De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Hoe weet je of een nieuwe werkgever bij je past?

22 april, 2024
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
Welke werkgever past bij mij?

Een baan zoeken is af en toe best een dingetje. Het is natuurlijk het beste als jíj en je nieuwe werkgever een uitstekend bij elkaar passen. Maar hoe weet je dat?

Niets is leuker dan een baan waar leuk werk hebt én je het helemaal naar je zin hebt. Door je af te vragen of een bedrijf of organisatie bij je past, voorkom je dat je in een verkeerde baan terecht komt.

Stel jezelf daarom een aantal vragen voordat je besluit ergens aan de slag te gaan.

• Past de bedrijfscultuur bij mij?

Eén van de belangrijkste vragen die je jezelf kunt stellen is: past het bedrijf bij mij of pas ik bij het bedrijf? Ga op zoek naar welke waarden en normen bij het bedrijf van belang zijn. Ook helpt om op internet alvast te zoeken naar informatie. Deze achtergrondinformatie kan je helpen in je zoektocht.

• Met welke mensen ga ik samenwerken?

Probeer er ook achter te komen met welke mensen je gaat samenwerken. Niet iedereen hoeft je vriend te zijn, maar samenwerken is veel leuker als je in prettig gezelschap bent,. Je kan dit ontdekken door in gesprek proberen te komen met je toekomstige collega’s. Een andere optie is om te kijken of een meeloopdag mogelijk is. Zo kom je erachter of je in het team past of juist niet. Kijk ook eens op social media om te zien en te lezen welke mensen er werken. Zie je jezelf er ook werken?

• Kan ik er groeien en ontwikkelen?

Ook belangrijk om af te vragen: kan ik me bij het bedrijf verder ontwikkelen? Veel bedrijven vinden het belangrijk dat jij je als werknemer verder ontwikkelt in je vak. Dat wil je zelf waarschijnlijk ook. Zo stijgt jouw waarde op de arbeidsmarkt.

• Welk salaris krijg ik en wat zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden?

Uiteraard is ook je salaris belangrijk. Maar let niet alleen daarop. Neem ook het aantal vakantiedagen, werktijden en andere secundaire arbeidsvoorwaarden in overweging Van een goedbetaalde baan waarin je het niet naar je zin hebt, word je ook niet gelukkiger.

Denk dus goed na voor je aan een baan begint. Je kan beter een keer te veel twijfelen dan dat je in een verkeerde baan zit. Dan ben je namelijk nog verder van huis. Een vaste baan waarin je het naar je zin hebt is goud waard.

Zit jij niet op je plek, maar wil je een baan waarin je het wél naar zin hebt? Praat dan eens met één van onze recruiters. Zij helpen je graag verder.

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel