De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Bijzondere Baan: Printoperator Meubels

4 januari, 2020
Operator vacatures waarbij je bezig bent met het bedienen van de machine.

Op verjaardagen zal je vast even moeten uitleggen wat je doet. Maar als Printoperator Meubels heb je een unieke baan, weet ook recruiter Jacob Bouman. “Het beroep van printoperator is op zichzelf niet bijzonder, maar het is wél uniek in de interieurbouw.”

Wat ga je doen?

“Met een speciale printer – voor de kenners: een zogenoemde flatbadprinter – van ongeveer 3 bij 4 meter print je designs in 2,5D. Deze prints maak je niet alleen voor tafelbladen of stoelzittingen, maar bijvoorbeeld ook voor schilderijen, vloeren of wanden. Meestal worden de prints afgedrukt op een paneel van hout of kunststof. Jij zorgt ervoor dat er een product van goede kwaliteit wordt afgeleverd.”

Waarom is deze baan zo uniek?

“Op zichzelf is het beroep van printoperator niet bijzonder. Daar lopen er meer van rond, bijvoorbeeld om verkeersborden of peesdoeken te printen. Wat deze baan zo uniek maakt is de sector, namelijk de interieurbouw. Een nieuw beroep in een al bestaande branche dus. Je nieuwe werkgever is één van de eerste bedrijven in Nederland die een nieuwe techniek toepast. Namelijk: een fotobestand omzetten naar een print met reliëf.”

Wie komen voor deze baan in aanmerking?

“Je moet vooral lekker creatief zijn en oog hebben voor detail. Daarnaast moet je gevoel voor ontwerpen hebben. Dtp’ers hebben daar ervaring mee, maar je hoeft niet per se dat beroep te hebben. Verder moet je kunnen werken met Photoshop en zelfstandig je tijd in kunnen delen. Ook moet je flexibel zijn. Het kan zijn dat je de ene week 40 uur werkt, terwijl dat een andere week meer of minder is.”

Waar ga je werken?

“Je gaat werken bij een nieuw grafisch bedrijf dat ontstaan is vanuit een gevestigd bedrijf. Bij dat bedrijf werken al 30 mensen. Je zit dus niet alleen op kantoor, maar hebt wel je eigen functie op dezelfde locatie.”

Wat krijg je ervoor terug?

“Naast een prima salaris (tussen de 2.200 euro en 2.500 euro bruto per maand) en een reiskostenvergoeding van 6 euro per dag, bestaat er de mogelijkheid om je werktijden enigszins flexibel in te delen. Verder bouw je pensioen op en kan je deelnemen aan sportactiviteiten.”

 

 

Gerelateerde artikelen

Werken als zzp’er via Intro Personeel? Overweeg eens om in vaste dienst te gaan

Regelmatig krijgen onze recruiters een belletje van een zzp’er (zelfstandige zonder personeel) of ze via Intro ergens aan de slag kunnen. Soms kan dat inderdaad. Maar er zijn ook mogelijkheden om in vaste dienst te gaan. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. “Ja, er zijn soms mogelijkheden om via Intro Personeel […]

Lees artikel
Hardinxveld-Giessendam vacatures

Werken in Hardinxveld-Giessendam? Zeker doen!

Wie een baan zoekt in (de omgeving van) Hardinxveld-Giessendam moet zeker eens een bakkie doen bij de Intro-recruiters. Zij kunnen je ook goede redenen geven om in deze plaats te gaan werken. Hier alvast een voorzet. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen voorkeur en woonplaats. Maar misschien is het voor jou een optie […]

Lees artikel
Hovenier Wesley.

Waarom het leuk is om hovenier te zijn

Er zijn veel redenen om te kiezen voor het beroep van hovenier. In ‘het groen’ zijn er tal van vacatures te vinden. Wie weet is een baan in deze sector wel wat voor jou. Werken in de buitenlucht Houd je van buiten zijn? Dan is hovenier een ideaal beroep voor jou. Het spreekt voor zich […]

Lees artikel