De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Monteur Vangrail heeft snelweg als werkplek

22 januari, 2023
Hans Bossenbroek

Ze zijn onmisbaar voor de verkeersveiligheid: vangrails langs de Nederlandse snelwegen. Net zo onmisbaar ben jij als monteur vangrail.  “Je hebt een bijzondere werkplek: de Nederlandse snelwegen.” 

Remco de Kort, recruiter bij Intro Personeel Geldermalsen, werft mensen voor deze baan en weet alles over deze functie.  

Wat ga je precies doen als monteur vangrail? 

“In deze functie ben je verantwoordelijk voor de montage en demontage van geleiderails langs de snelweg. In de volksmond beter bekend als vangrails. Ook ben je bezig met het transport en het laden en lossen van de vangrail. Je doet dit niet alleen, maar je werkt in een team met vijf collega’s.” 

Waarom is deze baan zo uniek? 

“Je hebt natuurlijk een bijzondere werkplek: snelwegen in heel Nederland. Met jouw werk lever je een bijdrage aan de veiligheid van weggebruikers. Daarom werk je in ploegendienst. De ene keer van ’s ochtends 6 uur tot ’s middags 17 uur, de andere keer begin je ’s avonds om 19 uur en werk je door tot de volgende ochtend 5 uur.”  

Wie is geschikt voor monteur vangrail?  

“Deze baan is niet voor iedereen geschikt. Je moet bereid zijn om soms lange werkdagen te maken of op niet-gangbare tijdstippen te werken. Je wilt samen knallen om mooie resultaten te behalen. Ook heb je enige affiniteit met montagewerkzaamheden en werk je nauwkeurig.” 

Wat krijg je ervoor terug? 

“Buiten je bruto maandsalaris tussen 2200 en 2750 euro (op basis van 40 uur per week) krijg je ook toeslagen. Die krijg je omdat je ook in de weekenden en ’s nachts werkt. Als je meer dan acht uur per dag werk, krijgt je 130 procent meer. Als je in de weekenden en ‘s nachts werk verdien je zelfs 150 procent. Verder krijg je de kans om door te groeien naar een functie van voorman. Je krijgt dan een eigen bedrijfswageninrichting en gaat een team aansturen. Ook krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen door middel van trainingen en cursussen.”  

Bij wat voor bedrijf ga je werken? 

“Bij een familiebedrijf in Geldermalsen. De onderneming is gespecialiseerd in het ontwerpen en onderhouden van buitenterreinen, infrastructuur en groenvoorzieningen. Er werken meer dan 300 medewerkers bij het bedrijf. Onderlinge samenhorigheid en vertrouwen zijn belangrijke waarden bij het bedrijf. Je werkt daarom ook in een hecht team. Die banden worden nog versterkt door de activiteiten die collega’s samen beleven.” 

Wil jij graag monteur vangrail worden? Neem dan contact op met Remco 

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is te kiezen voor de techniekopleiding van Intro Personeel en het Hoornbeeck College

Stel, je bent een praktische ingestelde techneut die dolgraag in de techniek aan de slag wil. Dankzij een technisch werk-lerentraject van Intro Personeel en het Hoornbeeck College krijg je de kans om je te ontwikkelen tot een gespecialiseerde vakman of vakvrouw. “Het is aan jou om die kans te grijpen.”  Wie nieuwsgierig is, moet zeker […]

Lees artikel

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen, is ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever […]

Lees artikel