De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Werken als zzp’er via Intro Personeel? Overweeg eens om in vaste dienst te gaan

18 april, 2024
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
zzper waarom in vaste dienst.

Regelmatig krijgen onze recruiters een belletje van een zzp’er (zelfstandige zonder personeel) of ze via Intro ergens aan de slag kunnen. Soms kan dat inderdaad. Maar er zijn ook mogelijkheden om in vaste dienst te gaan.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. “Ja, er zijn soms mogelijkheden om via Intro Personeel als zzp’er aan het werk te gaan. Maar bedenk als je ons belt: wij bemiddelen vooral mensen naar een vaste baan. Wij zijn daarom niet per se de beste partij”, zegt Coen van Beek, vestigingsmanager bij Intro Personeel Barendrecht. “Staat iemand open voor een vast dienstverband dan zijn mensen van harte welkom. Voor onze klanten zoeken wij vooral mensen voor vaste banen. Een zzp ‘er sluit dan niet helemaal aan bij die wens.”

Daarom kan je overwegen om je vrijheid als zzp’er (iemand die voor zichzelf werkt) in te ruilen voor een vaste baan. “Daar zijn veel voordelen aan. Je hebt meer werkzekerheid (vast uren en/of contract) en geen administratieve lasten. Je hoeft geen eigen opdrachten regelen en je hoeft geen vakantiedagen en -geld en ziekte hoef je niet te reserveren. Bovendien werk je als je in vaste dienst bent in een vast team met dezefde collega’s.”

Waarom zou je dus overschakelen?

• Stabiel inkomen

Eén van de belangrijkste voordelen is dat je een stabiel en vast inkomen hebt. Als zzp’er kunnen je inkomsten nogal op- en neergaan. Met een vaste baan heb je daar geen last van.

• Werkzekerheid

Als zzp’er ben je bezig met het vinden van je eigen opdrachten en klanten. Dat kan misschien onzekerheid geven. Een vaste baan bij een werkgever kan (meer) rust geven. Dit komt omdat je meestal voor een langere periode verzekerd bent van werk.

• Meer bescherming

Als vaste werknemer profiteer van veel voordelen. Denk bijvoorbeeld een ziektekostenverzekering, een pensioenregeling, vakantiedagen en andere secundaire voorwaarden. Die heb je als zzp’er niet altijd. Bovendien ben je als vaste werknemer ook meer beschermd. Bijvoorbeeld door ontslagbescherming en sociale zekerheid.

• Minder administratieve lasten

Je kent het wel. Als zzp’er heb je te maken met facturering, boekhouden en belastingen. Als werknemer in vaste dienst hoef je je daar niet druk om te maken. Je kunt lekker werken en aan het einde van de dag zonder zorgen naar huis gaan.

• Meer mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen

Bij een bedrijf zijn er vaak meer mogelijkheden om jezelf te kunnen ontwikkelen dan als zzp’er. Door het volgen van trainingen en cursussen kun je dus makkelijker beter worden in de je vak. Zo kun je dus je vaardigheden uitbreiden.

• Je werkt in een team en met collega’s

Je hebt natuurlijk veel vrijheid als zzp’er, maar het kan ook een eenzaam bestaan zijn. Wie in vaste dienst is, heeft meestal meer collega’s. Natuurlijk als zzp’er kan je ook collega’s hebben, maar dat is niet hetzelfde als collega’s die je met een vast dienstverband hebt.
Misschien wil je lekker zzp ‘er blijven? Helemaal goed. Als je toch twijfelt: maak vooral de keuze die bij jou past.

Twijfel je of je een als zzp’er een vaste baan wilt? Drink gerust eens een bakkie koffie met één van onze recruiters. Ze gaan graag met jou in gesprek.

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel