De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

VCA-training maakt logistiek medewerker Richard bewuster van veiligheid

15 september, 2022
Hans Bossenbroek
Richard Hack is hard aan het werk bij vacatures in Ridderkerk.

Logistiek medewerker Richard Hack behaalde via de Intro Academy het VCA-VOL-certificaat voor leidinggevenden. De opgedane kennis kan hij goed gebruiken in zijn werk bij Beco Vianen. “Ik grijp alle kansen aan om hogerop te klimmen.” 

Zo’n twee jaar geleden komt de 49-jarige Utrechter terecht bij zijn huidige werkgever en inmiddels heeft hij er een vast contract. Met de hulp van recruiter Bram Valkenburg van Intro Personeel IJsselstein kan hij aan de slag in het magazijn bij Beco Vianen, een fabrikant van grondverzetmachines en graafmachines.  “Ik ben blij dat ik er werk”, licht Richard toe. “Ik heb het goed met mijn collega’s en het voelt aan als een warm bad.” 

Als hij de kans krijgt om een VCA-training te doen, begint het te kriebelen bij de logistiek medewerker. “Ik heb gekozen voor VCA VOL, ofwel Veiligheid Operationeel Leidinggevende. Ik ben geen leidinggevende, maar je weet maar nooit wat er op je pad komt. Deze kans wilde ik met twee handen aangrijpen. De DOORZAAM-voucher, waardoor ik met subsidie deze training kon volgen, was voor mij echt een cadeau.” 

Doorgroeien 

Aan motivatie ontbreekt het in ieder geval niet bij Richard. “Ik ben leergierig en alle mogelijkheden om eventueel door te groeien of te leren wil ik aanpakken. Wie weet krijg ik ooit de kans om voorman te worden. In het magazijn waar ik werk zijn er regelmatig wisselingen van collega’s. Dat biedt voor mij kansen.” 

In totaal besteed de logistiek medewerker meer dan tien uur aan oefeningen en studie. “Via de online leeromgeving van de Intro Academy heb ik een maand lang bijna avond aan avond zitten oefenen. Via de Academy en online trainingen heb ik zowel VCA Basis als VCA-VOL gevolgd. Daarna heb ik examen gedaan in een hotel in Nieuwegein en heb ik het VCA-VOL-certificaat behaald.” 

Verder leren 

Met de gevolgde lessen is de Utrechter bewuster van veiligheid op de werkvloer. “Ik merk dat ik door de cursus anders kijk naar veiligheid. Als ik collega’s met pompwagens door de hal heen ziet stappen of collega’s een sigaretje zie roken op een gevaarlijke plek zeg ik er wat van. Ik laat ze weten dat het niet veilig is om te doen.”  

Is dit misschien een opstap om meer trainingen te volgen in de toekomst? “Wie weet. Alles op z’n tijd. Ik pak alles aan wat op mijn pad komt en wil graag verder leren.”

Wil jij ook een training volgen via Intro Academy? Neem dan contact op met Bram!  

 

Gerelateerde artikelen

Wat is een modaal inkomen in 2023?

Het praten over inkomen is vaak een taboe in de Nederlandse samenleving. Intro Personeel vindt het belangrijk om iedereen te vertellen over het modaal inkomen van 2023. Als wij open zijn over de salarissen, ontstaat er meer gelijkheid onder de werknemers. Dit vinden wij van Intro Personeel erg belangrijk. Grote kans namelijk dat je niet […]

Lees artikel

Hoe jij kan profiteren van het personeelstekort

Welk beroep je ook hebt tegenwoordig, er is vrijwel zeker een grote vraag naar personeel in jouw sector. Daar kan jij, als werkzoekende, van profiteren, Maar hoe doe je dat? Of je nu monteur, hovenier, loodgieter of commercieel medewerkers bent. In alle beroepen zijn er vandaag de dag te weinig of nauwelijks mensen beschikbaar. Dat […]

Lees artikel

Waarom het belangrijk is om werk te hebben

Het is net geen basisbehoefte in het leven. Maar het is wel enorm belangrijk om werk of een baan te hebben. Waarom is het zo belangrijk dat je iets te doen hebt waar je helemaal blij van wordt? Maar liefst iets meer dan 73 procent van de bevolking (mensen van 15 tot 75 jaar) heeft […]

Lees artikel