De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

VCA-training maakt logistiek medewerker Richard bewuster van veiligheid

15 september, 2022
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
Richard Hack is hard aan het werk bij vacatures in Ridderkerk.

Logistiek medewerker Richard Hack behaalde via de Intro Academy het VCA-VOL-certificaat voor leidinggevenden. De opgedane kennis kan hij goed gebruiken in zijn werk bij Beco Vianen. “Ik grijp alle kansen aan om hogerop te klimmen.” 

Zo’n twee jaar geleden komt de 49-jarige Utrechter terecht bij zijn huidige werkgever en inmiddels heeft hij er een vast contract. Met de hulp van recruiter Bram Valkenburg van Intro Personeel IJsselstein kan hij aan de slag in het magazijn bij Beco Vianen, een fabrikant van grondverzetmachines en graafmachines.  “Ik ben blij dat ik er werk”, licht Richard toe. “Ik heb het goed met mijn collega’s en het voelt aan als een warm bad.” 

Als hij de kans krijgt om een VCA-training te doen, begint het te kriebelen bij de logistiek medewerker. “Ik heb gekozen voor VCA VOL, ofwel Veiligheid Operationeel Leidinggevende. Ik ben geen leidinggevende, maar je weet maar nooit wat er op je pad komt. Deze kans wilde ik met twee handen aangrijpen. De DOORZAAM-voucher, waardoor ik met subsidie deze training kon volgen, was voor mij echt een cadeau.” 

Doorgroeien 

Aan motivatie ontbreekt het in ieder geval niet bij Richard. “Ik ben leergierig en alle mogelijkheden om eventueel door te groeien of te leren wil ik aanpakken. Wie weet krijg ik ooit de kans om voorman te worden. In het magazijn waar ik werk zijn er regelmatig wisselingen van collega’s. Dat biedt voor mij kansen.” 

In totaal besteed de logistiek medewerker meer dan tien uur aan oefeningen en studie. “Via de online leeromgeving van de Intro Academy heb ik een maand lang bijna avond aan avond zitten oefenen. Via de Academy en online trainingen heb ik zowel VCA Basis als VCA-VOL gevolgd. Daarna heb ik examen gedaan in een hotel in Nieuwegein en heb ik het VCA-VOL-certificaat behaald.” 

Verder leren 

Met de gevolgde lessen is de Utrechter bewuster van veiligheid op de werkvloer. “Ik merk dat ik door de cursus anders kijk naar veiligheid. Als ik collega’s met pompwagens door de hal heen ziet stappen of collega’s een sigaretje zie roken op een gevaarlijke plek zeg ik er wat van. Ik laat ze weten dat het niet veilig is om te doen.”  

Is dit misschien een opstap om meer trainingen te volgen in de toekomst? “Wie weet. Alles op z’n tijd. Ik pak alles aan wat op mijn pad komt en wil graag verder leren.”

Wil jij ook een training volgen via Intro Academy? Neem dan contact op met Bram!  

 

Gerelateerde artikelen

6. Veilingsactie Product Stofzuiger

Serie 2 Draadloze steelstofzuiger Readyy’y 20Vmax Productomschrijving 2-in-1: een handstofzuiger en steelstofzuiger in één apparaat voor extra flexibiliteit. AllFloor Brush: één borstel om alle soorten vloeren gemakkelijk te reinigen. Parkeerstand: altijd beschikbaar, binnen handbereik, makkelijk op te bergen en op te laden. EasyClean Brush: makkelijk te verwijderen, te reinigen en opnieuw aan te brengen borstelrol. Interesse in […]

Lees artikel

5. Veilingsactie Product Vlakschuurmachine

Levert een gladde afwerking op kleinere en middelgrote platte oppervlakken. Productomschrijving Voor hoogwaardige resultaten en comfortabel schuren Motor van 200 W levert fijn schuurwerk en een soepele voortgang van het werk Ergonomisch ontwerp en weinig trillingen voor comfortabel werken met één of twee handen Microfilter stofbox vermindert stof voor een schonere werkomgeving Klithechtsysteem voor gemakkelijk […]

Lees artikel

4. Veilingsactie Product Hanglamp

Op zoek naar een mooi hanglamp voor in de huiskamer? Productomschrijving Hanglamp Juno M is met de rookglas-touch een ware must have voor jouw interieur. Deze stoere, industriële maar ook vintage lamp is de nieuwste trend en komt perfect tot zijn recht in ieder interieur. De hoogte van het glas is 18 cm. De diameter […]

Lees artikel