De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Assemblagemonteur heeft een hoop te kiezen

2 december, 2021
ga aan de slag als assemblagemonteur.

Nauwkeurigheid en precisie. Als er iets belangrijk is in het werk van een assemblagemonteur is het dát wel. Een beroep waarbij die eigenschappen van belang zijn omdat je onderdelen van apparaten, voertuigen en werktuigen monteert.  

Wat doet een assemblagemonteur?

Wie een baan zoekt als assemblagemonteur heeft een hoop te kiezen. Er zijn namelijk tal van sectoren waarin monteurs worden gevraagd. Denk bijvoorbeeld aan de tankbouw, de voertuigenindustrie of de installatietechniek. Als assemblagemonteur bestaan je werkzaamheden aan het monteren en samenstellen van eindproducten. Met jouw technisch inzicht zorg je ervoor dat onderdelen op de juiste manier worden samengesteld. Ook voer je kwaliteitscontroles uit en bewaak je het productieproces.

Hoe kan je assemblagemonteur worden?

Het staat buiten kijft dat je technisch moet zijn geschoold als assemblagemonteur. Wie assemblagemonteur wil worden, doet er dus goed aan een technische opleiding te volgen. Met een mbo-opleiding werktuigbouwkunde of mechatronica op zak heb je een prima uitgangspositie op de arbeidsmarkt. Ook heb je soms andere certificaten nodig, bijvoorbeeld een VCA-certificaat. Het ligt er maar net aan wat voor soort eindproduct je samenstelt.

Hoe ziet een werkdag van een assemblagemonteur eruit?

Bekijk de filmpjes van monteurs Patrick en Marvin eens. Dan krijg je een goede indruk van een werkdag van een assemblagemonteur. Je werkdag begin ‘s ochtends vroeg, meestal rond een uur of zeven, met een bakkie in de werkplaats. Daarna ga je aan de slag. Afhankelijk van het soort eindproduct begin je aan de assemblage van het eindproduct. Dit doe je meestal niet alleen. Vanaf tekening bouwen jij en je collega’s het product op.  Dit kan bijvoorbeeld een tuinbouwmachine zijn, maar net zo goed een complete shovel. Daar ben je nodige uurtjes mee bezig, of misschien wel meer dan één dag. Aan het eind van de dag maak je jouw werkplek schoon en kan je naar huis.

Wat verdient een assemblagemonteur?

Het gemiddelde startsalaris van een assemblagemonteur ligt om en nabij de 2000 euro en kan oplopen tot maximaal 2700 euro. Uiteraard is dit afhankelijk van opleiding en je werkervaring.

In de serie Beroep onder de loep maak je kennis met allerlei soorten beroepen. Van assemblagemonteur tot groenvoorziener, van administratief medewerker tot heftruckchauffeur.  

Gerelateerde artikelen

Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel
Welke werkgever past bij mij?

Hoe weet je of een nieuwe werkgever bij je past?

Een baan zoeken is af en toe best een dingetje. Het is natuurlijk het beste als jíj en je nieuwe werkgever een uitstekend bij elkaar passen. Maar hoe weet je dat? Niets is leuker dan een baan waar leuk werk hebt én je het helemaal naar je zin hebt. Door je af te vragen of […]

Lees artikel