De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Artikel

Van de keuken naar de logistiek? Het kán!

7 juni, 2021
logistiek medewerker bezig met het scannen van de producten in de schappen.

Bekijk alle logistieke vacatures

Wie de kille cijfers op zich in laat werken, wordt er niet vrolijk van. Door de coronacrisis staan er talloze mensen op straat. Ook recruiter Niels Zondervan komt in zijn werk dagelijks mensen tegen die door corona zonder werk zitten. “Ga sowieso niet bij de pakken neerzitten, er is altijd perspectief.” 

In deze ongekende crisis hebben sommige sectoren, zoals de horeca- en evenementenbranche, het moeilijk. Dat is geen nieuws. Maar voor jou kan het net zo erg zijn als je daardoor je baan bent verloren. Dat kan Niels zich goed indenken. “Als je thuis komt te zitten, is het goed om eens op je gemakje op een rijtje te zetten wat je kan en wat je kwaliteiten zijn. Je moet goed bedenken wat je wilt. Wil je kost wat het kost in die sector blijven werken? Dat moet je helder hebben. Is dat niet zo dan wordt het een heel ander verhaal.” 

Buiten kaders denken 

Ondanks de crisis zijn er namelijk nog genoeg kansen, zegt de recruiter uit Krimpen aan den IJssel. “Ook nu. Sommige sectoren hebben het zwaar, maar dat wordt gecompenseerd door andere sectoren. Eén van onze klanten is bijvoorbeeld een toeleverancier in de bouw. Daar is het razend druk en kan je zo zonder enige ervaring aan de slag.” 

Wat je vooral niet moet doen is bij de pakken neer gaan zitten. “Dat heeft geen nut”, zegt Niels. “Je hoeft je er niet voor te schamen dat je geen werkt hebt, niemand heeft om deze crisis gevraagd. Bovendien begrijpt een nieuwe werkgever vaak heel goed de reden dat je geen baan meer hebt. Hoe moeilijk de situatie ook is, er is altijd perspectief. Probeer vooral ook buiten je kaders te denken dan is er veel meer mogelijk.” 

Keuken 

Als voorbeeld geeft Niels een restaurantmedewerker. “Hij stond in de keuken bij een restaurant hier in de buurt, maar door corona werd zijn contract opgezegd. Toen hij bij ons aanklopte, hebben wij hem weer aan ‘t werk geholpen. Nu werkt deze restaurantmedewerker naar volle tevredenheid in de logistiek. Het bewijst dat er bijvoorbeeld voor (voormalig) horecapersoneel echt wel markt is. Dat zijn vaak echte aanpakkers.” 

Kortom, er zijn mogelijkheden wil Niels maar zeggen. “Weet je wat het is? We zijn met z'n allen heel hard geschrokken van de coronacrisis. Maar we zijn wat werk betreft langzamerhand aan het terugkeren naar ‘normaal’. Ondanks dat we nu in een lockdown zitten, blijven er kansen bestaan. Natuurlijk, ik weet dat er ook mensen zijn die nog altijd geen nieuwe werkgever hebben gevonden. Daartegen zeg ik: hou vol! Zoek door en probeer zo breed mogelijk te kijken. Hoe pittig het soms ook is.” 

Bekijk ook de nieuwste blogs van Intro Personeel

Wolter van Houten De Groot Bouw

Friese kozijnmonteur Wolter vindt vaste baan in Zuid-Holland

Wolter van Houten, een ervaren kozijnmonteur uit Friesland, vond via Intro Personeel een vaste baan in Zuid-Holland. Twee jaar geleden verhuisde hij voor de liefde naar Rotterdam en inmiddels werkt hij met plezier als kozijnopsluiter bij een bouwbedrijf in Ouderkerk aan den IJssel. “Binnen een week was het geregeld.” In het voorjaar van 2023 solliciteerde […]

Lees artikel
De juiste medewerker op de juiste plek

De voordelen van de juiste medewerker op de juiste plek

Als werkgever lijkt het soms zo makkelijk om een vacature in te vullen. Je zoekt iemand met de juiste opleiding en ervaring, voert een gesprek en maakt een keuze. De praktijk is echter weerbarstiger. We leggen graag uit waarom de juiste match, de juiste medewerker op de juiste plek, zo belangrijk is. Op papier kan […]

Lees artikel
Hoe ga je om met een lastige collega

Hoe ga je om met lastige collega’s?

Niet iedereen is zoals jij, en dat kan soms best lastig zijn. Zeker als jullie collega’s zijn en moeten samenwerken. Iedereen heeft wel eens te maken met een collega met wie het minder goed klikt. Maar hoe ga je daarmee om op de werkvloer? Een collega die vaak te laat is, iemand die zijn koffie […]

Lees artikel