De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Logistiek Medewerker is spin in het web

22 december, 2021
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
logistiek medewerker scant de producten voor controle.

Stressbestendigheid, orde en structuur zijn nodig in het beroep van logistiek medewerker. Soms kan het er hectisch aan toe gaan. Bovendien: het is een beroep met grote kans op een baan. Op de arbeidsmarkt zijn momenteel veel logistiek medewerkers nodig.

Wat doet een logistiek medewerker?
De werkplek van een logistiek medewerker is meestal een magazijn. Daarom wordt een logistiek medewerker ook wel een magazijnmedewerker genoemd. De medewerker is verantwoordelijk voor een goed verloop van de processen in de loods, magazijn of distributiecentrum. Meestal gaat het dan om de opslag, levering of verzending van goederen. Bij het vervoer van die producten (en dat kan écht van alles zijn) maak je over het algemeen plaats gebruik van een pompwagen of heftruck. Je vergist je echter als je denkt dat het alleen maar gaat om het vervoeren van producten. Er komt nog meer bij kijken. Zo heb je klantcontact, voert bijbehorende administratieve werkzaamheden uit en let op de veiligheidsvoorschriften.

Hoe kan je logistiek medewerker worden?
Niet altijd heb je een diploma nodig om als logistiek medewerker aan de slag te kunnen gaan. Soms is het spreken van de Nederlandse taal voldoende. Toch wordt meestal wel gevraagd om minimaal een VCA-certificaat. Je vergroot natuurlijk je baankansen als je wel een logistieke opleiding hebt gevolgd. Je kan bijvoorbeeld een mbo-opleiding Logistiek Medewerker volgen.

Hoe ziet een werkdag van een logistiek medewerker eruit?
Logistieke processen gaan soms 24 uur per dag door. Daarom is een logistiek medewerker niet altijd overdag aan ’t werk. In sommige functies werk je in ploegendienst en ben je ook ’s avonds of ’s nachts aan het werk. Je werkdag start bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg, ’s middags, ’s avonds of zelfs ’s nachts. Kijkt niet op als je om 4.00 uur ’s nachts of ’s middags 15.00 uur moet beginnen. De werktijden hangen helemaal af van het (soort) bedrijf en met welk product je werkt.

Hoe laat je werkdag ook begint, samen met je collega zet je je schouder eronder. Je start je dag met een bak koffie en neemt met een collega de orders door. Als snel komt een chauffeur een lading lossen. Jij staat al klaar met de heftruck. Het is niet de laatste vrachtauto die je lost. Je regelt de administratieve afhandeling, terwijl de volgende chauffeur alweer klaarstaat. Verveling? Niet mogelijk. Na een dag aanpakken en doorwerken eindig je tevreden je werkdag. Je bent vroeg begonnen, dus kan op tijd naar huis.

Wat verdien je als logistiek medewerker?
Het minimale salaris (gebaseerd op een 40-urige werkweek) van een magazijnmedewerker ligt rond 1300 euro. Een geschoold werknemer en met veel ervaring verdient 2200 euro. Uiteraard is je salaris afhankelijk van opleidingsniveau en werkervaring.

Gerelateerde artikelen

Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel
Welke werkgever past bij mij?

Hoe weet je of een nieuwe werkgever bij je past?

Een baan zoeken is af en toe best een dingetje. Het is natuurlijk het beste als jíj en je nieuwe werkgever een uitstekend bij elkaar passen. Maar hoe weet je dat? Niets is leuker dan een baan waar leuk werk hebt én je het helemaal naar je zin hebt. Door je af te vragen of […]

Lees artikel