Blog

VCA-training maakt logistiek medewerker Richard bewuster van veiligheid

15 september, 2022
Hans Bossenbroek

Logistiek medewerker Richard Hack behaalde via de Intro Academy het VCA-VOL-certificaat voor leidinggevenden. De opgedane kennis kan hij goed gebruiken in zijn werk bij Beco Vianen. “Ik grijp alle kansen aan om hogerop te klimmen.” 

Zo’n twee jaar geleden komt de 49-jarige Utrechter terecht bij zijn huidige werkgever en inmiddels heeft hij er een vast contract. Met de hulp van recruiter Bram Valkenburg van Intro Personeel IJsselstein kan hij aan de slag in het magazijn bij Beco Vianen, een fabrikant van grondverzetmachines en graafmachines.  “Ik ben blij dat ik er werk”, licht Richard toe. “Ik heb het goed met mijn collega’s en het voelt aan als een warm bad.” 

Als hij de kans krijgt om een VCA-training te doen, begint het te kriebelen bij de logistiek medewerker. “Ik heb gekozen voor VCA VOL, ofwel Veiligheid Operationeel Leidinggevende. Ik ben geen leidinggevende, maar je weet maar nooit wat er op je pad komt. Deze kans wilde ik met twee handen aangrijpen. De DOORZAAM-voucher, waardoor ik met subsidie deze training kon volgen, was voor mij echt een cadeau.” 

Doorgroeien 

Aan motivatie ontbreekt het in ieder geval niet bij Richard. “Ik ben leergierig en alle mogelijkheden om eventueel door te groeien of te leren wil ik aanpakken. Wie weet krijg ik ooit de kans om voorman te worden. In het magazijn waar ik werk zijn er regelmatig wisselingen van collega’s. Dat biedt voor mij kansen.” 

In totaal besteed de logistiek medewerker meer dan tien uur aan oefeningen en studie. “Via de online leeromgeving van de Intro Academy heb ik een maand lang bijna avond aan avond zitten oefenen. Via de Academy en online trainingen heb ik zowel VCA Basis als VCA-VOL gevolgd. Daarna heb ik examen gedaan in een hotel in Nieuwegein en heb ik het VCA-VOL-certificaat behaald.” 

Verder leren 

Met de gevolgde lessen is de Utrechter bewuster van veiligheid op de werkvloer. “Ik merk dat ik door de cursus anders kijk naar veiligheid. Als ik collega’s met pompwagens door de hal heen ziet stappen of collega’s een sigaretje zie roken op een gevaarlijke plek zeg ik er wat van. Ik laat ze weten dat het niet veilig is om te doen.”  

Is dit misschien een opstap om meer trainingen te volgen in de toekomst? “Wie weet. Alles op z’n tijd. Ik pak alles aan wat op mijn pad komt en wil graag verder leren.”

Wil jij ook een training volgen via Intro Academy? Neem dan contact op met Bram!  

 

Gerelateerde artikelen

Hulpmonteur moet vooral leergierig zijn

Wie de ambitie heeft om monteur te worden, doet er goed aan te beginnen als hulpmonteur. Zo leer je stapsgewijs het vak van monteur.  Je komt ze vaak zat tegen: vacatures van hulpmonteur. Bedrijven geven mensen vaak de kans om het vak van monteur te leren en zo aan de slag te gaan als hulpmonteur.   […]

Lees artikel

Veel baankansen in werktuigbouwkunde en mechatronica

Techneuten zijn gewild op de arbeidsmarkt. Voor werktuigbouwkundigen en technici gespecialiseerd in mechatronica is dat niet anders. Wil je dus graag met robots en andere geavanceerde machines werken dan is zijn WTB en mechatronica helemaal jouw ding. De begrippen werktuigbouwkunde en mechatronica worden vaak door elkaar gebruikt en nogal eens met elkaar verwisseld. Het verschil […]

Lees artikel

Banentool helpt je bij zoektocht naar nieuwe baan

Stel, je zoekt een baan, maar je weet niet goed wat je wilt. Er zijn verschillende hulpmiddelen die jou kunnen helpen bij je zoektocht, zegt talent sourcing specialist Jenty Treuren. “Eén van die hulpmiddelen is de banentool op onze website. Die geeft je een eerste indicatie.”  In haar werk als recruiter komt Jenty regelmatig kandidaten […]

Lees artikel