De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Monteur Vangrail heeft snelweg als werkplek

22 januari, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Ze zijn onmisbaar voor de verkeersveiligheid: vangrails langs de Nederlandse snelwegen. Net zo onmisbaar ben jij als monteur vangrail.  “Je hebt een bijzondere werkplek: de Nederlandse snelwegen.” 

Remco de Kort, recruiter bij Intro Personeel Geldermalsen, werft mensen voor deze baan en weet alles over deze functie.  

Wat ga je precies doen als monteur vangrail? 

“In deze functie ben je verantwoordelijk voor de montage en demontage van geleiderails langs de snelweg. In de volksmond beter bekend als vangrails. Ook ben je bezig met het transport en het laden en lossen van de vangrail. Je doet dit niet alleen, maar je werkt in een team met vijf collega’s.” 

Waarom is deze baan zo uniek? 

“Je hebt natuurlijk een bijzondere werkplek: snelwegen in heel Nederland. Met jouw werk lever je een bijdrage aan de veiligheid van weggebruikers. Daarom werk je in ploegendienst. De ene keer van ‘s ochtends 6 uur tot ‘s middags 17 uur, de andere keer begin je ‘s avonds om 19 uur en werk je door tot de volgende ochtend 5 uur.”  

Wie is geschikt voor monteur vangrail?  

“Deze baan is niet voor iedereen geschikt. Je moet bereid zijn om soms lange werkdagen te maken of op niet-gangbare tijdstippen te werken. Je wilt samen knallen om mooie resultaten te behalen. Ook heb je enige affiniteit met montagewerkzaamheden en werk je nauwkeurig.” 

Wat krijg je ervoor terug? 

“Buiten je bruto maandsalaris tussen 2200 en 2750 euro (op basis van 40 uur per week) krijg je ook toeslagen. Die krijg je omdat je ook in de weekenden en ‘s nachts werkt. Als je meer dan acht uur per dag werk, krijgt je 130 procent meer. Als je in de weekenden en ‘s nachts werk verdien je zelfs 150 procent. Verder krijg je de kans om door te groeien naar een functie van voorman. Je krijgt dan een eigen bedrijfswageninrichting en gaat een team aansturen. Ook krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen door middel van trainingen en cursussen.”  

Bij wat voor bedrijf ga je werken? 

“Bij een familiebedrijf in Geldermalsen. De onderneming is gespecialiseerd in het ontwerpen en onderhouden van buitenterreinen, infrastructuur en groenvoorzieningen. Er werken meer dan 300 medewerkers bij het bedrijf. Onderlinge samenhorigheid en vertrouwen zijn belangrijke waarden bij het bedrijf. Je werkt daarom ook in een hecht team. Die banden worden nog versterkt door de activiteiten die collega’s samen beleven.” 

Wil jij graag monteur vangrail worden? Neem dan contact op met Remco 

Gerelateerde artikelen

6. Veilingsactie Product Stofzuiger

Serie 2 Draadloze steelstofzuiger Readyy’y 20Vmax Productomschrijving 2-in-1: een handstofzuiger en steelstofzuiger in één apparaat voor extra flexibiliteit. AllFloor Brush: één borstel om alle soorten vloeren gemakkelijk te reinigen. Parkeerstand: altijd beschikbaar, binnen handbereik, makkelijk op te bergen en op te laden. EasyClean Brush: makkelijk te verwijderen, te reinigen en opnieuw aan te brengen borstelrol. Interesse in […]

Lees artikel

5. Veilingsactie Product Vlakschuurmachine

Levert een gladde afwerking op kleinere en middelgrote platte oppervlakken. Productomschrijving Voor hoogwaardige resultaten en comfortabel schuren Motor van 200 W levert fijn schuurwerk en een soepele voortgang van het werk Ergonomisch ontwerp en weinig trillingen voor comfortabel werken met één of twee handen Microfilter stofbox vermindert stof voor een schonere werkomgeving Klithechtsysteem voor gemakkelijk […]

Lees artikel

4. Veilingsactie Product Hanglamp

Op zoek naar een mooi hanglamp voor in de huiskamer? Productomschrijving Hanglamp Juno M is met de rookglas-touch een ware must have voor jouw interieur. Deze stoere, industriële maar ook vintage lamp is de nieuwste trend en komt perfect tot zijn recht in ieder interieur. De hoogte van het glas is 18 cm. De diameter […]

Lees artikel