De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

VCA-training maakt logistiek medewerker Richard bewuster van veiligheid

15 september, 2022
Hans Bossenbroek
Richard Hack is hard aan het werk bij vacatures in Ridderkerk.

Logistiek medewerker Richard Hack behaalde via de Intro Academy het VCA-VOL-certificaat voor leidinggevenden. De opgedane kennis kan hij goed gebruiken in zijn werk bij Beco Vianen. “Ik grijp alle kansen aan om hogerop te klimmen.” 

Zo’n twee jaar geleden komt de 49-jarige Utrechter terecht bij zijn huidige werkgever en inmiddels heeft hij er een vast contract. Met de hulp van recruiter Bram Valkenburg van Intro Personeel IJsselstein kan hij aan de slag in het magazijn bij Beco Vianen, een fabrikant van grondverzetmachines en graafmachines.  “Ik ben blij dat ik er werk”, licht Richard toe. “Ik heb het goed met mijn collega’s en het voelt aan als een warm bad.” 

Als hij de kans krijgt om een VCA-training te doen, begint het te kriebelen bij de logistiek medewerker. “Ik heb gekozen voor VCA VOL, ofwel Veiligheid Operationeel Leidinggevende. Ik ben geen leidinggevende, maar je weet maar nooit wat er op je pad komt. Deze kans wilde ik met twee handen aangrijpen. De DOORZAAM-voucher, waardoor ik met subsidie deze training kon volgen, was voor mij echt een cadeau.” 

Doorgroeien 

Aan motivatie ontbreekt het in ieder geval niet bij Richard. “Ik ben leergierig en alle mogelijkheden om eventueel door te groeien of te leren wil ik aanpakken. Wie weet krijg ik ooit de kans om voorman te worden. In het magazijn waar ik werk zijn er regelmatig wisselingen van collega’s. Dat biedt voor mij kansen.” 

In totaal besteed de logistiek medewerker meer dan tien uur aan oefeningen en studie. “Via de online leeromgeving van de Intro Academy heb ik een maand lang bijna avond aan avond zitten oefenen. Via de Academy en online trainingen heb ik zowel VCA Basis als VCA-VOL gevolgd. Daarna heb ik examen gedaan in een hotel in Nieuwegein en heb ik het VCA-VOL-certificaat behaald.” 

Verder leren 

Met de gevolgde lessen is de Utrechter bewuster van veiligheid op de werkvloer. “Ik merk dat ik door de cursus anders kijk naar veiligheid. Als ik collega’s met pompwagens door de hal heen ziet stappen of collega’s een sigaretje zie roken op een gevaarlijke plek zeg ik er wat van. Ik laat ze weten dat het niet veilig is om te doen.”  

Is dit misschien een opstap om meer trainingen te volgen in de toekomst? “Wie weet. Alles op z’n tijd. Ik pak alles aan wat op mijn pad komt en wil graag verder leren.”

Wil jij ook een training volgen via Intro Academy? Neem dan contact op met Bram!  

 

Gerelateerde artikelen

Wat is een cao?

Als je jouw contract doorleest kom je ongetwijfeld te weten onder welke cao jij valt. Het kan daarom in ieder geval geen kwaad je daarin eens goed te verdiepen. Dan ben je precies op de hoogte welke rechten en plichten je hebt in jouw beroep(sgroep).   Als groep sta je sterker. Dat weten ze in de […]

Lees artikel

Net geopende vestiging Rotterdam heeft eerste mensen al bemiddeld  

Intro Personeel heeft onlangs op bedrijvenpark Noord-West (boven Spaanse Polder) in Rotterdam een nieuwe vestiging geopend. Bedrijven die personeel zoeken en kandidaten die op zoek zijn naar een vaste baan kunnen er terecht. “Mensen die een vaste baan willen bij een bedrijf in de regio zijn bij ons van harte welkom voor een kop koffie.”  […]

Lees artikel

Assistent Projectmanager Windmolens zorgt dat transport windturbines goed is geregeld

Of het nu gaat om het transport van 11 windturbines naar Flevoland of om het vervoer van een onderdeel van een windmolen naar Frankrijk. Als Assistent Projectmanager regel jij dat het transport van A tot Z wordt geregeld. “Je hebt in deze baan een spilfunctie waarin je oog hebt voor veiligheid en klant.” Wie je […]

Lees artikel