De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Bijzondere Baan: Verkoper Witgoed

27 november, 2019

Koelkasten, vaatwassers, stofzuigers en koffiezetapparaten. Als Verkoper Witgoed verkoop je ze allemaal. Geen baan voor gladde verkopers, wel eentje voor iemand met de nodige productkennis. Recruiter Arie Rijsdijk: “We zoeken een verkoper met spierballen.”

Wat ga je precies doen?

“In de winkel in Dordrecht verkoop je huishoudelijke apparatuur. Het gaat dan om wasmachines, fornuizen, vrieskisten, stofzuigers en andere apparaten. Ook belangrijk: je geeft klanten een passend en betrouwbaar advies als ze jouw vragen welke apparaat ze het beste kunnen nemen. Andere taken die je hebt zijn het opnemen van de telefoon, het laden en lossen van vrachtauto’s en het op orde houden van de winkel en het magazijn.”

Waarom is deze baan zo bijzonder?

“Dit is geen standaardbaan, maar eentje waar je specifiek vakkennis voor nodig hebt. Je werkt immers niet bij een grote onderneming waar het om de verkoopcijfers draait, maar bij een klein bedrijf dat gaat voor het leveren van goede kwaliteit. De klant staat centraal. Je verkoopt mensen niet alleen een wasmachine. Het gaat verder. Je geeft mensen op de juiste manier advies. Je verkoopt hen bijvoorbeeld een wasmachine, maar legt ook uit hoe ze de machine kunnen gebruiken.”

Over welke kwaliteiten moet je beschikken?

“Je hoeft niet persé een ervaren verkoper te zijn om in aanmerking te komen voor deze baan. Wel moet je een beetje verkoopervaring hebben. Bijvoorbeeld door je opleiding of door werkervaring. Als je productkennis hebt is dat mooi meegenomen, maar ook dat hoef je niet persé te hebben. Je krijgt namelijk een gedegen productopleiding door met monteurs mee te gaan. Je leert dan bijvoorbeeld machines inmeten. Wat vooral belangrijk is dat je een drive hebt om mensen van goed advies te voorzien en hen een goed product te verkopen. Verder is het fijn als je niet te beroerd bent om een tilletje te geven. Regelmatig sjouw namelijk met wasmachines van 40 kilo. Een beetje spierballen moet je dus wel hebben.”

Bij wat voor bedrijf ga je werken?

“Het bedrijf waar je aan de slag gaat verkoopt al decennia witgoed. De vader van de huidige eigenaar begon in 1952 met de verkoop van verhuur en verkoop van wasmachines. In de loop de jaren is de onderneming gegroeid. Naast de winkel in Dordrecht heeft de eigenaar ook een winkel in Alblasserdam.”

“In de winkel werk je samen met 2 of 3 andere verkoopmedewerkers. In totaal heb je 9 collega’s. Het is een hecht team. De collega’s gaan voor elkaar door het vuur. De meeste mensen die er werken, werken er al jaren. Juist omdat er zo’n goede sfeer is. De bedrijfscultuur kan je betitelen als rustig zonder poeha. Nuchtere mensen met oog voor elkaar.”

Wat krijg je ervoor terug?

“Dit is een baan met perspectief. Je kan er een stabiele toekomst opbouwen. Afhankelijk van je ervaring krijg je een bruto salaris tussen de 1350 en 2300 euro per maand. Verder krijg je een reiskostenvergoeding van 19 cent per kilometer en kan je op termijn een vaste aanstelling krijgen.”

 

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel