De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Monteur Vangrail heeft snelweg als werkplek

22 januari, 2023
Hans Bossenbroek

Ze zijn onmisbaar voor de verkeersveiligheid: vangrails langs de Nederlandse snelwegen. Net zo onmisbaar ben jij als monteur vangrail.  “Je hebt een bijzondere werkplek: de Nederlandse snelwegen.” 

Remco de Kort, recruiter bij Intro Personeel Geldermalsen, werft mensen voor deze baan en weet alles over deze functie.  

Wat ga je precies doen als monteur vangrail? 

“In deze functie ben je verantwoordelijk voor de montage en demontage van geleiderails langs de snelweg. In de volksmond beter bekend als vangrails. Ook ben je bezig met het transport en het laden en lossen van de vangrail. Je doet dit niet alleen, maar je werkt in een team met vijf collega’s.” 

Waarom is deze baan zo uniek? 

“Je hebt natuurlijk een bijzondere werkplek: snelwegen in heel Nederland. Met jouw werk lever je een bijdrage aan de veiligheid van weggebruikers. Daarom werk je in ploegendienst. De ene keer van ’s ochtends 6 uur tot ’s middags 17 uur, de andere keer begin je ’s avonds om 19 uur en werk je door tot de volgende ochtend 5 uur.”  

Wie is geschikt voor monteur vangrail?  

“Deze baan is niet voor iedereen geschikt. Je moet bereid zijn om soms lange werkdagen te maken of op niet-gangbare tijdstippen te werken. Je wilt samen knallen om mooie resultaten te behalen. Ook heb je enige affiniteit met montagewerkzaamheden en werk je nauwkeurig.” 

Wat krijg je ervoor terug? 

“Buiten je bruto maandsalaris tussen 2200 en 2750 euro (op basis van 40 uur per week) krijg je ook toeslagen. Die krijg je omdat je ook in de weekenden en ’s nachts werkt. Als je meer dan acht uur per dag werk, krijgt je 130 procent meer. Als je in de weekenden en ‘s nachts werk verdien je zelfs 150 procent. Verder krijg je de kans om door te groeien naar een functie van voorman. Je krijgt dan een eigen werkbus en gaat een team aansturen. Ook krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen door middel van trainingen en cursussen.”  

Bij wat voor bedrijf ga je werken? 

“Bij een familiebedrijf in Geldermalsen. De onderneming is gespecialiseerd in het ontwerpen en onderhouden van buitenterreinen, infrastructuur en groenvoorzieningen. Er werken meer dan 300 medewerkers bij het bedrijf. Onderlinge samenhorigheid en vertrouwen zijn belangrijke waarden bij het bedrijf. Je werkt daarom ook in een hecht team. Die banden worden nog versterkt door de activiteiten die collega’s samen beleven.” 

Wil jij graag monteur vangrail worden? Neem dan contact op met Remco 

Gerelateerde artikelen

Nieuw kantoor biedt IJsselsteinse recruiters meer mogelijkheden

De recruiters van Intro Personeel IJsselstein zijn sinds kort te vinden op een nieuw adres: Industrieweg 28. Het moderne en grotere kantoorpand biedt de recruiters meer mogelijkheden. “Door de groei die we doormaken, kunnen we kandidaten en bedrijven beter bedienen.” De missie van de recruiters blijft onveranderd: bedrijven helpen aan geschikt personeel en werkzoekenden tot […]

Lees artikel

Pauze, wanneer heb je er recht op?

Even je werk onderbreken en ‘een bakkie doen’. Welke werknemer doet het niet? Het is niet alleen nuttig en gezond, maar zelfs wettelijk verplicht. Alle reden dus om (de regels rond) pauzes eens goed onder de loep te nemen.   Zoek je het woord ‘pauze’ op in Nederlands bekendste woordenboek, de dikke Van Dale, dan is […]

Lees artikel

QHSE Manager houdt veiligheid en milieu scherp in de gaten

Echt alledaags is de functie van QHSE Manager niet te noemen. Desondanks is het er één vol met mooie uitdagingen. “Je krijgt de kans om aan kernwaarde nummer één van deze onderneming te werken: veiligheid.”  In de wereld van afkortingen is QHSE wel een hele mooie. Het maakt dan ook nieuwsgierig naar waar iemand met een […]

Lees artikel