De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Werken in IJsselstein: van Apenluiers tot Gerbrandytoren

31 mei, 2024
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
Apeluier koek uit IJsselstein

IJsselstein is een stadje in de provincie Utrecht met bijna 35.000 inwoners. Er zijn goede redenen om in deze stad te werken. Wie weet eet jij binnenkort een lekkere Apenluier of kan je op de fiets naar je werk.

• Ze hebben heerlijke apenluiers (of apenluiders)

Wie toe is aan wat lekkers in de pauze kan bij de plaatselijke bakker Apeluiers bestellen. Dat is een typisch IJsselsteinse koek. De koek heeft de vorm van een klok en smaakt een beetje als een gevulde koek. Volgens ingewijden smaakt de koek nog lekkerder vanwege de toegevoegde appelrasp. De naam Apeluiers is afgeleid van de bijnaam van de inwoners van IJsselstein zelf. Werk je in IJsselstein? Dan moet je de plaatselijke lekkernij natuurlijk dus wel geproefd hebben in de pauze!

• Het is dichtbij Utrecht en centraal gelegen

Net als de nabijgelegen stad Utrecht is IJsselstein centraal gelegen. Dat maakt de stad op verschillende manier goed bereikbaar. Dat komt ook door de A2 die naast de stad ligt. Wie in Utrecht woont, kan IJsselstein makkelijk bereiken met het openbaar vervoer.

• De grootste kerstboom ter wereld staat er

Aan het einde van het jaar is het extra leuk om in IJsselstein te werken. De Gerbrandytoren (ook bekend als Zendmast Lopik) valt normaal al op, maar tegen de Kerstdagen helemaal. De toren van 356 meter hoog is aan het einde van het jaar omgetoverd tot de grootste kerstboom ter wereld. Voorzien van extra lampen is de ‘kerstboom’ in de wijde omgeving te zien. Dus waarschijnlijk ook vanaf jou w werkplek in IJsselstein.

Woon je in IJsselstein of ergens anders in de provincie Utrecht? Neem dan eens contact op met één van onze recruiters van vestiging IJsselstein. Zij gaan voor jou graag op zoek naar een vaste baan.

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is juist in de zomer te solliciteren

De zon draait overuren, de stranden liggen vol en in de Tour de France is Parijs nog ver. Een baan zoeken? Waarom zou je? Toch zijn er redenen om eens verder te kijken dan je neus lang is. Heerlijk hé dat het lekker zomer is. Het kan juist een goed moment zijn om  van baan […]

Lees artikel
Jarno van der Eijnden Houthandel Van Dam

Variatie maakt het werk van productiemedewerker Jarno leuk

Productiemedewerker Jarno van den Eijnden werkt met veel plezier bij Houthandel Van Dam in Bunnik. “Ik heb een allround functie en veel verschillende werkzaamheden. Dat maakt mijn werk leuk.” Een aantal jaar geleden kwam Jarno via Intro bij Houthandel Van Dam terecht. “Ik ben begonnen als hulpje. Als insteker bij de schaver, mijn collega die […]

Lees artikel

Waarom fruit eten op je werk belangrijk is

Een banaan, een appel, een peer of een bakje druiven. Ben je lekker aan ’t werk dan is het goed om af en toe een stuk fruit te eten. Misschien staat er in de kantine op jouw werk wel een mandje met fruit. Of je nu op kantoor werkt of in de fabriek, het is […]

Lees artikel