De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Hoe weet je of een nieuwe werkgever bij je past?

22 april, 2024
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
Welke werkgever past bij mij?

Een baan zoeken is af en toe best een dingetje. Het is natuurlijk het beste als jíj en je nieuwe werkgever een uitstekend bij elkaar passen. Maar hoe weet je dat?

Niets is leuker dan een baan waar leuk werk hebt én je het helemaal naar je zin hebt. Door je af te vragen of een bedrijf of organisatie bij je past, voorkom je dat je in een verkeerde baan terecht komt.

Stel jezelf daarom een aantal vragen voordat je besluit ergens aan de slag te gaan.

• Past de bedrijfscultuur bij mij?

Eén van de belangrijkste vragen die je jezelf kunt stellen is: past het bedrijf bij mij of pas ik bij het bedrijf? Ga op zoek naar welke waarden en normen bij het bedrijf van belang zijn. Ook helpt om op internet alvast te zoeken naar informatie. Deze achtergrondinformatie kan je helpen in je zoektocht.

• Met welke mensen ga ik samenwerken?

Probeer er ook achter te komen met welke mensen je gaat samenwerken. Niet iedereen hoeft je vriend te zijn, maar samenwerken is veel leuker als je in prettig gezelschap bent,. Je kan dit ontdekken door in gesprek proberen te komen met je toekomstige collega’s. Een andere optie is om te kijken of een meeloopdag mogelijk is. Zo kom je erachter of je in het team past of juist niet. Kijk ook eens op social media om te zien en te lezen welke mensen er werken. Zie je jezelf er ook werken?

• Kan ik er groeien en ontwikkelen?

Ook belangrijk om af te vragen: kan ik me bij het bedrijf verder ontwikkelen? Veel bedrijven vinden het belangrijk dat jij je als werknemer verder ontwikkelt in je vak. Dat wil je zelf waarschijnlijk ook. Zo stijgt jouw waarde op de arbeidsmarkt.

• Welk salaris krijg ik en wat zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden?

Uiteraard is ook je salaris belangrijk. Maar let niet alleen daarop. Neem ook het aantal vakantiedagen, werktijden en andere secundaire arbeidsvoorwaarden in overweging Van een goedbetaalde baan waarin je het niet naar je zin hebt, word je ook niet gelukkiger.

Denk dus goed na voor je aan een baan begint. Je kan beter een keer te veel twijfelen dan dat je in een verkeerde baan zit. Dan ben je namelijk nog verder van huis. Een vaste baan waarin je het naar je zin hebt is goud waard.

Zit jij niet op je plek, maar wil je een baan waarin je het wél naar zin hebt? Praat dan eens met één van onze recruiters. Zij helpen je graag verder.

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is juist in de zomer te solliciteren

De zon draait overuren, de stranden liggen vol en in de Tour de France is Parijs nog ver. Een baan zoeken? Waarom zou je? Toch zijn er redenen om eens verder te kijken dan je neus lang is. Heerlijk hé dat het lekker zomer is. Het kan juist een goed moment zijn om  van baan […]

Lees artikel
Jarno van der Eijnden Houthandel Van Dam

Variatie maakt het werk van productiemedewerker Jarno leuk

Productiemedewerker Jarno van den Eijnden werkt met veel plezier bij Houthandel Van Dam in Bunnik. “Ik heb een allround functie en veel verschillende werkzaamheden. Dat maakt mijn werk leuk.” Een aantal jaar geleden kwam Jarno via Intro bij Houthandel Van Dam terecht. “Ik ben begonnen als hulpje. Als insteker bij de schaver, mijn collega die […]

Lees artikel

Waarom fruit eten op je werk belangrijk is

Een banaan, een appel, een peer of een bakje druiven. Ben je lekker aan ’t werk dan is het goed om af en toe een stuk fruit te eten. Misschien staat er in de kantine op jouw werk wel een mandje met fruit. Of je nu op kantoor werkt of in de fabriek, het is […]

Lees artikel