Artikel

Van de keuken naar de logistiek? Het kán!

7 juni, 2021
logistiek medewerker bezig met het scannen van de producten in de schappen.

Bekijk alle logistieke vacatures

Wie de kille cijfers op zich in laat werken, wordt er niet vrolijk van. Door de coronacrisis staan er talloze mensen op straat. Ook recruiter Niels Zondervan komt in zijn werk dagelijks mensen tegen die door corona zonder werk zitten. “Ga sowieso niet bij de pakken neerzitten, er is altijd perspectief.” 

In deze ongekende crisis hebben sommige sectoren, zoals de horeca- en evenementenbranche, het moeilijk. Dat is geen nieuws. Maar voor jou kan het net zo erg zijn als je daardoor je baan bent verloren. Dat kan Niels zich goed indenken. “Als je thuis komt te zitten, is het goed om eens op je gemakje op een rijtje te zetten wat je kan en wat je kwaliteiten zijn. Je moet goed bedenken wat je wilt. Wil je kost wat het kost in die sector blijven werken? Dat moet je helder hebben. Is dat niet zo dan wordt het een heel ander verhaal.”

Buiten kaders denken

Ondanks de crisis zijn er namelijk nog genoeg kansen, zegt de recruiter uit Krimpen aan den IJssel. “Ook nu. Sommige sectoren hebben het zwaar, maar dat wordt gecompenseerd door andere sectoren. Eén van onze klanten is bijvoorbeeld een toeleverancier in de bouw. Daar is het razend druk en kan je zo zonder enige ervaring aan de slag.”

Wat je vooral niet moet doen is bij de pakken neer gaan zitten. “Dat heeft geen nut”, zegt Niels. “Je hoeft je er niet voor te schamen dat je geen werkt hebt, niemand heeft om deze crisis gevraagd. Bovendien begrijpt een nieuwe werkgever vaak heel goed de reden dat je geen baan meer hebt. Hoe moeilijk de situatie ook is, er is altijd perspectief. Probeer vooral ook buiten je kaders te denken dan is er veel meer mogelijk.”

Keuken

Als voorbeeld geeft Niels een restaurantmedewerker. “Hij stond in de keuken bij een restaurant hier in de buurt, maar door corona werd zijn contract opgezegd. Toen hij bij ons aanklopte, hebben wij hem weer aan ‘t werk geholpen. Nu werkt deze restaurantmedewerker naar volle tevredenheid in de logistiek. Het bewijst dat er bijvoorbeeld voor (voormalig) horecapersoneel echt wel markt is. Dat zijn vaak echte aanpakkers.”

Kortom, er zijn mogelijkheden wil Niels maar zeggen. “Weet je wat het is? We zijn met z’n allen heel hard geschrokken van de coronacrisis. Maar we zijn wat werk betreft langzamerhand aan het terugkeren naar ‘normaal’. Ondanks dat we nu in een lockdown zitten, blijven er kansen bestaan. Natuurlijk, ik weet dat er ook mensen zijn die nog altijd geen nieuwe werkgever hebben gevonden. Daartegen zeg ik: hou vol! Zoek door en probeer zo breed mogelijk te kijken. Hoe pittig het soms ook is.”

Bekijk ook de nieuwste blogs van Intro Personeel

Een man werkt als mbo'er

Wat verandert er in de CAO mbo 2026?

Key Takeaways De CAO mbo 2026 valt binnen de lopende cao 2025–2026 en loopt tot 1 maart 2026. De salarisschalen voor 2026 zijn gebaseerd op de +5,1% loonsverhoging per 1 januari 2025. De cao mbo onderhandelingen 2026 starten in de loop van 2026, omdat de huidige cao een korte looptijd heeft. Werkdruk, professionalisering en inzetbaarheid […]

Lees artikel
Nieuwe CAO voor uitzendkrachten 2026

Wat heb ik als flexkracht aan de nieuwe cao voor uitzendkrachten 2026?

Voor je het weet, is het alweer 2026. Op 1 januari gaat de nieuwe cao voor uitzendkrachten van de brancheorganisaties ABU en NBBU in. Wat betekent dat voor jou als flexwerker van Intro Personeel? Misschien heb je het al gehoord: vanaf de eerste dag van het nieuwe jaar gaat er een gewijzigde cao in voor […]

Lees artikel
SNA-keurmerk aangepast door nieuwe regels in de flexbranche

SNA-keurmerk aangepast door nieuwe regels in de uitzendsector

De Stichting Normering Arbeid (SNA) past het keurmerk voor betrouwbare uitzendondernemingen aan. Dat gebeurt vanwege nieuwe maatschappelijke en juridische ontwikkelingen in de uitzendsector. De wijzigingen draaien om drie onderwerpen: de komst van de WTTA, de verplichting tot gelijkwaardige beloning en strengere normen voor het werken met zzp’ers. Hieronder lees je wat dit concreet betekent.   […]

Lees artikel