De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

VCA-training maakt logistiek medewerker Richard bewuster van veiligheid

15 september, 2022
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
Richard Hack is hard aan het werk bij vacatures in Ridderkerk.

Logistiek medewerker Richard Hack behaalde via de Intro Academy het VCA-VOL-certificaat voor leidinggevenden. De opgedane kennis kan hij goed gebruiken in zijn werk bij Beco Vianen. “Ik grijp alle kansen aan om hogerop te klimmen.” 

Zo’n twee jaar geleden komt de 49-jarige Utrechter terecht bij zijn huidige werkgever en inmiddels heeft hij er een vast contract. Met de hulp van recruiter Bram Valkenburg van Intro Personeel IJsselstein kan hij aan de slag in het magazijn bij Beco Vianen, een fabrikant van grondverzetmachines en graafmachines.  “Ik ben blij dat ik er werk”, licht Richard toe. “Ik heb het goed met mijn collega’s en het voelt aan als een warm bad.” 

Als hij de kans krijgt om een VCA-training te doen, begint het te kriebelen bij de logistiek medewerker. “Ik heb gekozen voor VCA VOL, ofwel Veiligheid Operationeel Leidinggevende. Ik ben geen leidinggevende, maar je weet maar nooit wat er op je pad komt. Deze kans wilde ik met twee handen aangrijpen. De DOORZAAM-voucher, waardoor ik met subsidie deze training kon volgen, was voor mij echt een cadeau.” 

Doorgroeien 

Aan motivatie ontbreekt het in ieder geval niet bij Richard. “Ik ben leergierig en alle mogelijkheden om eventueel door te groeien of te leren wil ik aanpakken. Wie weet krijg ik ooit de kans om voorman te worden. In het magazijn waar ik werk zijn er regelmatig wisselingen van collega’s. Dat biedt voor mij kansen.” 

In totaal besteed de logistiek medewerker meer dan tien uur aan oefeningen en studie. “Via de online leeromgeving van de Intro Academy heb ik een maand lang bijna avond aan avond zitten oefenen. Via de Academy en online trainingen heb ik zowel VCA Basis als VCA-VOL gevolgd. Daarna heb ik examen gedaan in een hotel in Nieuwegein en heb ik het VCA-VOL-certificaat behaald.” 

Verder leren 

Met de gevolgde lessen is de Utrechter bewuster van veiligheid op de werkvloer. “Ik merk dat ik door de cursus anders kijk naar veiligheid. Als ik collega’s met pompwagens door de hal heen ziet stappen of collega’s een sigaretje zie roken op een gevaarlijke plek zeg ik er wat van. Ik laat ze weten dat het niet veilig is om te doen.”  

Is dit misschien een opstap om meer trainingen te volgen in de toekomst? “Wie weet. Alles op z’n tijd. Ik pak alles aan wat op mijn pad komt en wil graag verder leren.”

Wil jij ook een training volgen via Intro Academy? Neem dan contact op met Bram!  

 

Gerelateerde artikelen

Waarom fruit eten op je werk belangrijk is

Een banaan, een appel, een peer of een bakje druiven. Ben je lekker aan ’t werk dan is het goed om af en toe een stuk fruit te eten. Misschien staat er in de kantine op jouw werk wel een mandje met fruit. Of je nu op kantoor werkt of in de fabriek, het is […]

Lees artikel
Coen van Beek op doel tijdens Intro Cup 2024

Klop-Goodweek prolongeert Intro Cup

De 13e editie van de jaarlijkse Intro Cup is vrijdag gewonnen door Klop-Goodweek. In de finale versloegen de voetballers het team van Cartec met 2-0. Maar liefst 28 teams deden mee aan het toernooi. Na een spannende strijd won hetzelfde voetbalteam als vorig jaar ( in 2023 spelend onder de naam Klop-Edu). De voetballers van […]

Lees artikel
Apeluier koek uit IJsselstein

Werken in IJsselstein: van Apenluiers tot Gerbrandytoren

IJsselstein is een stadje in de provincie Utrecht met bijna 35.000 inwoners. Er zijn goede redenen om in deze stad te werken. Wie weet eet jij binnenkort een lekkere Apenluier of kan je op de fiets naar je werk. • Ze hebben heerlijke apenluiers (of apenluiders) Wie toe is aan wat lekkers in de pauze […]

Lees artikel