De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Werken in IJsselstein: van Apenluiers tot Gerbrandytoren

31 mei, 2024
Hans Bossenbroek
Apeluier koek uit IJsselstein

IJsselstein is een stadje in de provincie Utrecht met bijna 35.000 inwoners. Er zijn goede redenen om in deze stad te werken. Wie weet eet jij binnenkort een lekkere Apenluier of kan je op de fiets naar je werk.

• Ze hebben heerlijke apenluiers (of apenluiders)

Wie toe is aan wat lekkers in de pauze kan bij de plaatselijke bakker Apeluiers bestellen. Dat is een typisch IJsselsteinse koek. De koek heeft de vorm van een klok en smaakt een beetje als een gevulde koek. Volgens ingewijden smaakt de koek nog lekkerder vanwege de toegevoegde appelrasp. De naam Apeluiers is afgeleid van de bijnaam van de inwoners van IJsselstein zelf. Werk je in IJsselstein? Dan moet je de plaatselijke lekkernij natuurlijk dus wel geproefd hebben in de pauze!

• Het is dichtbij Utrecht en centraal gelegen

Net als de nabijgelegen stad Utrecht is IJsselstein centraal gelegen. Dat maakt de stad op verschillende manier goed bereikbaar. Dat komt ook door de A2 die naast de stad ligt. Wie in Utrecht woont, kan IJsselstein makkelijk bereiken met het openbaar vervoer.

• De grootste kerstboom ter wereld staat er

Aan het einde van het jaar is het extra leuk om in IJsselstein te werken. De Gerbrandytoren (ook bekend als Zendmast Lopik) valt normaal al op, maar tegen de Kerstdagen helemaal. De toren van 356 meter hoog is aan het einde van het jaar omgetoverd tot de grootste kerstboom ter wereld. Voorzien van extra lampen is de ‘kerstboom’ in de wijde omgeving te zien. Dus waarschijnlijk ook vanaf jou w werkplek in IJsselstein.

Woon je in IJsselstein of ergens anders in de provincie Utrecht? Neem dan eens contact op met één van onze recruiters van vestiging IJsselstein. Zij gaan voor jou graag op zoek naar een vaste baan.

Gerelateerde artikelen

Een foto van de Italiaanse kust gedurende de zomer.

Vakantiegeld 2024: Belasting, Bruto/Netto en AOW

Vakantiegeld 2024 is een belangrijk extraatje waar veel Nederlanders elk jaar naar uitkijken. Het biedt de mogelijkheid om een vakantie te boeken, spaargeld aan te vullen of andere uitgaven te dekken. In 2024 zijn er een aantal veranderingen en belangrijke aandachtspunten rondom vakantiegeld die je niet mag missen. In deze blog behandelen we alles wat […]

Lees artikel
Een witte man schrijft en CV op zijn laptop op kantoor met een uitzicht op de erasmus brug en de hoofbouw van Rotterdam.

Creëer het Perfecte CV: Tips, Voorbeelden en Handige Adviezen

Een goed CV is essentieel voor het vinden van een baan. Het biedt werkgevers een eerste indruk van jouw kwalificaties, ervaring en persoonlijkheid. In deze blog bespreken we hoe je een CV kunt maken dat je kansen op succes vergroot.   Waarom een Sterk CV Belangrijk is Een CV is meer dan een lijst van […]

Lees artikel

Een open sollicitatie: Voorbeeld en stappenplan

Een open sollicitatie kan de sleutel zijn tot die droombaan waar u al zo lang naar zoekt. Maar wat is een open sollicitatie eigenlijk? En hoe schrijf je er een? In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over open sollicitaties. 1. Wat is een open sollicitatie? Een open sollicitatie is een brief of […]

Lees artikel