De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Werken als zzp’er via Intro Personeel? Overweeg eens om in vaste dienst te gaan

18 april, 2024
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
zzper waarom in vaste dienst.

Regelmatig krijgen onze recruiters een belletje van een zzp’er (zelfstandige zonder personeel) of ze via Intro ergens aan de slag kunnen. Soms kan dat inderdaad. Maar er zijn ook mogelijkheden om in vaste dienst te gaan.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. “Ja, er zijn soms mogelijkheden om via Intro Personeel als zzp’er aan het werk te gaan. Maar bedenk als je ons belt: wij bemiddelen vooral mensen naar een vaste baan. Wij zijn daarom niet per se de beste partij”, zegt Coen van Beek, vestigingsmanager bij Intro Personeel Barendrecht. “Staat iemand open voor een vast dienstverband dan zijn mensen van harte welkom. Voor onze klanten zoeken wij vooral mensen voor vaste banen. Een zzp ‘er sluit dan niet helemaal aan bij die wens.”

Daarom kan je overwegen om je vrijheid als zzp’er (iemand die voor zichzelf werkt) in te ruilen voor een vaste baan. “Daar zijn veel voordelen aan. Je hebt meer werkzekerheid (vast uren en/of contract) en geen administratieve lasten. Je hoeft geen eigen opdrachten regelen en je hoeft geen vakantiedagen en -geld en ziekte hoef je niet te reserveren. Bovendien werk je als je in vaste dienst bent in een vast team met dezefde collega’s.”

Waarom zou je dus overschakelen?

• Stabiel inkomen

Eén van de belangrijkste voordelen is dat je een stabiel en vast inkomen hebt. Als zzp’er kunnen je inkomsten nogal op- en neergaan. Met een vaste baan heb je daar geen last van.

• Werkzekerheid

Als zzp’er ben je bezig met het vinden van je eigen opdrachten en klanten. Dat kan misschien onzekerheid geven. Een vaste baan bij een werkgever kan (meer) rust geven. Dit komt omdat je meestal voor een langere periode verzekerd bent van werk.

• Meer bescherming

Als vaste werknemer profiteer van veel voordelen. Denk bijvoorbeeld een ziektekostenverzekering, een pensioenregeling, vakantiedagen en andere secundaire voorwaarden. Die heb je als zzp’er niet altijd. Bovendien ben je als vaste werknemer ook meer beschermd. Bijvoorbeeld door ontslagbescherming en sociale zekerheid.

• Minder administratieve lasten

Je kent het wel. Als zzp’er heb je te maken met facturering, boekhouden en belastingen. Als werknemer in vaste dienst hoef je je daar niet druk om te maken. Je kunt lekker werken en aan het einde van de dag zonder zorgen naar huis gaan.

• Meer mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen

Bij een bedrijf zijn er vaak meer mogelijkheden om jezelf te kunnen ontwikkelen dan als zzp’er. Door het volgen van trainingen en cursussen kun je dus makkelijker beter worden in de je vak. Zo kun je dus je vaardigheden uitbreiden.

• Je werkt in een team en met collega’s

Je hebt natuurlijk veel vrijheid als zzp’er, maar het kan ook een eenzaam bestaan zijn. Wie in vaste dienst is, heeft meestal meer collega’s. Natuurlijk als zzp’er kan je ook collega’s hebben, maar dat is niet hetzelfde als collega’s die je met een vast dienstverband hebt.
Misschien wil je lekker zzp ‘er blijven? Helemaal goed. Als je toch twijfelt: maak vooral de keuze die bij jou past.

Twijfel je of je een als zzp’er een vaste baan wilt? Drink gerust eens een bakkie koffie met één van onze recruiters. Ze gaan graag met jou in gesprek.

Gerelateerde artikelen

Vicnent van den Hoeven is orderpikcer bij Houthandel Van Dam

Bij Houthandel Van Dam is Vincent met veel plezier orderpicker

Orderpicker Vincent van den Hoeven werkt met veel plezier bij Houhandel Van Dam. Op de zijlader en heftruck zorgt hij ervoor dat alle goederen getransporteerd worden. “Er is hier een gezellige werksfeer.” Het is een warme werkdag voor Vincent. De thermometer slaat meer dan 25 graden Celsius aan in Bunnik. Een zomerse voorjaarsdag dus. Maar […]

Lees artikel
Wilco Oosterwijk is operator bij Snoei Prefab Buidlings

Bij Snoei Prefab Buildings zit operator Wilco helemaal op z’n plek

Of het nu gebogen golfplaten, koraalrode of blauwe golfplaten zijn. Wilco Oosterwijk, machineoperator bij Snoei Prefab Buildings in Krimpen aan den IJssel, produceert ze. Begin dit jaar begon hij in deze functie. “Deze baan is een schot in de roos.” Hij had het totaal niet naar zin in zijn vorige baan, zegt de 46-jarige Wilco. […]

Lees artikel
Mobeiele telefoon, waarom je altijd een recruiter moet terugbellen.

Gemiste oproep van een recruiter? Altijd slim om even terug te bellen

Stel, je staat in de paskamer net een broek te passen als je telefoon gaat. Een recruiter, zo blijkt na een check bij je gemiste oproepen. Toch maar even terugbellen. Altijd slim om te doen. Om maar met de deur in huis te vallen: ja, het is slim om terug te bellen als je een […]

Lees artikel