De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Solliciteren tijdens ziekte, kan dat?

7 augustus, 2023
Werkzaam bij Intro Personeel
Tom van Reeuwijk

Ziek zijn is nooit prettig. Het legt een schaduw over je dagelijkse activiteiten en kan je beperken in je mogelijkheden. Voor velen roept het de vraag op: “Kan ik wel solliciteren tijdens ziekte?” Het antwoord is ja, zeker bij Intro Personeel.

Het onderwerp “solliciteren tijdens ziekte” is er een die vaak vermeden wordt in gesprekken over werkzoekende activiteiten. Het lijkt misschien niet ideaal, maar ziekte mag je ambities en je wens om vooruit te gaan in je carrière niet in de weg staan.

Bij Intro Personeel begrijpen we dat solliciteren tijdens ziekte niet alleen een noodzaak kan zijn maar ook een therapeutische stap voorwaarts. Het is een teken dat je klaar bent om verder te gaan, ondanks de uitdagingen die je gezondheid je op dat moment stelt.

Maar hoe pak je dat aan, solliciteren tijdens ziekte? Ten eerste is eerlijkheid essentieel. Bij Intro Personeel waarderen we transparantie. Als je open bent over je situatie, kunnen we samen kijken naar functies die bij jouw situatie en mogelijkheden passen. En ja, het onderwerp “solliciteren tijdens ziekte” kan misschien wat ongemakkelijk aanvoelen, maar bij ons zal je nooit oordeel of afwijzing vinden op basis van je gezondheid.

Het is belangrijk te begrijpen dat solliciteren tijdens ziekte niet betekent dat je een compromis sluit qua carrièremogelijkheden. Integendeel, het toont aan potentiële werkgevers je vastberadenheid, veerkracht en wilskracht. En laten dat nu net de eigenschappen zijn die veel bedrijven zoeken in hun werknemers.

In feite is de vraag rondom “solliciteren tijdens ziekte” meer een teken van de tijd. Met flexibel werken en thuiswerkmogelijkheden die steeds gangbaarder worden, zijn er meer kansen dan ooit voor mensen die te maken hebben met gezondheidsproblemen.

Bij Intro Personeel willen we dat je weet dat solliciteren tijdens ziekte niet alleen mogelijk is, maar ook aangemoedigd wordt. We kijken verder dan je huidige situatie en richten ons op je potentieel en je ambitie.

Dus, als je je afvraagt of solliciteren tijdens ziekte wel een optie is voor jou, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. Samen vinden we de beste match voor jou, ongeacht de uitdagingen die je momenteel ervaart. Bij Intro Personeel geloven we in jouw potentieel. En jij zou dat ook moeten doen.

Gerelateerde artikelen

Wilco Oosterwijk is operator bij Snoei Prefab Buidlings

Bij Snoei Prefab Buildings zit operator Wilco helemaal op z’n plek

Of het nu gebogen golfplaten, koraalrode of blauwe golfplaten zijn. Wilco Oosterwijk, machineoperator bij Snoei Prefab Buildings in Krimpen aan den IJssel, produceert ze. Begin dit jaar begon hij in deze functie. “Deze baan is een schot in de roos.” Hij had het totaal niet naar zin in zijn vorige baan, zegt de 46-jarige Wilco. […]

Lees artikel
Mobeiele telefoon, waarom je altijd een recruiter moet terugbellen.

Gemiste oproep van een recruiter? Altijd slim om even terug te bellen

Stel, je staat in de paskamer net een broek te passen als je telefoon gaat. Een recruiter, zo blijkt na een check bij je gemiste oproepen. Toch maar even terugbellen. Altijd slim om te doen. Om maar met de deur in huis te vallen: ja, het is slim om terug te bellen als je een […]

Lees artikel
Op tijd komen op je werk.

Te laat komen op werk? Het is altijd beter als je op tijd komt

Een lekke band van je fiets, een trein die niet rijdt of een olifant die in de weg ligt. Er zijn veel redenen waarom je te laat kunt komen op je werk. Maar natuurlijk is het voor iedereen beter als je gewoon op tijd bent. Natuurlijk, er zijn geldige redenen waarom je een keertje (maar […]

Lees artikel