal je nooit oordeel of afwijzing vinden op basis van je gezondheid.

Het is belangrijk te begrijpen dat solliciteren tijdens ziekte niet betekent dat je een compromis sluit qua carrièremogelijkheden. Integendeel, het toont aan potentiële werkgevers je vastberadenheid, veerkracht en wilskracht. En laten dat nu net de eigenschappen zijn die veel bedrijven zoeken in hun werknemers.

In feite is de vraag rondom “solliciteren tijdens ziekte” meer een teken van de tijd. Met flexibel werken en thuiswerkmogelijkheden die steeds gangbaarder worden, zijn er meer kansen dan ooit voor mensen die te maken hebben met gezondheidsproblemen.

Bij Intro Personeel willen we dat je weet dat solliciteren tijdens ziekte niet alleen mogelijk is, maar ook aangemoedigd wordt. We kijken verder dan je huidige situatie en richten ons op je potentieel en je ambitie.

Dus, als je je afvraagt of solliciteren tijdens ziekte wel een optie is voor jou, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. Samen vinden we de beste match voor jou, ongeacht de uitdagingen die je momenteel ervaart. Bij Intro Personeel geloven we in jouw potentieel. En jij zou dat ook moeten doen.

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel