De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Van de keuken naar de logistiek? Het kán!

7 juni, 2021
logistiek medewerker bezig met het scannen van de producten in de schappen.

Bekijk alle logistieke vacatures

Wie de kille cijfers op zich in laat werken, wordt er niet vrolijk van. Door de coronacrisis staan er talloze mensen op straat. Ook recruiter Niels Zondervan komt in zijn werk dagelijks mensen tegen die door corona zonder werk zitten. “Ga sowieso niet bij de pakken neerzitten, er is altijd perspectief.” 

In deze ongekende crisis hebben sommige sectoren, zoals de horeca- en evenementenbranche, het moeilijk. Dat is geen nieuws. Maar voor jou kan het net zo erg zijn als je daardoor je baan bent verloren. Dat kan Niels zich goed indenken. “Als je thuis komt te zitten, is het goed om eens op je gemakje op een rijtje te zetten wat je kan en wat je kwaliteiten zijn. Je moet goed bedenken wat je wilt. Wil je kost wat het kost in die sector blijven werken? Dat moet je helder hebben. Is dat niet zo dan wordt het een heel ander verhaal.” 

Buiten kaders denken 

Ondanks de crisis zijn er namelijk nog genoeg kansen, zegt de recruiter uit Krimpen aan den IJssel. “Ook nu. Sommige sectoren hebben het zwaar, maar dat wordt gecompenseerd door andere sectoren. Eén van onze klanten is bijvoorbeeld een toeleverancier in de bouw. Daar is het razend druk en kan je zo zonder enige ervaring aan de slag.” 

Wat je vooral niet moet doen is bij de pakken neer gaan zitten. “Dat heeft geen nut”, zegt Niels. “Je hoeft je er niet voor te schamen dat je geen werkt hebt, niemand heeft om deze crisis gevraagd. Bovendien begrijpt een nieuwe werkgever vaak heel goed de reden dat je geen baan meer hebt. Hoe moeilijk de situatie ook is, er is altijd perspectief. Probeer vooral ook buiten je kaders te denken dan is er veel meer mogelijk.” 

Keuken 

Als voorbeeld geeft Niels een restaurantmedewerker. “Hij stond in de keuken bij een restaurant hier in de buurt, maar door corona werd zijn contract opgezegd. Toen hij bij ons aanklopte, hebben wij hem weer aan ‘t werk geholpen. Nu werkt deze restaurantmedewerker naar volle tevredenheid in de logistiek. Het bewijst dat er bijvoorbeeld voor (voormalig) horecapersoneel echt wel markt is. Dat zijn vaak echte aanpakkers.” 

Kortom, er zijn mogelijkheden wil Niels maar zeggen. “Weet je wat het is? We zijn met z'n allen heel hard geschrokken van de coronacrisis. Maar we zijn wat werk betreft langzamerhand aan het terugkeren naar ‘normaal’. Ondanks dat we nu in een lockdown zitten, blijven er kansen bestaan. Natuurlijk, ik weet dat er ook mensen zijn die nog altijd geen nieuwe werkgever hebben gevonden. Daartegen zeg ik: hou vol! Zoek door en probeer zo breed mogelijk te kijken. Hoe pittig het soms ook is.” 

Gerelateerde artikelen

Werken als zzp’er via Intro Personeel? Overweeg eens om in vaste dienst te gaan

Regelmatig krijgen onze recruiters een belletje van een zzp’er (zelfstandige zonder personeel) of ze via Intro ergens aan de slag kunnen. Soms kan dat inderdaad. Maar er zijn ook mogelijkheden om in vaste dienst te gaan. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. “Ja, er zijn soms mogelijkheden om via Intro Personeel […]

Lees artikel
Hardinxveld-Giessendam vacatures

Werken in Hardinxveld-Giessendam? Zeker doen!

Wie een baan zoekt in (de omgeving van) Hardinxveld-Giessendam moet zeker eens een bakkie doen bij de Intro-recruiters. Zij kunnen je ook goede redenen geven om in deze plaats te gaan werken. Hier alvast een voorzet. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen voorkeur en woonplaats. Maar misschien is het voor jou een optie […]

Lees artikel
Hovenier Wesley.

Waarom het leuk is om hovenier te zijn

Er zijn veel redenen om te kiezen voor het beroep van hovenier. In ‘het groen’ zijn er tal van vacatures te vinden. Wie weet is een baan in deze sector wel wat voor jou. Werken in de buitenlucht Houd je van buiten zijn? Dan is hovenier een ideaal beroep voor jou. Het spreekt voor zich […]

Lees artikel