De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Bijzondere Baan: Monteur Dakbeveiliging

29 mei, 2019

Je kan het dak op!  Zeker in deze functie van Monteur Dakbeveiliging. Wie geen hoogtevrees heeft en technisch onderlegd is, is sowieso geschikt voor deze baan. Recruiter Harmen van Dalen: “Voor deze baan moet je beschikken over een flinke dosis lef, omdat je vaak op grote hoogte werkt.”

Wat ga precies doen?

“Om zeven uur begint je werkdag op de zaak. Onder het genot van een bakje koffie neem je samen met de planner en de eerste monteur de planning van de dag door. Meestal gaat het om projecten die langere tijd duren. Daarna stap je met je collega, de eerste monteur, in de bedrijfsbus naar het project. Dat kan overal in Nederland zijn. Daar laad je de materialen en gereedschappen uit en je gaat aan de slag. Het dak op. Samen met je collega ga je de valbeveiliging monteren. Het gaat om de montage ankerpunten, beveiligingssystemen en kooiladders. Daarbij heb je regelmatig overleg met andere monteurs, dakdekkers, collega’s en klanten. Om vijf uur zit je werk erop en kan je lekker naar huis.”

Wat maakt deze baan zo bijzonder?

“In de goede zin van het woord is dit een spannende baan. Waarom? Je werkt vaak op grote hoogte en op bijzondere plekken. Bijvoorbeeld op het dak van het Kurhaus in Scheveningen of op het dak van een groot en bekend Rotterdams ziekenhuis. Aan mooie uitzichten dus geen gebrek: van een uitzicht op de Euromast tot een uitzicht over zee. Omdat je op grote hoogte werkt, zal het je dan ook niet verbazen dat veilig werken bij deze baan erg belangrijk is. Veiligheid boven alles!”

Wat voor iemand zoekt het bedrijf?

“Iemand met durf en lef. Je moet niet bang zijn uitgevallen, omdat je regelmatig op grote(re) hoogte werkt. De ene keer is dat 9 meter, de andere keer 30 meter. Ook is het belangrijk dat je technisch inzicht heb. Je moet immers weten hoe je de valbeveiliging monteert. Op termijn is het daarom ook belangrijk dat je werktekeningen kan lezen. Verder moet je goede communicatievaardigheden hebben. Zo kun je aan de klant haarfijn uitleggen wat je aan het doen bent.”

Bij wat voor bedrijf ga je aan de slag?

“Onze opdrachtgever is een producent van valbeveiliging. Het is een klein bedrijf met een laagdrempelige en open cultuur. Een gaaf bedrijf met een relaxte sfeer. Er werken zo’n 10 mensen. De persoonlijke betrokkenheid op elkaar is groot. Als het druk is, werkt de directeur ook mee met het monteren van de valbeveiliging. Verder is er natuurlijk elke vrijdagmiddag een borrel om de successen van die week te vieren. Ook is er jaarlijks een bedrijfsuitje waarbij je je collega’s nóg beter leert kennen.”

Wat levert het op?

“Natuurlijk een leuk salaris. Voor een 38-urige werkweek krijg je 2.500 euro bruto per maand. Verder heb je 25 vrije dagen per jaar en een reiskostenvergoeding. Haast nog belangrijker: dit bedrijf heeft oog voor jouw toekomst. Afhankelijk van jouw interesse kan je bij goed functioneren doorgroeien naar een functie van eerste monteur, werkvoorbereider of commercieel medewerker. Als jij jezelf hebt bewezen is er van alles mogelijk.”

 

Gerelateerde artikelen

Werken als zzp’er via Intro Personeel? Overweeg eens om in vaste dienst te gaan

Regelmatig krijgen onze recruiters een belletje van een zzp’er (zelfstandige zonder personeel) of ze via Intro ergens aan de slag kunnen. Soms kan dat inderdaad. Maar er zijn ook mogelijkheden om in vaste dienst te gaan. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. “Ja, er zijn soms mogelijkheden om via Intro Personeel […]

Lees artikel
Hardinxveld-Giessendam vacatures

Werken in Hardinxveld-Giessendam? Zeker doen!

Wie een baan zoekt in (de omgeving van) Hardinxveld-Giessendam moet zeker eens een bakkie doen bij de Intro-recruiters. Zij kunnen je ook goede redenen geven om in deze plaats te gaan werken. Hier alvast een voorzet. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen voorkeur en woonplaats. Maar misschien is het voor jou een optie […]

Lees artikel
Hovenier Wesley.

Waarom het leuk is om hovenier te zijn

Er zijn veel redenen om te kiezen voor het beroep van hovenier. In ‘het groen’ zijn er tal van vacatures te vinden. Wie weet is een baan in deze sector wel wat voor jou. Werken in de buitenlucht Houd je van buiten zijn? Dan is hovenier een ideaal beroep voor jou. Het spreekt voor zich […]

Lees artikel